Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Φτιάχνει ομαδάρα ο Σαββίδης - Γιατί δεν προχωράει των Ιτουράσπε, Κομλιτσένκο - Εκεί ρίχνει "βόμβα"
| 2019-05-20 23:20:00

Μοιράζει "σφαλιάρες" ο Σαββίδης - Γι’ αυτό θα φτιάξει ομάδαρα - Ποιο "σαπάκι"; - Εκεί ρίχνει "βόμβα"

του Λάζαρου Γεωργίδη
Μοιράζει "σφαλιάρες" ο Σαββίδης - Γι’ αυτό θα φτιάξει ομάδαρα - Ποιο "σαπάκι"; - Εκεί ρίχνει "βόμβα"

Δεν κάνουν για τον ΠΑΟΚ. Πότε έρχεται ο "φονιάς". Όλο το πλάνο.

ΠΑΟΚ: Σκοινί κορδόνι το πήρε ο Γιώργος Σαββίδης με τις διαψεύσεις το τελευταίο 24ωρο. Πρώτα ήρθε αυτή για τον Άντερ Ιτουράσπε, του 30χρονου Βάσκου μέσου,  με πολυετή θητεία στην Ατλέτικ Μπιλμπάο, την οποία και στο τέλος της σεζόν εγκαταλείπει, μη ανανεώνοντας το συμβόλαιο του εκεί. Κυρίως εν μέρει των αρκετών προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, που τον υποχρέωσαν να αγωνιστεί μόλις σε τρία ματς πρωταθλήματος.

Δεύτερη διάψευση από τον αντιπρόεδρο του νταμπλούχου Ελλάδας, προέκυψε για τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον ΠΑΟΚ να κινείται για τον αρχισκόρερ του τσεχικού πρωταθλήματος με την Μλάντα Μπόλεσλαβ, Νικολάι Κομλιτσένκο, του 24χρονου Ρώσου φουνταριστού, ο οποίος φέτος πραγματοποίησε και την παραγωγικότερη (24 γκολ στο τσέχικο πρωτάθλημα) και την πλέον γεμάτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας.

Δύο διαψεύσεις λοιπόν (και αν συνυπολογιστεί και η προ μερικών ημερών για τον Ματέο Γκαρσία, τρεις), με διαφορετικό βέβαια background η κάθε μία. Για τον Ιτουράσπε, ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε, τουλάχιστον σε επίπεδο διερεύνησης της ιατρικής του κατάστασης και των οικονομικών δεδομένων. Παίκτης που έχει δεκαετή θητεία στα γήπεδα της Πριμέρα, δεν «καίγεται» τόσο απλά. Ωστόσο, η φετινή του παρουσία αποδείχτηκε καταλυτική για την απόφαση των ιθυνόντων του «δικεφάλου» να μην προχωρήσουν.

Οσο για τον Κομλιτσένκο; Πέραν του διαφορετικού αγωνιστικού προφίλ που έχει ο Ρώσος από τους δύο υφιστάμενους επιθετικούς του ΠΑΟΚ (περισσότερο φορ περιοχής…), το γεγονός πως πρακτικά πρόκειται για συνομίληκο των Ακπομ, Σβιντέρσκι, φτάνει και περισσεύει (πέραν της αγωνιστικής του αξίας που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο,  έτσι κι αλλιώς) για να συμβάλλει στο μη ενδιαφέρον του Δικεφάλου.

Αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αποφασίσει να κινηθεί για φορ, θα το κάνει στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, αφού γνωρίζει σε ποιους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα αγωνίζεται και σίγουρα ο στόχος θα είναι ένας φορ έμπειρος, με παραστάσεις, μεγαλύτερος ηλικιακά από το τρέχον δίδυμο των φουνταριστών.

Οσο για τον μέσο; Εχουμε αναφέρει στον sportdog πως οι νταμπλούχοι κοιτάνε για έναν εξτρέμ, έναν αμυντικό χαφ (καθοραίμο «εξάρι») και έναν… αντί-Ολιβέιρα, σε περίπτωση που – όπως όλα δείχνουν – δεν θα καταστεί εφικτή η αγορά του Πορτογάλου μέσου από την Πόρτο. Ο Ιτουράσπε είναι ένα καθαρό «οκτάρι», ήταν μια περίπτωση που βάσει χαρακτηριστικών ταίριαζε, αλλά ως εκεί.  Δείγμα άλλωστε και αυτό – πως δηλαδή με τόση ευκολία «καίγεται» ένας χαφ με χρόνια προϋπηρεσίας στην Πριμέρα – της ποιότητας που αναζητούν για τις (μετρημένες) καλοκαιρινές κινήσεις τους οι Θεσσαλονικείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στην Θεσσαλονίκη - Τρελό deal Σαββίδη με κορυφαία ελληνική ομάδα - Δύο παίκτες στη συμφωνία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags