Facebook Pixel ΑΕΚ - Μιγκέλ Καρντόσο: Τι ισχύει για Μόντε, Ζεράλδες και Ριμπέιρο
| 2019-05-29 10:29:00

"Όργια" Καρντόσο - Ποιον διώχνει, φέρνει δικό του; - Θέλει τον... ανύπαρκτο - Τι τρέχει με "Μπεργκ"

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Όργια" Καρντόσο - Ποιον διώχνει, φέρνει δικό του; - Θέλει τον... ανύπαρκτο - Τι τρέχει με "Μπεργκ"

"Ανάβει φωτιές" ο Χολμέν. Kάνουν χαμό τα... παιδιά. "Παγώνουν" όλα!

Στον... αστερισμό του Μιγκέλ Καρντόσο κινούνται πλέον τα πάντα γύρω από την ΑΕΚ. Ακόμη και η -σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα- συμφωνία της Ένωσης με τον Σεμπάστιεν Χολμέν για τριετή συνεργασία μπαίνει υπό την έγκριση του νέου τεχνικού της ομάδας. 

Λογικά βέβαια, επειδή η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τόσο προχωρημένη πριν τις τελικές επαφές των "κιτρινόμαυρων" με τον Πορτογάλο, ο 47χρονος προπονητής (πρέπει να) έχει ενημερωθεί γι' αυτές και, εφόσον προχώρησαν οι συζητήσεις που -πάντα κατά τα δημοσιεύματα- τελεσφόρησαν, τότε ο Σουηδός στόπερ θα πρέπει να λογίζεται ως παίκτης της ελληνικής ομάδας.

Και υπό αυτό το πρίσμα, από τα πρώτα ονόματα που σήμερα γράφονται ως προτάσεις-εισηγήσεις του νέου τεχνικού, αυτό του Νέλσον Μόντε (φωτό), του 23χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος και κυκλοφορεί ελεύθερος, λογικά δεν θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά.

Και ο λόγος είναι γιατί με τον Σεμπάστιεν Χολμέν, η ΑΕΚ διαθέτει πλέον πέντε στόπερ (Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σβάρνα, Τσόσιτς), οπότε μοιραία δεν προκύπτει άμεσα η ανάγκη για έναν ακόμη.

Τώρα, αν και εφόσον ο Μιγκέλ Καρντόσο δει το ρόστερ του και διαπιστώσει πως κάποιους από τους υφιστάμενους κεντρικούς αμυντικούς δεν του κάνει, τότε ίσως ο Νέλσον Μόντε να είναι ένας από αυτούς που θα τον απασχολήσουν.

Πέραν όμως του 23χρονου αμυντικού, σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δύο ακόμη ποδοσφαιριστές, με τους οποίους συνεργάστηκε ο 47χρονος κόουτς στη Ρίο Αβε.

Πρώτος ο Τσίκο Ζεράλδες (φωτό), κεντρικός μέσος, ο οποίος ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, από την περυσινή του φυγή όμως από τη Ρίο Αβε (όπου και έκανε εξαιρετική σεζόν) είναι... εξαφανισμένος.

Ούτε στα "λιοντάρια", στο πρώτο μισό της χρονιάς, ούτε στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, όπου και παραχωρήθηκε δανεικός στο δεύτερο μισό, πήρε παιχνίδια. Παραμένει υπό παραχώρηση από τη Σπόρτινγκ, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2022, ο δανεισμός προφανώς είναι στο τραπέζι και είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να κρατήσουμε.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ρούμπεν Ριμπέιρο, τον 31χρονο πολυσύνθετο χαφ, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο μετακόμισε στην Αλ Αϊν (την πρώην ομάδα του Μάρκους Μπεργκ), ωστόσο λόγω οικονομικών θεμάτων που έχει εκεί, ψάχνεται ήδη να φύγει και μπορεί να θεωρείται ως ελεύθερος να συζητήσει με οποιοαδήποτε ομάδα που ενδιαφέρεται για την υπογραφή του (όπως ο Σουηδός φορ). Και αυτή είναι  μια περίπτωση που καταγράφεται στα υπ’ όψη αλλά ως εκεί.

Και ο λόγος είναι γιατί μπορεί ο Πορτογάλος προπονητής όντως να έχει γνώση των μεταγραφικών κινήσεων που κάνει η Ένωση, μπορεί πιθανότατα να έχει δώσει το ok για τον Σεμπάστιεν Χολμέν, μπορεί να έχει δώσει και ο ίδιος μια πρώτη λίστα με δικές του επιλογές, πρόθεση του όμως είναι να περιμένει να δει από κοντά το ρόστερ και να το αξιολογήσει πριν προχωρήσει περαιτέρω η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags