Facebook Pixel Ροντρίγκο Σοάρες: Περίμενα Πορτογαλία όχι να πάει στον ΠΑΟΚ
| 2019-06-06 19:24:00

Ατακάρες για Ροντρίγκο Σοάρες – Θα φάει τη θέση του Μάτος στον ΠΑΟΚ;

Sportdog Team
Ατακάρες για Ροντρίγκο Σοάρες – Θα φάει τη θέση του Μάτος στον ΠΑΟΚ;

Αποθέωση από πρώην προπονητή της μεταγραφής του Δικεφάλου.

«Περίμενα θα πάει στις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας», δήλωσε έκπληκτος στο Metropolis 95.5 από την επιλογή του Ροντρίγκο Σοάρες να έρθει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ ο Λουίς Κάστρο. Ο Πορτογάλος προπονητής του Παναιτωλικού γνωρίζει πολύ καλά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου, όντας προπονητής της ομάδας Κ23 της Γκιμαράες. Τόνισε δε ότι με την εξαιρετική χρονιά που έκανε με τη φανέλα της Άβες περίμενε ο Βραζιλιάνος να γίνει μήλον της έριδος για τους μεγάλους συλλόγους της Πορτογαλίας. Πρόσθεσε ότι ο Ροντρίγκο Σοάρες είναι ένας πολύ έξπυνος παίκτης και πως ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή επιλογή στο πρόσωπό του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουίς Κάστρο για:

- τον Ροντρίγκο Σοάρες: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Με τη χρονιά που έκανε περίμενα να πάει σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Μου έκανε έκπληξη που επέλεξε τον ΠΑΟΚ. Στο πρόσωπο του Ροντρίγκο Σοάρες ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή επιλογή, είναι ένας πολύ επιθετικογενής ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθά και με μπαλιές από πίσω, να δίνει γκολ στην ομάδα του, να μοιράζει ασίστ. Είναι ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι του».

- το αν ο Ροντρίγκο Σοάρες μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με τον Λέο Μάτος: «Είναι και οι δύο πολύ καλοί παίκτες. Είναι καλό και για τον Μάτος και για τον ΠΑΟΚ να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους».

- το αν μπορεί να παίξει και στο αριστερό άκρο της άμυνας: «Η αλήθεια είναι ότι είναι περισσότερο δεξιός μπακ. Οι δύο θέσεις δεν έχουν τακτικές διαφορές και έχει να κάνει με το πόδι που χρησιμοποιεί κάθε παίκτης. Ο Ροντρίγκο είναι δεξιοπόδαρος αλλά νομίζω ότι και τακτικά δε θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί και στα αριστερά της άμυνας».

- το αν το στυλ παιχνιδιού του μοιάζει με κάποιου διάσημου ποδοσφαιριστή: «Κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός. Το χαρακτηριστικό του Ροντρίγκο είναι ότι είναι ιδιαίτερα επιθετικός και κάνει τις σωστές επιλογές στα τελευταία μέτρα πριν από την αντίπαλη περιοχή. Είναι πολύ έξυπνος και θα βρει πάντα τον συμπαίκτη του που είναι μόνος του και πρέπει να πάρει την μπάλα. Σε μία ομάδα που παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου της όπως ο ΠΑΟΚ, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

- το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αν μπορεί να αντέξει σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους όπως ο ΠΑΟΚ: «Η εμπειρία μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης υπάρχει στους άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που δεν είναι έμπειροι και για όλους υπάρχει η πρώτη φορά. Πιστεύω ότι οι συμπαίκτες του θα τον βοηθήσουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags