Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ισμαέλ Σίλβα: "Κοντός και μπαλαδόρος - Καλό σουτ, χτυπάει φάουλ - Εκεί παίζει, δεν είναι για τη σελεσάο"
| 2019-06-02 23:15:00

"Κοντός και μπαλαδόρος - Καλό σουτ, χτυπάει φάουλ - Εκεί παίζει, δεν είναι για τη Σελεσάο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κοντός και μπαλαδόρος - Καλό σουτ, χτυπάει φάουλ - Εκεί παίζει, δεν είναι για τη Σελεσάο"

Σούπερ ανάλυση για τον Βραζιλιάνο που "χτυπάει" ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - Ισμαέλ Σίλβα: Στην επικαιρότητα παραμένει η υπόθεση του Ισμαέλ Σίλβα στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μία περίπτωση που δουλεύει εδώ και καιρό ο Δικέφαλος του Βορρά, ο οποίος τον παρακολουθούσε στενά, λόγω και των ιδιαίτερων σχέσεων που διατηρεί ο Ιβάν Σαββίδης με τον πρόεδρο της Αχμάτ Γκρόζνι, απ' όπου οι "ασπρόμαυροι" απέκτησαν και τον Λέο Ζαμπά.

Ο 24χρονος μέσος απο το Ρίο Ντε Τζανέιρο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Κρατέους, απ' όπου έφυγε σε πολύ νεαρή ηλικία για να ζήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση σε έναν από τους άριστους γνώστες του ρωσικού ποδοσφαίρου, τον Μάκη Φορτούλα, ο οποίος εξέφρασε στο sportdog την άποψή του για το παίκτη.

"Δεδομένα δεν μπορεί να περάσει αδιάφορο ότι έφυγε 18 χρονών από τη Βραζιλία", αναφέρει για τον παίκτη που πέρασε τον Ατλαντικό για να βρεθεί τον Φεβρουάριο του 2013 στη Σουηδία για λογαριασμό της Κάλμαρ, όπου παρέμεινε για 3,5 χρόνια καταγράφοντας 115 συμμετοχές, 6 γκολ και 14 ασίστ, πριν πάρει μεταγραφή για την Αχμάτ Γκρόζνι, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 1 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο καλός συνάδελφος στέκεται πολύ στα σωματικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή. "Στο σωματότυπο είναι κοντός, αφού δεν ξεπερνά το 1,70 αλλά είναι πολύ δεμένος", λέει και καταγράφει τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. "Ξέρει μπάλα, διαθέτει πολύ καλό σουτ και πάσα. Συν τοις άλλοις μπορεί να πάρει πάνω του εκτελέσεις φάουλ", τονίζει.

Ο Σίλβα έχει διακριθεί για τα δημιουργικά του χαρακτηριστικά, κάτι που φαίνεται από τις 11 ασίστ που έχει βγάλει εδώ και δύο χρόνια στο ρωσικό πρωτάθλημα. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί ως πλάγιος μεσοεπιθετικός αλλά και ως αμυντικός χαφ. Ο Μάκης Φορτούλας είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τη θέση που αγωνίζεται. "Παίζει πίσω από τον επιθετικό και στα κεντρικά χαφ", επισημαίνει για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος φετος μέτρησε 30 επίσημες συμμετοχές με τρία γκολ και πέντε ασίστ.

Για την προσαρμοστικότητα και την πορεία του παίκτη στο Γκόζνι καταλυτικός ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. "Είχε αρκετούς Βραζιλιάνους συμπαίκτες στην Αχμάτ", ένας εκ των οποίων ήταν και ο Λέο Ζαμπά, ο οποίος έκανε πριν το συμπατριώτη του τη διαδρομή από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

"Είναι καλός ποδοσφαιριστής.Δεν είναι για Εθνική Βραζιλίας αλλά για Ελλάδα το επίπεδό του είναι μια χαρά", καταλήγει ο Μάκης Φορτούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα τους... τρελάνει ο Ουάρντα στον ΠΑΟΚ - Η πρόταση που απέρριψε και τα 5 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags