Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Top όνομα στην Αργεντινή, τον ήθελε η Γιουβέντους - Δεν είναι τσουρουκάς, θα παίξει Ολυμπιακό"
| 2019-06-02 20:45:00

"Top όνομα στην Αργεντινή, τον ήθελε η Γιουβέντους - Δεν είναι τσουρουκάς, θα παίξει Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Top όνομα στην Αργεντινή, τον ήθελε η Γιουβέντους - Δεν είναι τσουρουκάς, θα παίξει Ολυμπιακό"

Ένας "ειδικός" στο sportdog για την "καψούρα" του Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Επιθετικός που δεν ταιριάζει στα ευρωπαϊκά συστήματα ποδοσφαίρου είναι ο Φακούντο Φερέιρα, γι' αυτό και δεν έκανε καριέρα σε τοπ επίπεδο, όπως σχολίασε στο sportdog ο Βαγγέλης Λυκάκης.

Βαθύς γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου, στο οποίο συμμετείχε με τη φανέλα της Εσπανιόλ ο Φερέιρα από τον Γενάρη του 2019, ο Λυκάκης μάς είπε ακόμα ότι ο Φερέρια δεν έχει την έμπνευση για να κάνει καριέρα στα πλάγια. Αντίθετα το σύστημα που του ταιριάζει για να παίξει μέσα στην περιοχή είναι το 4-4-2.

Τέλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση να αποκτήσει τον Μπεργκ ή τον Φερέιρα ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

"9άρι στην Αργεντινή - Δεν είναι γρήγορος"

"Όταν είχε φτάσει στην Εσπανιόλ, στα τέλη του περασμένου Γενάρη, μπήκε και έπαιξε αμέσως. Ο προπονητής της ομάδας τον πίστευε, έκανε μάλιστα ένα καλό ματς στο Μπιλμπάο και η ομάδα του πήρε βαθμό, αλλά τραυματίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι. Αυτός ο τραυματισμός τον άφησε πολύ πίσω. Δηλαδή από τους 4 μήνες που είχε για να παίξει στην Εσπανιόλ, τελικά έμεινε έξω για 1-1,5 μήνα λόγω του τραυματισμού. Με αποτέλεσμα να κλείσει η χρονιά και να μην υπάρχει ερέθισμα για την παραμονή του στην ομάδα", σχολίασε αρχικά ο Β. Λυκάκης στο sportdog.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του;

"Όταν έφυγε από την Αργεντινή, το έκανε ως μεγάλο όνομα. Στη Βέλεζ είχε κάνει καλή καριέρα, μέχρι και για τη Γιουβέντους είχε ακουστεί τότε το όνομά του. Ξεκίνησε να παίζει ως κλασικός φορ, από την Αργεντινή έφυγε ως 9άρι, αλλά στην Ευρώπη έπαιξε και στα πλάγια. Δεν είναι γρήγορος επιθετικός, αλλά δεν τον λες και αργό. Παίζει με την πλάτη, βγαίνει και στα άκρα. Έχει καλά τελειώματα, έτσι τον μάθαμε, αλλά και στην Μπενφίκα δεν έκανε όσα περιμέναμε. Νομίζω ότι δεν αντεπεξήλθε στις προσδοκίες που υπήρχαν".


 

"Δεν έχει ντρίμπλα - Γι' αυτό δεν κάνει τοπ καριέρα"


Τι παίκτες χρειάζεται πλάι του για να τον αναδείξουν;

"Μπορεί να παίξει στο 4-4-2 ως φορ. Στα πλάγια δεν έχει την ντρίπλα ή την έμπνευση του Ποντένσε για να παίξει. Είναι παίκτης περιοχής, άρα χρειάζεται έναν παίκτη για να τον τροφοδοτήσει. Ο Φορτούνης ή ο Βαλμπουενά, για παράδειγμα, είναι πολύ καλές επιλογές. Απλώς στην Ευρώπη δεν βλέπεις να παίζει κανείς πια το 4-4-2 που του ταιριάζει, για αυτό και παίκτες όπως ο Φερέιρα δεν κάνουν καριέρα σε τοπ επίπεδο".

Δεν μπορεί να προσαρμοστεί, δηλαδή, στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου;

"Δυσκολεύεται να βρει χώρο στα ευρωπαϊκά συστήματα, δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτά. Η Εσπανιόλ, άλλωστε, είχε έναν πολύ καλό φορ, ενώ πίσω από αυτόν υπήρχε κάποιος Κινέζος κυνηγός, που τον προτιμούσαν γιατί ο ιδιοκτήτης της ομάδας είναι Κινέζος. Οπότε στην κορυφή δεν υπήρχε χώρος, έπρεπε να παίξει στα πλάγια. Εντάξει, αν έρθει στον Ολυμπιακό, θα παίξει γιατί πολύ καλός παίκτης. Δεν είναι τσουρουκάς".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει αυτόν ή τον Μάρκους Μπεργκ. Ποια είναι η δική σου άποψη;

"Αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει έναν κλασικό φορ περιοχής, νομίζω ότι θα πρέπει να πάρει τον Μάρκους Μπεργκ. Με μια μικρή σημείωση, γιατί δεν ξέρουμε τι έκανε στα Εμιράτα. Ο Φερέιρα, δηλαδή, είναι σε κανονική ομάδα, δεν έπαιζε στα Εμιράτα. Στην Εσπανιόλ είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να τον κρατήσουν, οπότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για τον Ολυμπιακό". 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή-βόμβα στον Ολυμπιακό με απόφαση Μαρινάκη! Τα πάνω-κάτω στις μεταγραφές

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags