Facebook Pixel Φακούντο με 7 "μύρια" - Δεν... τελείωσε ο Μπεργκ - "Παρακαλετά" Σεμέδο - Νέος Βαλμπουενά ο...
| 2019-05-29 13:31:00

Φακούντο με 7 "μύρια" - Δεν... τελείωσε του Μπεργκ - "Παρακαλετά" Σεμέδο - Νέος Βαλμπουενά ο...

του Παναγιώτη Νικολάου
Φακούντο με 7 "μύρια" - Δεν... τελείωσε του Μπεργκ - "Παρακαλετά" Σεμέδο - Νέος Βαλμπουενά ο...

"Xαμός" στον Ολυμπιακό και τσίτα τα γκάζια. Ποιος έρχεται;

Φακούντο Φερέιρα, Μάρκους Μπεργκ, Ρούμπεν Σεμέδο, Μάρτιν Σκρτελ. Στους τέσσερις αυτούς που... μονοπωλούν ουσιαστικά τη μεταγραφική καθημερινότητα του Ολυμπιακού στη... μ.Β. (μετά Βαλμπουενά) εποχή, είναι άγνωστο πόσοι, τελικά, κερδίζουν. Δεδομένα, από τους δύο πρώτους, το πολύ ο ένας. Και αυτό γιατί μιλάμε για έναν φουνταριστό που αναζητεί ο Ολυμπιακός.

Για τον Αργεντινό φορ, τα είπαμε από χθες. Δύσκολη, πολύ δύσκολη περίπτωση. Σαφώς τον προτιμάει ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά τα οικονομικά του δεδομένα δεν μοιάζουν εφικτά. Η Εσπανιόλ, στην οποία παραχωρήθηκε δανεικός ο παίκτης τον περασμένο Ιανουάριο από την Μπενφίκα, δεν θα κάνει χρήση του buy-out ύψους 8 εκατ. ευρώ και αναζητά τρόπο να τερματίσει πρόωρα τον δανεισμό του 28χρονου φουνταριστού (ήταν για 1,5 χρόνο).

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι Καταλανοί θα το πετύχουν. Αυτό όμως δεν αλλάζει τα δεδομένα για τους Πειραιώτες. Ο Φακούντο Φερέιρα έχει τρία χρόνια ακόμη συμβόλαιο, με συνολικές απολαβές που ξεπερνάνε τα 7 εκατ. ευρώ. Ποσό που είναι αδύνατον να καλυφθεί στο 100% από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, με την Μπενφίκα να αναζητά μεν μια "βοήθεια" στο να το καλύψει, αλλά να μην είναι -διαχρονικά- μια ομάδα η οποία  κάνει... ευκολίες.

Για τον πολυθρύλητο Μάρκους Μπεργκ, τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, στην ουσία όμως τα πράγματα παραμένουν αμετάβλητα. Πολύ σημαντική η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, τόσο στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου όσο και στο οικονομικό σκέλος.

Δεν μοιάζουν να γίνονται βήματα (εκατέρωθεν) για τη γεφύρωση αυτών των διαφορών, σε κάθε περίπτωση όμως, όσο ο Σουηδός παραμένει χωρίς ομάδα και ο Ολυμπιακός χωρίς βασικό επιθετικό για τη νέα σεζόν, το φλερτ και η επικοινωνία των δύο πλευρών, συντηρείται. 

Για τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Ρούμπεν Σεμέδο και Μάρτιν Σκρτελ, η προσπάθεια γίνεται για να… κερδίσουν και οι δύο, αφού το ζητούμενο των "ερυθρόλευκων" είναι να αποκτηθούν αμφότεροι και να κλείσουν έτσι, από νωρίς, την μεταγραφική τους αναζήτηση για τις δύο θέσεις των στόπερ. Για τον Πορτογάλο, όπως έχουμε καταγράψει στο sportdog όταν όλοι θεωρούσαν τη μεταγραφή κλεισμένη, η κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη όσο είχε παρουσιαστεί.

Σύμμαχος όμως του Ολυμπιακού είναι η δεδομένη προτίμηση του διεθνούς στόπερ να έρθει στην Ελλάδα και να ντυθεί στα "ερυθρόλευκα". Φτάνει; Οχι απολύτως, ειδικά όταν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία σε κανένα από τα βασικά του deal δανεισμού που επιχειρούν οι Πειραιώτες, οι οποίοι όμως έχοντας τον ποδοσφαιριστή στο πλευρό τους, το παλεύουν και το παλεύουν πολύ.

Για τον δεύτερο, επίσης τα δεδομένα γνωστά. Προφανώς, η πρόταση του Ολυμπιακού στον Σλοβάκο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και τη μειωμένη που έχει καταθέσει η Φενερμπαχτσέ (2 εκατ. ευρώ ετησίως για 1+1 συμβόλαιο), το δυναμικό μπάσιμο της Ρέιντζερς, με τον πρώην συμπαίκτη του παίκτη στον πάγκο, Στίβεν Τζέραρντ, μοιάζει να βάζει ακόμη ένα εμπόδιο στους "ερυθρόλευκους", ωστόσο όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση Βαλμπουενά, τον… τρόπο και τους χειρισμούς που επιβάλλουν τέτοιες μεταγραφές, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τους έχουν. Και ποντάρουν εκεί, χωρίς όμως -προφανώς- να είναι εύκολο το έργο τους. Το αντίθετο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανο όνομα για μπακ στον Ολυμπιακό - Τον "κλείνει" ο Μαρινάκης - Είναι αντι-Κούτρης - Τον ξέρεις;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags