Facebook Pixel ΑΕΚ - Ντάρβιν Ματσίς: Τον "στέλνει" πρώην του ΠΑΟΚ
| 2019-05-16 10:29:00

Τρελή "καψούρα" στην ΑΕΚ - Μία ομάδα μόνος του - Deal με 6 "χαρτιά" - "Δώρο" πρώην του ΠΑΟΚ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρελή "καψούρα" στην ΑΕΚ - Μία ομάδα μόνος του - Deal με 6 "χαρτιά" - "Δώρο" πρώην του ΠΑΟΚ

M' αυτόν κλείνουν στόματα. Είναι... ζόρικος. Όλες οι λεπτομέρειες.

ΑΕΚ - Ντάρβιν Ματσίς: Δεν χρειαζόταν επιβεβαίωση. Προφανής η ανάγκη που δημιουργήθηκε από τη σύνθεση του ρόστερ από το περασμένο καλοκαίρι, αυταπόδεικτη η ανάγκη για την ικανοποίησή της κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτονόητη λοιπόν η απαίτηση του Μανόλο Χιμένεθ, ως βασική μάλιστα μεταγραφική προτεραιότητα, η απόκτηση δύο εξτρέμ, ενδεκαδάτων με κύριο χαρακτηριστικό τους την ταχύτητα (και δευτερεύον, την ευχέρεια στο γκολ).

Η σημερινή Sportday καταγράφει πως γίνεται "μάχη" για τον Ντάρβιν Ματσίς, ο οποίος και αποτελεί τον βασικό στόχο της Ένωσης, τόσο του Λυμπερόπουλου όσο και του Χιμένεθ, για την κάλυψη της μιας από τις δύο θέσεις των ακραίων επιθετικών. Το sportdog, εδώ και έναν μήνα ακριβώς, είχε επισημάνει πως ο Βενεζουελάνος διεθνής παραμένει "καψούρα" των ανθρώπων της Ένωσης, αναλύοντας τα δεδομένα στην υπόθεσή του.

Υπόθεση που για την ΑΕΚ είναι και θα παραμείνει δύσκολη. Ο παίκτης ανήκει στην Ουντινέζε, με την οποία έχει και συμβόλαιο ως το 2022. Από τον περασμένο Ιανουάριο λοιπόν, αφού πήρε 14 συμμετοχές στο καμπιονάτο (οι περισσότερες προερχόμενες από τον πάγκο), παραχωρήθηκε δανεικός στην Κάντιθ, ομάδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Και εκεί κάνει... όργια, έχοντας 8 γκολ σε 13 συμμετοχές, συμβάλλοντας καταλυτικά στο να είναι η Κάντιθ στο κυνήγι της των play-off ανόδου, αφού αυτή την στιγμή, με τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι Ανδαλουσιάνοι βρίσκονται στην 6η και τελευταία θέση της ζώνης των μπαράζ ανόδου, στο +1 από την 7η Λα Κορούνια.

Η Κάντιθ σε περίπτωση που κερδίσει τον προβιβασμό της στην Πριμέρα έχει συμφωνήσει με τους "φριουλάνι" σε υποχρεωτική option αγοράς του Ντάρβιν Ματσίς, ύψους 6 εκατ. ευρώ. Σχετική option υπάρχει και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η άνοδος, με τον ίδιο μάλιστα τον ποδοσφαιριστή, σε πρόσφατες δηλώσεις του να δημοσιοποιεί την επιθυμία του να παραμείνει στην Κάντιθ.

Επιπρόσθετα, αν η Κάντιθ συμμετάσχει στα play-off ανόδου, τότε το πράγμα... τραβάει και χρονικά, αφού το πρωτάθλημα της Σεγούντα, ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου και έκτοτε αρχίζουν τα play-off. Καλό Ιούλιο δηλαδή για να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον ο ισπανικός σύλλογος θα μπορεί να τον αποκτήσει "υποχρεωτικά" ή όχι.

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμη. Μετά και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Ουντινέζε και την ανάληψη των ηνίων της από τον Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος δεν έχει "δει" τον παίκτη, ακόμη και αν ο Βενεζουελάνος επιστρέψει στο "Φρίουλι", τουλάχιστον θα τσεκαριστεί από τον Κροάτη τεχνικό και αν και από τον ίδιο κριθεί πως δεν "κάνει" για το ιταλικό club, τότε και μόνο τότε η Ουντινέζε θα μπει σε διαδικασία να βρει (πρωτίστως) αγοραστή και εν συνεχεία κάπου να τον παραχωρήσει δανεικό.

Δεδομένα πάντως, είναι ξεκάθαρο πως το δεύτερο μισό της σεζόν που κάνει ο ποδοσφαιριστής στη Σεγούντα του εξασφαλίζει προσβάσεις και αγορά που σίγουρα θα τον βοηθήσει να διατηρηθεί σε επίπεδο σαφώς καλύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Βόμβα" με Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Έτσι τον "τελειώνει" ο Μελισσανίδης - Απίστευτη αποκάλυψη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags