Facebook Pixel Συνέντευξη Ψάλτη για Εμπεσίλιο στον Παναθηναϊκό
| 2019-05-16 22:30:00

"Top επιπέδου, κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟ - Γρήγορος με σουτάρα - Θέλει... Δώνη λόγω χαρακτήρα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Top επιπέδου, κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟ - Γρήγορος με σουτάρα - Θέλει... Δώνη λόγω χαρακτήρα"

Ένας "ειδικός" στο sportdog για μεγάλο "πράσινο" στόχο. 

 

Άλλη μία δοκιμασμένη λύση φέρεται πως έχει στη λίστα του για τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Πρόκειται για τον Λορέντζο Εμπεσίλιο, ο οποίος ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα και φέτος είχε μία γεμάτη χρονιά, με 29 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Σερβίας και στο Champions League, 1 γκολ και 8 ασίστ. 

Ο 27χρονος Ολλανδός συνυπήρξε με τον Έλληνα τεχνικό στο ΑΠΟΕΛ, τη σεζόν 2017-2018 και η ιστορία του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί σε ηλικία 14 ετών ο παίκτης υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, λίγες εβδομάδες μετά το χαμό του πατέρα του από ασθένεια και εκ τότε ζει και αγωνίζεται με ειδικό βηματοδότη.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ψάλτη πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή για τον Παναθηναϊκό. Ο δημοσιογράφος του kerkida.net μίλησε στο sportdog για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεδομένα μπορεί να βοηθήσει το Τριφύλλι, λόγω των πολύ καλών στοιχείων του. 

Ποια άποψη αποκόμισες από την παρουσία του Εμπεσίλιο στον ΑΠΟΕΛ;

"Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής αυτό είναι δεδομένο. Είναι ποδοσφαιριστής που απολαμβάνει τα μεγάλα παιχνίδια. Έχει κάποια ζητήματα όσον αφορά τη συνέπειά του. Δεν είναι σταθερός σε απόδοση. Μπορεί να κάνει το τέλειο ματς, αλλά στο επόμενο παιχνίδι να μην μπορεί να είναι στα ίδια επίπεδα με προηγουμένως. Στους αγώνες του Champions League είχε δείξει ότι είναι παίκτης που μπορεί να σταθεί στο τοπ επίπεδο".

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παίκτη;

"Είναι γρήγορο χαφ με πολύ δυνατό σουτ. Πατά περιοχή και έχει το γκολ. Τα περισσότερα γκολ τα σημείωσε με δυνατά σουτ . Όσον αφορά τη συμπεριφορά του στο ανασταλτικό κομμάτι έχει κάποια θεματάκια".

Ο Δώνης τον ξέρει από τη θητεία του το 2017-18 στην Κύπρο, σε ποια θέση τον χρησιμοποιούσε, πόσο χρόνο του έδωσε;

"Τον χρησιμοποιούσε σαν δεκάρι, σαν οκτάρι και κάποιες φορές στο πλάι στο 4-4-2".

Πως είναι ως χαρακτήρας;

"Εδώ έχει κάποια ζητήματα. Ίσως αυτό που του στέρησε μια σπουδαία καριέρα. Εδώ θα χρειαστεί και η επιρροή του Δώνη που γνωρίζει πολύ καλά τον Ολλανδό".

Τον Παναθηναϊκό πως μπορεί να τον βοηθήσει;

"Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε αυτόν τον Παναθηναϊκό ο καλός Εμπεσίλιο μπορεί να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Δεν βλέπω κάποιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος να έχει τα στοιχεία του Λορέντζο. Δυνατό σουτ, γρήγορος, τεχνίτης ένα μοντέρνο χαφ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags