Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Δεν πάει άλλο με Κουρμπέλη - Τσαμπουκάς ο Γιαννακόπουλος - Είδατε Μπεργκ στην εθνική;"
| 2019-06-06 11:51:00

Ξέσπασμα: "Δεν πάει άλλο με Κουρμπέλη - Τσαμπουκάς ο Δημήτρης - Είδατε Μπεργκ στην εθνική;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα: "Δεν πάει άλλο με Κουρμπέλη - Τσαμπουκάς ο Δημήτρης - Είδατε Μπεργκ στην εθνική;"

"Καυτή" συνέντευξη Τότη Φυλακούρη στο sportdog. Τρομερές ατάκες!

Πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε την προσθήκη του Μάρκους Μπεργκ ο Τότης Φυλακούρης. Ο βετεράνος άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στο sportdog για την επικείμενη επιστροφή του Σουηδού επιθετικού στην Ελλάδα και ανέλυσε τις σκέψεις του για τη μεταγραφή.

"Δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι. Έπαιζε σε μία ομάδα που και προπόνηση να μην έκανε πληρωνόταν", λέει για τον πρώην γκολτζή του Τριφυλλιού.

Ο παλιός μέσος του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε παράλληλα για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, αλλά και την επανεκκίνηση των συζητήσεων για την ανέγερση του γηπέδου στο Βοτανικό. "Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιαννακόπουλο", τονίζει χαρακτηριστικά.

Πώς σχολιάζετε το κλίμα που έχει αναπτυχθεί με τις ανανεώσεις στον Παναθηναϊκό;

"Το δίδυμο Δώνη-Νταμπίζα δουλεύει πάρα πολύ καλά. Έχει γίνει όμως ένα μεγάλο λάθος. Αυτό είναι το λάθος με τους πιτσιρικάδες, όσον αφορά δηλώσεις για το μέλλον τους. Σας το λέω και το υπογράφω ότι έχουν χαθεί αυτά τα παιδιά. Να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει. Να πούνε «παίζω στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Πρέπει να αυτοσυγκεντρωθώ». Πριν 30 χρόνια τέτοια παιδιά δεν θα σκέφτονταν το εξωτερικό αλλά θα έλεγαν πόσο τυχεροί είναι που παίζουν στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Γιατί σαν και αυτούς έχουν περάσει δεκάδες παίκτες από τον Παναθηναϊκό. Επί εποχής μου, στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, έβγαλα 17 επαγγελματίες. Ήταν όλοι συνετοί και ήρεμοι. Η αυριανή μέρα είναι δύσκολη γι' αυτούς. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει 4-5 καλές μεταγραφές αυτοί θα χαθούν. Είχαν τα προβλήματα και δεν τους ενδιέφερε αν θα κάνουν μία λάθος μπαλιά, αν δεν παίξουν καλά, γιατί την Κυριακή είχαν τη θέση τους μόνιμη. Να κάνουν τον σταυρό τους που έχουν το ντουέτο που είναι πάρα πολύ καλό και τίμιο".

Πού πιστεύετε ότι θέλει ενίσχυση;

"Θέλει ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Διότι αυτοί που φεύγουν ήταν σαν πρωτοκλασάτοι φέτος. Πρέπει να πάρουμε τρεις φορές πιο καλούς παίκτες. Πρώτα απ' όλα, με έναν τερματοφύλακα δεν γίνεται τίποτα. Δεύτερον, δεν έχουμε στόπερ. Τρίτον, τα πλάγια μπακ θέλουν ενίσχυση. Έφυγε ο Κουλιμπαλί, ο Ινσούα αν δεν είναι καλά έχουμε προβλήματα. Στο κέντρο μόνο με Κουρμπέλη δεν πάει άλλο η κατάσταση. Έφυγε και ο Κάτσε, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον Γιόχανσον. Άρα ο Παναθηναϊκός θέλει μεγάλη ενίσχυση και θα τραβήξουν μεγάλες δυσκολίες ο Δώνης με τον Νταμπίζα. Μπορεί να φέρουν παίκτες καλούς, αλλά τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να προσέξουμε τις μεταγραφές που θα κάνουμε".

Η προοπτική που ανοίγεται ξανά με το γήπεδο του Βοτανικού σάς γεμίζει με ελπίδες για το μέλλον;

"Εγώ πιστεύω τον νέο δήμαρχο, τον κ. Μπακογιάννη. Πιστεύω και τον Τσίπρα. Αλλά λόγω εκλογών φοβάμαι αυτές τις δεσμεύσεις. Αν πάρει το θέμα πάνω του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τότε θα γίνει το γήπεδο. Αν όχι, ας αφήσουμε τη συζήτηση. Είναι τσαμπουκάς καλός. Για να δούμε θα του δώσουν την ευκαιρία να το χτίσει; Είμαστε όλοι μαζί του. Ξέρετε όμως κάτι; Έχουν δει τόσα τα μάτια μου και έχουν ακούσει τα αφτιά μου. Ο Δημήτρης μπορεί να λέει, αλλά με τις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτικών προσπαθώ να μην ενθουσιάζομαι".

Τα τελευταία χρόνια όμως φαίνεται ότι αρχίζουν να τρέχουν τα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ. Η ΑΕΚ σε λίγο τελειώνει την Αγιά Σοφιά...

"Η ΑΕΚ έχει πρόεδρο τσαμπουκά. Αυτός είπε «θέλετε-δεν θέλετε, εγώ θα το κάνω». Και αν δεν ήταν ο Βασιλόπουλος θα το σήκωνε νωρίτερα το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και εμείς οι Παναθηναϊκοί τι θέλουμε; Να γίνει το γήπεδο με τη στήριξη του Δημήτρη. Γιατί ο Γιαννακόπουλος είναι το Α και το Ω αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό".

Πώς βλέπετε το γεγονός ότι ο Μπεργκ θα φορέσει τα ερυθρόλευκα;

"Εγώ κρατώ μικρό καλάθι με τα οικονομικά δεδομένα που ακούγονται, λόγω ηλικίας. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει καλή ομάδα. Ο Μπεργκ αποτελεί πολυτέλεια. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Τώρα όμως δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι. Έπαιζε σε μία ομάδα που και προπόνηση να μην έκανε πληρωνόταν. Άλλο το κλίμα εκεί, άλλοι ποδοσφαιριστές".

Με την εθνική Σουηδίας πώς σας φαινόταν;

"Δεν μου άρεσε. Δεν είναι κακό να το πούμε. Έκανε τις κινήσεις, αλλά δεν ερχόταν κοντά στο γκολ".

Στον Ολυμπιακό θα πιάσει;

"Στον Παναθηναϊκό όλοι έπαιζαν για τον Μπεργκ. Η αξία του παίκτη της εποχής που φορούσε τα πράσινα είναι αδιαμφισβήτητη. Στα Εμιράτα όμως το επίπεδο είναι πολύ κατώτερο. Όπως λέει όμως και ο γιος μου, ο Πέτρος, ο οποίος είναι προπονητής, είναι μία καλή προσθήκη σε μία γρήγορη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει πολλές τελικές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανος Πεδουλάκης για Δημήτρη: "Ήταν υπερβολικός - Τι έγινε όταν έφυγα - Τον ξέρω από τα 10, είναι..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags