Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ρουκέτα" Μπεργκ στο λιμάνι - Κοιτάζουν άλλους φορ - Διέρρευσε η λίστα
| 2019-06-06 11:12:00

"Ρουκέτα" Μπεργκ στο λιμάνι - Κοιτάζουν άλλους φορ - Διέρρευσε η λίστα - Αυτός έρχεται... αύριο

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ρουκέτα" Μπεργκ στο λιμάνι - Κοιτάζουν άλλους φορ - Διέρρευσε η λίστα - Αυτός έρχεται... αύριο

Απίστευτα λεφτά, τον "κόβει" ο Μαρτίνς και... άπιαστος πιτσιρικάς!

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Μάρκους Μπεργκ τοποθετήθηκε και ξεκαθάρισε τουλάχιστον το χρονικό διάστημα που θα πάρει (ή έστω θα σκεφτεί...) την απόφαση του αναφορικά με την πρόταση που του έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός, οτιδήποτε άλλο ως σχόλιο ή έστω εξέλιξη περιττεύει.

Ο 33χρονος επιθετικός τόνισε πως ό,τι είναι να γίνει, ό,τι και αν αποφασίσει, θα το πράξει μετά το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με την εθνική του στην Ισπανία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro.

Ως τότε, αφενός υπομονή, κατέβασμα (και είναι εμφανές αυτό…) των τόνων, διατήρηση των ρεαλιστικών ελπίδων εκ μέρους του Ολυμπιακού για την ολοκλήρωση του deal, έστω και αν δεν θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όπως θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς για να έχει τον βασικό του φουνταριστό στην πρώτη της προετοιμασίας.

Και φυσικά, τσεκάρισμα των εναλλακτικών του Σουηδού φορ επιλογών προκειμένου να είναι έτοιμοι οι "ερυθρόλευκο" σε περίπτωση που ο παίκτης απορρίψει την πρόταση που έχει κατατεθεί. Επιλογές που παρουσιάζει σημερινό δημοσίευμα του "Κόκκινου Πρωταθλητή", χωρίς καμία εξ αυτών να είναι… καινοφανής στο μέχρι στιγμής μεταγραφικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού ως προς την αναζήτηση για τον βασικό επιθετικό της ερχόμενης περιόδου.

Γίνεται λοιπόν λόγος για τον Φακούντο Φερέιρα, τον Αργεντινό επιθετικό της Μπενφίκα, ο οποίος αποτελούσε το βασικό "θέλω" του Μαρτίνς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η περίπτωσή του συγκεντρώνει δυσκολίες λόγω των απαιτήσεων (ακόμη και σε deal δανεισμού) των Λουζιτανών, αλλά και του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή (2,2 εκατ. ευρώ ετησίως, δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δύο ακόμη χρόνια).

Τον παλιό γνωστό, Γκουίντο Καρίγιο. Αγωνίστηκε δανεικός φέτος στη Λεγανιές από τη Σαουθάμπτον. Ενδεικτικό του πόσο απαιτητική είναι η περίπτωση του Αργεντινού το γεγονός πως ο ισπανικός σύλλογος δεν έβαλε καν ρήτρα αγοράς του από τους "αγίους", επειδή ακριβώς οι αξιώσεις τους ήταν… εκτός πραγματικότητας για τη Λεγανιές. Ο 26χρονος Καρίγιο δεσμεύεται με δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο, συν για τις όποιες επιδιώξεις των "ερυθρόλευκων" πως δύσκολα θα μείνει στο δυναμικό του αγγλικού club.

Τρίτη περίπτωση ο Στιβ Μουνιέ, επιθετικός της Χάντερσφιλντ. Πανάκριβη επίσης επιλογή, παρότι η ομάδα του υποβιβάστηκε φέτος από την Πρέμιερσιπ. Δεσμεύεται με δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο, πρόσθετο εμπόδιο το γεγονός πως αναμένεται να συμμετάσχει στο Κόπα Αφρικα γεγονός που θα καθυστερήσει την ενσωμάτωσή του στον Ολυμπιακό (σε περίπτωση φυσικά που προχωρούσε/προχωρήσει η υπόθεσή του), κάτι που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ο Μαρτίνς.

Στη λίστα επανέρχεται ο διεθνής Ούγγρος φορ, Ανταμ Σζάλαϊ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Χόφενχαϊμ, γεγονός που τον καθιστά σαφώς την πιο οικονομική και εφικτή περίπτωση, ωστόσο αφενός ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει σε γερμανικό έδαφος, αφετέρου δεν μοιάζει να είναι και της απολύτου αρέσκειας ούτε του Μαρτίνς, αλλά ούτε και των υπολοίπων ιθυνόντων του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού. 

Όσο για τον τελευταίο, τον Σιλάς Γουαμανγκίτουκα. Εξαιρετικά ταλαντούχος, έκανε το μπαμ φέτος στη ligue 2 με τη φανέλα της Paris FC, αλλά αφενός είναι άγουρος, όντας μόλις στα 20 του χρόνια, κάτι που σίγουρα αποτελεί τεράστιο μειονέκτημα (ο Ολυμπιακός θέλει και ψάχνει εμπειρότατο φορ, μια σίγουρη λύση), αλλά και αφετέρου η τιμή του ακριβώς εξαιτίας της εξαιρετικής του σεζόν έχει ξεφύγει. Και το γεγονός πως δεσμεύεται με δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο δεν πρόκειται να βοηθήσει καθόλου στο να μπορούσε να έρθει στα μέτρα των "ερυθρόλευκων"… 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Μπεργκ τώρα; "Κλείνει" παίκτη από Superleague ο Μαρινάκης - Θα μείνεις άφωνος με το όνομα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags