Facebook Pixel ΑΕΚ: Δηλώσεις από τη Ρένα Δούρου για το γήπεδο
| 2019-05-16 09:33:00

Αποκάλυψη από τη Ρένα Δούρου για την "Αγιά Σοφιά" - Τι έχει... χαρίσει η Περιφέρεια στην ΑΕΚ;

Sportdog Team
Αποκάλυψη από τη Ρένα Δούρου για την "Αγιά Σοφιά" - Τι έχει... χαρίσει η Περιφέρεια στην ΑΕΚ;

Τι συμβαίνει με την υπογειοποίηση του γηπέδου!

ΑΕΚ: Η Περιφερειάρχης Αττικής σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Live Sport» μίλησε εκτός των άλλων και για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναφέροντας αρχικά:

«Από το 2015 τονίζαμε ότι η τήρηση του σεβασμού του περιβάλλοντος, της εργασιακής νομοθεσίας, των νομικών πλαισίων και των πολεοδομικών κανόνων ευτυχώς γίνεται από διαφορετικούς φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν είναι «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Οι διάφοροι φορείς έχουν και διαφορετικούς ρυθμούς και για αυτό ενδεχομένως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις που δεν τις συναντάς σε ένα έργο με μόνο έναν φορέα.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή είναι στον Φαληρικό Όρμο, όπου εκτελείται ένα έργο εξολοκλήρου της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο έχει πολύ διαφορετικούς ρυθμούς υλοποίησης. Όσον αφορά το γήπεδο, και λόγω της υπογειοποίησης της υπάρχουσας περιμετρικής οδού, το θέμα πέρασε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, γιατί είναι δημόσιος δρόμος και θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των υποδομών και της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δεν είναι η χρηματοδότηση της υπογειοποίησης κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη λειτουργία του νέου γηπέδου. Υπάρχουν ρεπορτάζ που, είτε λόγω έλλειψης ενημέρωσης είτε για πολιτική σκοπιμότητα, παρουσιάζουν το πρότζεκτ ως δώρο στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ! Χωρίς την υπογειοποίηση, υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών. Μην ξεχνάτε, ότι είναι μία περιοχή με σταθερά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το θέμα προχωράει με ανάδειξη αναδόχου το προσεχές διάστημα. Θέλω επίσης να πω, με αφορμή αυτό που μου υπενθυμίσατε, ότι η συνάντηση με το ερασιτεχνικό σωματείο, τη διοίκηση και τον κ. Μελισσανίδη, έγινε υπό το φώς των καμερών. Στην Περιφέρεια Αττικής οι παράγοντες δεν μπαίνουν από την πίσω πόρτα. Είναι διαφορετική λογική από αυτή που είχαμε συνηθίσει και πριν από το 2014 και πριν από τα μνημόνια».

Για όσους αναφέρουν πως προεκλογικά «χαρίζει χρήματα», με παράδειγμα το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας: «Έχω στοχοποιηθεί και γιατί δεν ήθελα να γίνει το γήπεδο και γιατί χαρίζω χρήματα για το γήπεδο. Και τα δύο μαζί δεν μπορεί να συμβαίνουν! Εγώ θέλω να πω ότι στη δική μας λογική δεν χαρίζουμε τίποτα. Ούτε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ούτε για το Βιοκλιματικό - Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο στην Νέα Σμύρνη, προϋπολογισμού 20.850.000, ούτε για την κατασκευή του νέου Αθλητικού Πάρκου στο Σχιστό του Κορυδαλλού, ούτε για τον Αθλητικό Μαραθώνιο που από το 2014 έως σήμερα έγινε με την χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Αττικής, είναι πολύ διαφορετικός ως παγκόσμιο event! Αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι θέλουν να λένε ότι χαρίζω, τους το... χαρίζω!».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags