Facebook Pixel Ο Χρήστος Αρβανίτης για Σα, Γιαννιώτη, Μπάρκα και Πασχαλάκη
| 2019-05-19 16:00:00

"Ο ΠΑΟΚ «έφαγε» Γιαννιώτη - Εκεί έχει θέμα ο Σα - Νταμπλ με Πασχαλάκη, μεγάλος Μπάρκας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ο ΠΑΟΚ «έφαγε» Γιαννιώτη - Εκεί έχει θέμα ο Σα - Νταμπλ με Πασχαλάκη, μεγάλος Μπάρκας"

Σούπερ ανάλυση από παλαίμαχο γκολκίπερ στο sportdog.

 

Η παραμονή του Ζοσέ Σα είναι η πρώτη "μεταγραφή" του Ολυμπιακού για την επόμενη χρονιά. Ο 26χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας διαδέχτηκε τον Ανδρέα Γιαννιώτη στην "ερυθρόλευκη" εστία, μονιμοποιήθηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη και μέτρησε 31 παιχνίδια βασικός σε 2.790 αγωνιστικά λεπτά.

"Είχε περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι ο Γιαννιώτης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας την πλήρωσε με τον ΠΑΟΚ και μετά εξαφανίστηκε", παρατηρεί ο παλαίμαχος πορτιέρε του Ολυμπιακού, Χρήστος Αρβανίτης και προσθέτει: "Λόγω κοινής καταγωγής με τον Μαρτίνς πήρε και αυτός τις ευκαιρίες του, τις οποίες και τις εκμεταλλεύτηκε. Έκανε μία πολύ καλή χρονιά! Μεταξύ δύο ικανών γκολκίπερ, ο Πορτογάλος ήταν αυτός που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Και ο Σα είχε βέβαια ατυχίες, αλλά ο προπονητής επέμενε σε αυτόν. Κατά τη διάρκεια σταθεροποιήθηκε και έδειξε διάρκεια, αυτό είναι γεγονός".

Ποια είναι τα ατού και πού χρειάζεται βελτίωση ο Σα; "Είναι καλός κάτω από τα δοκάρια, έχει καλές αντιδράσεις. Στις εξόδους χρειάζεται να αποκτήσει περισσότερη ευχέρεια να βγαίνει και να καθαρίζει φάσεις. Αυτό όμως είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που το έχουν όλοι οι σύγχρονοι τερματοφύλακες. Είναι επίσης θετικός στα χαμηλά, στα τετ α τετ. Είναι σταθερός και έχει μέλλον μπροστά του", απαντά ο βετεράνος που στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Έλληνες τερματοφύλακες, των μεγάλων ομάδων της Super League.

"Ο Πασχαλάκης έκανε πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος. Ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, σε μία σεζόν που η ομάδα του πήρε το νταμπλ, στην κατάκτηση του οποίου είχε μεγάλη προσφορά. Ο Μπάρκας πέρσι ήταν κορυφαίος και με διαφορά. Φέτος είχε μία μικρή κάμψη, αλλά παραμένει ένας μεγάλος τερματοφύλακας. Ο Διούδης είχε θετικότατη παρουσία στον Παναθηναϊκό έχοντας μεγάλες αποκρούσεις", αναφέρει και καταλήγοντας διαπιστώνει:

"Η Εθνική ομάδα είναι τυχερή που έχει τερματοφύλακες πρώτης κλάσης!".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags