Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φάνος Κατελάρης: Τι έδωσαν οι Πράσινοι στην Ομόνοια - "Σφήνα" και κίνδυνος για το Τριφύλλο
| 2019-06-06 22:10:00

"Γελάνε" στην Κύπρο - Τι έδωσε για Κατελάρη - Απίθανη "σφήνα" - Τεράστιος κίνδυνος στον ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου
"Γελάνε" στην Κύπρο - Τι έδωσε για Κατελάρη - Απίθανη "σφήνα" - Τεράστιος κίνδυνος στον ΠΑΟ!

Πώς γίνεται το deal; Ποιος "μπλοκάρει"; Το κάνουμε πενηνταράκια...

Παναθηναϊκός - Φάνος Κατελάρης: Ομολογουμένως δεν είναι το πλέον… κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό η 6η του περυσινού πρωταθλήματος Κύπρου -όσο ιστορική ομάδα και αν είναι η Ομόνοια, το αγωνιστικό της στάτους αποτυπώνεται από την κατάταξη της…- δημοσίως να απορρίπτει με επιθετικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς την πρόταση των «πρασίνων» για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στο κυπριακό "τριφύλλι" μόνο μια χρονιά (την περυσινή) λογίστηκε και έπαιξε βασικός.

Όπως και να ‘χει όμως, είναι σαφές πως ο Φάνος Κατελάρης, αρέσει στον Νίκο Νταμπίζα. Τον ξέρει από τη θητεία του στον κυπριακό σύλλογο, εκτιμάει το ταλέντο και την ευχέρεια του να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο 22χρονος διεθνής Κύπριος δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ομόνοια.

Αυτό βέβαια είναι η μία παράμετρος. Η άλλη έχει να κάνει με το ότι το Τριφύλλι, χωρίς διαθέσιμο ευρώ για μεταγραφές (πληρώνοντάς δηλαδή ομάδα) δεν έχει την πολυτέλεια ή έστω τη δυνατότητα να ρισκάρει με διάφορες, "εναλλακτικές" προτάσεις, όπως αυτή που κατέθεσε για τον Κατελάρη και η οποία ουσιαστικά αφορούσε συνιδιοκτησία του ποδοσφαιριστή και έσοδα στην Ομόνοια σε μελλοντικό (πολύ…) χρόνο.

Το ρίσκο προφανώς έγκειται στο ότι δημοσίως ο σύλλογος στον οποίο καταθέτεις την πρόταση μπορεί -κοινώς- να σε βγάλει σέντρα και επικοινωνιακά να προκαλέσει πλήγμα. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τέτοιο είναι για τον Παναθηναϊκό. Ρεαλιστικά όμως πλέον, ποιες οι δυνατότητες του "τριφυλλιού" να κάνει την ανατροπή και να πάρει τελικά τον Κατελάρη;

Επειδή πολλά για τη λειτουργία της Ομόνοιας δεν γνωρίζουμε στην Ελλάδα, πρόκειται για μια ομάδα άρρηκτα συνδεδεμένη, ουσιαστικά ταυτισμένη με το ΑΚΕΛ, ένα από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο. Τόσο που έχει λόγο στο κάθε τι γύρω από τον σύλλογο, επηρεάζοντας (αν όχι λαμβάνοντας…) τις αποφάσεις. Λέγεται λοιπόν στη Μεγαλόνησο πως για να κάνεις οποιαδήποτε συμφωνία με την Ομόνοια, πρώτα θα πρέπει να περάσεις από την πολιτική γραμματεία του ΑΚΕΛ. Κάτι, πιστέψτε μας, καθόλου μα καθόλου εύκολο και σίγουρα απόλυτα χρονοβόρο.

Όπως προκύπτει από την Κύπρο, η Ομόνοια δεν έχει την παραμικρή διάθεση να συναινέσει στην πρόταση του Παναθηναϊκού, πρόταση που δημοσίως αποκάλεσαν οι άνθρωποι του Δ.Σ. του κυπριακού συλλόγου "υποτιμητική" και προτιμάει ακόμη και να χάσει, χωρίς ευρώ, τον Κατελάρη, όταν αυτός Πρωτοχρονιά του 2020,  θα έχει τη δυνατότητα να υπογράψει όπου επιθυμεί, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα από το επόμενο καλοκαίρι.

Και γι’ αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και παρελθόν στο κυπριακό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, ό,τι λέγεται και διαρρέεται από την Ομόνοια, ισχύει στο 101%. Για να το κάνουμε και πενηνταράκια, αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά (κάτι που επαναλαμβάνουμε ο τωρινός Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει) δεν πρόκειται να συναινέσει σε οτιδήποτε επιχείρημα ακούσει ή χρησιμοποιήσει η πλευρά του ποδοσφαιριστή…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags