Facebook Pixel Φοβερές ατάκες Νικοπολίδη για Σα και για τους νεαρούς του Παναθηναϊκού!
| 2019-05-25 13:16:00

Φοβερές ατάκες Νικοπολίδη για Σα και για τους νεαρούς του Παναθηναϊκού!

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες Νικοπολίδη για Σα και για τους νεαρούς του Παναθηναϊκού!

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την μεταγραφή του Ζοσέ Σα στον Ολυμπιακό, αλλά και για την νεανική ομάδα που παρουσίασε φέτος ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πως αξιολογείτε το ρόστερ της Εθνικής Ελπίδων, έπειτα από τις τελευταίες κλήσεις; Θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό αυτή την φορά; 

«Δεν είναι η τελική κλήση. Θέλουμε να δούμε κι άλλα παιδιά, αφού υπάρχει αξιόλογος κορμός, θα δούμε την προετοιμασία και θα διαμορφώσουμε το ρόστερ». 

Τι πιθανότητες έχει η Εθνική Ελπίδων για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro; 

«Θα έχουμε δύσκολο έργο, είναι πολύ καλές οι αντίπαλες ομάδες, τις έχουμε αντιμετωπίσει όλες στο παρελθόν, εκτός από την Σκωτία». 

Τι γνώμη έχετε για την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών και του Άγγελου Αναστασιάδη; 

«Προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κορμό παικτών, που θα μας φέρει την πρόκριση. Χρειάζεται προσπάθεια για τον στόχο μας, παιχνίδι με το παιχνίδι θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε». 

Legends 2004. Με αφορμή το επικείμενο φιλικό παιχνίδι στις 4 Ιουλίου στην Ριζούπολη, με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Πορτογαλίας του 2004, πως νιώθετε για αυτήν την αναβίωση μετά από 15 χρόνια. 

«Πρώτα από όλα τον Ιούνιο ξεκινάμε, με αφορμή το Nostos Festival, το οποίο διεξάγεται στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την αναβίωση των αγώνων που δώσαμε σε εκείνη την διοργάνωση και η κορύφωση θα γίνει στις 4 Ιουλίου στην Ριζούπολη, στον αγώνα με την Πορτογαλία. Πιστεύω πως ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και ο σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε στη νεολαία». 

Ποια είναι η άποψή σας για τον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος; Πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής αγώνων και θεσμού; 

«Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται ένας τελικός με τέτοιες συνθήκες. Αυτό είναι μεγάλη ήττα για το ποδόσφαιρο. Η Πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια, ενώ αυτό αποτελεί μια ήττα και για την Αστυνομία. Με στεναχωρεί ένας τελικός χωρίς κόσμο, γιατί ξεχνιέται πολύ γρήγορα. Ελπίζω να μην το δούμε ξανά. Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, πρέπει να πάρει χρόνο για να δούμε αν θα λειτουργήσει». 

Πως κρίνετε την επιλογή του Ολυμπιακού, να διατηρήσει τον Σα κάτω από τα δοκάρια, για τα επόμενα χρόνια; 

«Είναι εξελίξιμος τερματοφύλακας και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο, λόγω της ηλικίας του. Να τον χτίσει ο Ολυμπιακός και μετά να τον πουλήσει, τακτική γνωστή άλλωστε για τον Ολυμπιακό. Αν του αρέσει και του Σα που έμεινε, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα». 

Πως είδατε την πορεία του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα, η οποία βασίστηκε σε μια νεανική ομάδα, εφάμιλλη θα λέγαμε της Εθνικής Ελπίδων; 

«Έκανε πολύ καλή πορεία στον πρώτο γύρο, δεν είχαν συνηθίσει σε τέτοια ένταση και κουράστηκαν στην συνέχεια. Κατάφερε πάντως να βγάλει το -6 με το οποίο ξεκίνησε και κάποια στιγμή, έφτασε να διεκδικεί θέση στην Ευρώπη. Τα παιδιά δεν ήταν έτοιμα να σηκώσουν αυτό το βάρος, πρέπει όμως ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί σε νέο αίμα, αφού δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δημιουργήσει μια ομάδα για πρωταθλητισμό. Τα παιδιά πρέπει να μένουν στην ομάδα κι όχι να παίρνουν κατευθείαν μεταγραφές. Και οι δυο πλευρές πρέπει να μιλάνε την ίδια γλώσσα. Οι παίκτες να αποδεικνύουν την αξία τους για το μέλλον τους». 

Πρόσφατα επισκεφθήκατε τον γιο σας, ο οποίος βρίσκεται σε Κολλέγιο στην Αμερική και μάλιστα ακολουθεί τα χνάρια σας, αφού είναι και εκείνος τερματοφύλακας. Πείτε μας λίγα λόγια για εκείνον. 

«Ο Γιάννης συνδυάζει γνώσεις και ποδόσφαιρο. Πρέπει πολλά παιδιά να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, γιατί είναι σημαντικά και τα δυο. Προσπαθεί και στο αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς να αφήνει πίσω τις σπουδές του. Ακόμη και στο ποδόσφαιρο, η μόρφωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags