Facebook Pixel Sportdog.gr | Πέντε μεγάλοι παίκτες που αρνήθηκαν την Ρεάλ Μαδρίτης
| 2019-06-05 14:41:00

Πέντε μεγάλοι παίκτες που αρνήθηκαν την Ρεάλ Μαδρίτης

Sportdog Team
Πέντε μεγάλοι παίκτες που αρνήθηκαν την Ρεάλ Μαδρίτης

Για ποιους λόγους είπαν "όχι" στη "Βασίλισσα"

Ανέκαθεν ήταν, είναι και (φανταζόμαστε ότι) θα συνεχίσει να είναι η ομάδα-όνειρο για την καριέρα κάθε σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Ο κορυφαίος σύλλογος στον τομέα της απόκτησης “μεγάλων ονομάτων”.

Τη φανέλα της την έχουν φορέσει οι μεγαλύτεροι αστέρες που έχουν αφήσει εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι παίκτες-θρύλοι που αρνήθηκαν να αγωνιστούν στη “Βασίλισσα”, για διάφορους λόγους.

Δείτε πέντε ποδοσφαιριστές με “βαριά” ονόματα, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, απέρριψαν πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πολ Πογκμπά

Το καλοκαίρι του 2016, μετά το Euro της Γαλλίας όπου έφτασε ως τον τελικό με τη διοργανώτρια εθνική ομάδας της πατρίδας του και έχασε το τρόπαιο από την Πορτογαλία, ο Πολ Πογκμπά αναζητούσε τον νέο σταθμό της καριέρας του. Είχε αποφασίσει να φύγει από την Γιουβέντους και όλα τα μεγάλα κλαμπ ήθελαν να τον κάνουν δικό τους. Φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταγωνιστούσε στις ενδιαφερόμενες ομάδες, με τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίζουν επίσης δυνατά στο κόλπο της απόκτησης του Γάλλου μέσου.

Παρά τα τρελά ποσά που προσέφεραν Ρεάλ και Μπάρτσα και παρότι αμφότερες βρίσκονταν σε πολύ καλύτερη περίοδο αγωνιστικά σε σχέση με τους “κόκκινους διαβόλους”, ο Πογκμπά δεν υπήρχε περίπτωση να πάει στην Ισπανία. Όντας σε νεαρή ηλικία ακόμη, είχε έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην Γιουνάιτεντ για να αποδείξει ότι αξίζει. Η Μάντσεστερ τον είχε αφήσει ελεύθερο από την ομάδα νέων του συλλόγου, πριν πάει στη Γιουβέντους και αναδειχθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Γάλλος χαφ επέστρεψε, σε μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία.

Έτσι, ο Πογκμπά αρνήθηκε την πρόταση των Μαδριλένων και δεν πήγε στους “μερένγκες” στα 23 του χρόνια. Ποιος ξέρει όμως για το μέλλον…

Στίβεν Τζέραρντ

Ο Άγγλος μέσος που συνέδεσε το όνομά του με την αγαπημένη του Λίβερπουλ είχε αρκετές ευκαιρίες στην καριέρα του για να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά τις προτάσεις των “μπλάνκος” όμως, εκείνος δεν άφησε ποτέ την ομάδα της καρδιάς του, παραμένοντας ως ένας από τους ελάχιστους… ρομαντικούς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που τίμησε τη φανέλα!

“Νομίζω ότι είχαν δύο επιλογές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αρνήθηκα εξαιτίας της μεγάλης σχέσης μου με την ομάδα της πόλης μου. Είμαι μεγάλος φαν της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος, αλλά για μένα η Λίβερπουλ είναι η καλύτερη ομάδα” είναι δηλώσει ο ίδιος ο θρυλικός αρχηγός των “κόκκινων”, που δεν δέχτηκε καμία πρόταση της Ρεάλ όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάει στη Μαδρίτη και έγινε παίκτης-σύμβολο της Λίβερπουλ.

Νεϊμάρ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε δείξει από νωρίς ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Από τα χρόνια που ως νεαρός ταλαντούχος ξεχώριζε στη Βραζιλία δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες.

“Ημουν 13 ετών, όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Εκείνη την περίοδο δεν ένιωθα άνετα. Δεν έβλεπα ευτυχισμένο τον εαυτό μου, ούτε πίστευα ότι θα μπορέσω να νιώσω καλά στο μέλλον εφόσον μείνω μακριά από τη Βραζιλία σε τόσο νεαρή ηλικία” έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, σχετικά με την άρνησή του να μετακομίσει στη Μαδρίτη και να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στη Ρεάλ.

Όταν ήταν τελικά έτοιμος να φύγει από τη Βραζιλία σε πιο μεγάλη ηλικία, η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του. Και όπως φάνηκε ήταν εύκολα η απόφαση για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, επειδή το όνειρο του Νεϊμάρ ήταν να αγωνιστεί ως συμπαίκτης με τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα στην ίδια ομάδα.

Φραντσέσκο Τότι

Το 2004, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του Φραντσέσκο Τότι. Η “Βασίλισσα” του πρόσφερε την ευκαιρία να παίξει στην ομάδα των “γκαλάκτικος” μαζί με τους Ζιντάν και Ρονάλντο. Ωστόσο, ο αρχηγός της Ρόμα απέρριψε την προοπτική της μετακόμισής του στη Μαδρίτη.

“Η Ρώμη είναι η ζωή μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα τα χρήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχα φύγει στην ηλικία των 26 ετών, όταν η Ρεάλ με ήθελε. Πάντα ήθελα να κάνω την καριέρα μου με τους “τζιαλορόσι”. Ποτέ ξανά κανένας δεν θα αρνηθεί τα χρήματα που απέρριψα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν μια επιλογή που έκαναν με την καρδιά μου και για αυτό θέλω λίγο σεβασμό”, είχε δηλώσει για την απόφασή του να αρνηθεί την Ρεάλ ο θρύλος της Ρόμα.

Κιλιάν Εμπαπέ

Το 2017, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ετοιμαζόταν να υποδεχθεί ένα νέο μεγάλο αστέρι. Το νέο μεγάλο ταλέντο του γαλλικού ποδοσφαίρου, τον Κιλιάν Εμπαπέ. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον ήθελε διακαώς και έμοιαζε διατεθειμένη να δώσει τα πάντα για να τον κάνει δικό της. Ωστόσο, για τον μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική Γαλλίας, δεν ήταν ακόμη η στιγμή για μία τέτοιου είδους απόφαση. Για μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης.

“Επέλεξα την Παρί Σεν Ζερμέν επειδή είναι η ομάδα της πόλης μου. Όπως αν ένα παιδί από τη Μαδρίτη είχε την ευκαιρία να παίξει στη Ρεάλ και αποφάσιζε να υπογράψει σε άλλη ομάδα. Όχι, όχι για μένα. Ηθελα να παίξω στην Παρί και είμαι χαρούμενος για την κατάληξη στην υπόθεση της μεταγραφής μου” είχε τονίσει ο Εμπαπέ για την απόφασή του να επιλέξει τους Παριζιάνους και όχι τους Μαδριλένους ώστε να κάνει το άλμα στην καριέρα του.

ΠΗΓΗ: repress.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags