Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι αλχημείες, το νέο αίμα και οι παλιοσειρές!
| 2019-05-31 17:45:00

Οι αλχημείες, το νέο αίμα και οι παλιοσειρές!

του Νίκου Στεργίου
Οι αλχημείες, το νέο αίμα και οι παλιοσειρές!

Η Ελλάδα στερήθηκε εμπειρίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης έμπλεξε λίγο τα πράγματα στο φιλικό της Ελλάδας με την Τουρκία στην Αττάλεια, όπου η εθνική μας έχασε στο ρελαντί από τους γείτονες, οι οποίοι καθάρισαν το ματς με δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Το γκολ του Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να μετριάσει την απογοητευτική εικόνα που έδειξε το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα, σε μία αναμέτρηση όπου τα προβλήματα στην άμυνα ήταν πολλά, λόγω ηχηρών απουσιών.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας στερήθηκε των Παπασταθόπουλου, Μανωλά, Μπακάκη και η άμυνα που επέλεξε χαρακτηρίστηκε πειραματική. Γιατί 3 στα 4  πρόσωπα στην πίσω γραμμή δεν τα είχαμε ξαναδει να παίζουν μαζί. Ο Μαυρίας έπαιξε δεξί μπακ, με τον Βαλεριανό και τον Κουρμπέλη να αποτελούν τα στόπερ και τον Κούτρη να συμπληρώνει το παζλ της τετράδας, η οποία δικαιλογημένα δεν βρήκε χημεία, μαζί με τον Πασχαλάκη που ντεμπούταρε κάτω από τα δοκάρια σε παιχνίδι της Εθνικής.

Στη συνέχεια με την είσοδο του Ντουρμισάι αντί του Βαλεριάνου, ο Σάμαρης που έφερε ευθύνη στο δεύτερο γκολ, αφού από δικό του λάθος χάθηκε η μπάλα, μετατοπίστηκε δίπλα στον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας, ενώ με τον τραυματισμό του Μαυρία, ο Κώτσιρας που τον αντικατέστησε πέρασε στο δεξί άκρο στο 73'.

Η Ελλάδα στερήθηκε εμπειρίας στα μετόπισθεν λόγω των απουσιών που προαναφέρθηκαν παραπάνω και των αλχημειών του Άγγελου, ο οποίος στις τελευταίες κλήσεις του δεν συμπεριέλαβε τον 36χρονο Βασίλη Τοροσίδη. Είχε όμως εναλλακτικές λύσεις για να προσθέσει εμπειρία στην αμυντική γραμμή της Εθνικής και να μη χρειαστεί να βαφτιστεί ο Μαυρίας από δεξί εξτρέμ, δεξί μπακ. Για παράδειγμα το όνομα του Γιώργου Γκαλίτσιου θα μπορούσε να ήταν στην αποστολή.

Ο Έλληνας δεξιός μπακ που πρόσφατα πήρε μεταγραφή για την Ανόρθωση διαθέτει μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις λόγω της θητείας του στο Βέλγιο με τις φανέλες της Λόκερεν (2011-2017) και της Μουσκρόν (2017-2019). Και αν για πολλούς η ηλικία αποτελεί τροχοπέδη (σ.σ. 32 χρονών), μία ομάδα που θέλει να χτιστεί βασιζόμενη σε φρέσκο αίμα, χρειάζεται την παρουσία παλιοσειρών για να μεταλαμπαδεύσουν τα φώτα τους στους νεώτερους.

Ειδικά σε μία αναμέτρηση απέναντι στους Τούρκους. Και ας είχε φιλικό χαρακτήρα. Ποτέ ένας αγώνας με τους γείτονες δεν είναι άνευ σημασίας.

Οι εμπειρότεροι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που δημιουργούν τη συνοχή σε μία ομάδα και μεταγγίζουν το πάθος τους. Είναι η βενζίνη που χρειάζεται μία μηχανή για να τρέξει! Εξάλλου όπως λέει και το τραγούδι, ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags