Facebook Pixel Μόλα Ουαγκέ: Τον "τελείωσε" ο Μαρινάκης και τον "στέλνει" στον Παναθηναϊκό
| 2019-06-03 10:44:00

Τρελό: Τον "τελείωσε" ο Μαρινάκης, τον "στέλνει" στον ΠΑΟ - Δανεικός μία ζωή - "Μπαμ" Νταμπίζα

του Νίκου Στεργίου
Τρελό: Τον "τελείωσε" ο Μαρινάκης, τον "στέλνει" στον ΠΑΟ - Δανεικός μία ζωή - "Μπαμ" Νταμπίζα

Απίθανο στόρι για "χάμερ". Πώς φοράει το τριφύλλι. Έχουν τα λεφτά;

Παναθηναϊκός: Πώς τα φέρνει το ποδόσφαιρο τελικά. Το όνομα του Μόλα Ουαγκέ, του 28χρονου στόπερ από το Μάλι, φιγουράρει σήμερα στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ως ένας από τους βασικούς υποψήφιους που εξετάζει ο Νίκος Νταμπίζας για την καρδιά της άμυνας του Τριφυλλιού.

Και τι εννοούμε με τους κύκλους που κάνει (και) το ποδόσφαιρο; Έμπειρος στο διεθνές στερέωμα ο Αφρικανός στόπερ, αφού έκανε το μπαμ στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα με την Καέν, ξεκίνησε την περιήγηση του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εντάχθηκε στο... γκρουπ των ομάδων που ανήκουν στην οικογένεια Πότσο, την ιδιοκτήτρια δηλαδή φαμίλια της Ουντινέζε, μετακομίζοντας το 2015 στη Γρανάδα. Μεσούσης της σεζόν πήγε στο "Φρίουλι", παραμένοντας εκεί για δύο χρόνια ακόμη, κάνοντας τη σεζόν 2015-16 την πιο γεμάτη σεζόν του με 21 παιχνίδια στο καμπιονάτο.

Ιανουάριο του 2017 μετακομίζει δανεικός στη Λέστερ, χωρίς όμως να παίξει ούτε σε ένα ματς, ακολουθεί νέος δανεισμός του σε ομάδα που εντάσσεται στο ίδιο γκρουπ, τη Γουότφορντ, όπου και πάλι λάμπει δια της απουσίας του, παίζοντας μόλις σε έξι ματς. Νέο... παλιό δρομολόγιο έκτοτε, αφού ξεκινάει τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στην Ουντινέζε, δεν παίζει καθόλου (2 ματς όλα κι όλα), προτού τον περασμένο Ιανουάριο παραχωρηθεί και πάλι δανεικός στη... Νότιγχαμ Φόρεστ, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη!

Για τα πρόσφατα δεδομένα του Μόλα Ουαγκέ, έκανε σχετικά γεμάτο δεύτερο μισό, παίζοντας σε 11 ματς της Τσάμπιονσιπ (9 βασικός), χωρίς όμως να πείθει τους υπεύθυνους της Φόρεστ να τον κρατήσουν στο "Σίτι Γκράουντ" και αυτό παρότι το συμβόλαιο του με την Ουντινέζε ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.

Δεδομένα δεν πρόκειται να ανανεωθεί ούτε με τους "τζεμπρέτε", οπότε ως ελεύθερος πλέον, το όνομα του κυκλοφορεί στα γραφεία ευρωπαϊκών ομάδων αναζητώντας τη νέα του στέγη. Έτσι προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό και παρότι οι απαιτήσεις του ξεπερνάνε τις δυνατότητες των "πρασίνων", φέρεται να εξετάζεται σοβαρά από τον Νταμπίζα. Προφανώς στα συν του (και ρεαλιστικά, ίσως το μεγαλύτερο...), το γεγονός πως εκπροσωπείται μανατζερικά από γραφείο που ο Ελληνας αντιπρόσωπός του στην πατρίδα μας, διατηρεί άριστο δίαυλο επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό και τον Νίκο Νταμπίζα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "ΣΟΚ": Τόσα έβγαλε ο Ολυμπιαλός από πωλήσεις σε 9 χρόνια - Τα έχει "διαλύσει" όλα ο Μαρινάκης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags