Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φακούντο Φερέιρα: Αυτός είναι ο αντι-Μπεργκ - "Πατάει" Βαλμπουενά!
| 2019-05-27 10:44:00

Αυτός είναι ο αντι-Μπεργκ - "Καψούρα" Μαρτίνς - 8,1 εκατ. για 3 χρόνια - "Πατάει" Βαλμπουενά!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτός είναι ο αντι-Μπεργκ - "Καψούρα" Μαρτίνς - 8,1 εκατ. για 3 χρόνια - "Πατάει" Βαλμπουενά!

Τον ήθελε από πέρσι. Ασύλληπτα λεφτά. Έρχεται μεγαλύτερο όνομα;

Ολυμπιακός - Φακούντο Φερέιρα: Στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, ο Aργεντινός αποτελούσε τον βασικό, τον πρώτο στόχο, την κύρια επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς για τη θέση του φουνταριστού. Έγινε σοβαρή προσπάθεια να βρεθεί φόρμουλα για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, τα 2,7 εκατ. ευρώ όμως των απολαβών του και η ακαμψία της Μπενφίκα, όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής κατέστησαν αδύνατο το οποιοδήποτε deal.

Με τον Χασάν φευγάτο και τον Μάρκους Μπεργκ να μη... συγκινείται, εμμένοντας σε αυτά που θέλει διατηρώντας έτσι τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από τους "ερυθρόλευκους" (όπως είχε καταγράψει, κόντρα στο ρεπορταζιακό ρεύμα, το sportdog), το όνομα του 28χρονου φορ επανέρχεται για πρώτη φορά στην καλοκαιρινή μεταγραφική καθημερινότητα του Ολυμπιακού και του Πορτογάλου προπονητή, μέσω του σημερινού πρωτοσέλιδου του "Κόκκινου Πρωταθλητή", σύμφωνα με το οποίο αποτελεί τον βασικό στόχο των "ερυθρόλευκων". Και πάλι…

Ποια τα δεδομένα; Ο Αργεντινός βρήκε καταφύγιο τον Ιανουάριο στην Εσπανιόλ, όπου και παραχωρήθηκε δανεικός από την Μπενφίκα για 1,5 χρόνο, με option αγοράς 8 εκατ. ευρώ. Το διάστημά του όμως στο δεύτερο μισό της Πριμέρα, απογοητευτικό. Αγωνίστηκε μόλις 9 ματς, με συνολικό χρόνο 203 λεπτών, καταγράφοντας στον λογαριασμό του μόλις 1 γκολ στο μοναδικό παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός (κόντρα στην Μπιλμπάο) και στο μοναδικό που έβγαλε ολόκληρο 90λεπτο.

Επιδόσεις που προφανώς δεν συγκίνησαν την Εσπανιόλ, η οποία όχι μόνο δεν σκοπεύει να κρατήσει τον Φακούντο Φερέιρα αγοράζοντάς τον από την Μπενφίκα, αλλά ψάχνει και τρόπους να λύσει, νωρίτερα του συμφωνημένου, τον δανεισμό του από τους Λουζιτανούς. Και εδώ ακριβώς προκύπτει η "ευκαιρία" που έχει ο Ολυμπιακός, χωρίς όμως να σημαίνει πως έγινε η περίπτωσή του εύκολη.

Οι απολαβές του παραμένουν ασύλληπτες για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, κάτι που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο από τη στιγμή που ο 28χρονος φορ έχει ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο με την Μπενφίκα, κάτι που του εξασφαλίζει 8,1 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο διάστημα. Χρήματα που -πολύ απλά- δεν υπάρχουν για ελληνική ομάδα. Και σε συνδυασμό με την παραδοσιακή "σκληρή" στάση των πρωταθλητών Πορτογαλίας στις διαπραγματεύσεις τους, τονίζεται η δυσκολία της υπόθεσης για τους "ερυθρόλευκους".

Και να κρατήσουμε επίσης τη φημολογία των ημερών: πως δηλαδή για την κορυφή της επίθεσής τους, υπάρχει άλλος, πιο "ηχηρός" πιθανώς ακόμη και από τον Βαλμπουενά, στόχος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tρομερός Αλέφαντος: "Τα έλεγα για Μητσοτάκη, σάρωσε ο Μαρινάκης - Πάρτι από Μπεργκ -Χαίρομαι με Βαλμπουενά, αλλά..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags