Facebook Pixel Ολυμπιακός - Τόμας Βερμάλεν: "Έσβησε" τον Μπεργκ - Τρελή υπέρβαση Μαρινάκη
| 2019-06-07 11:50:00

"Έσβησε" τον Μπεργκ - Τρελή υπέρβαση Μαρινάκη - Μην τους βγει... σαπάκι - Δεν τον θέλει κανείς!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Έσβησε" τον Μπεργκ - Τρελή υπέρβαση Μαρινάκη - Μην τους βγει... σαπάκι - Δεν τον θέλει κανείς!

Aυτός τα "γκρεμίζει" όλα. Πόσα θέλει. Γιατί φοβούνται; Γίνεται;

Ολυμπιακός - Τόμας Βερμάλεν: Είχε δεν είχε η AS, τράνταξε συθέμελα το τέλος μιας εβδομάδας που φάνταζε πως για τον Ολυμπιακό θα περιστρέφονταν γύρω μόνο από την αναμονή της απάντησης του Μάρκους Μπεργκ. Αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να αναμένεται μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την εθνική Σουηδίας, από χθες όμως, η ισπανική εφημερίδα έβαλε ένα νέο όνομα στη μεταγραφική καθημερινότητα των "ερυθρόλευκων".

Και τι όνομα. Τον Τόμας Βερμάλεν, τον διεθνή Βέλγο στόπερ. Πολυετής καριέρα σε top επίπεδο, έχοντας θητεύσει σε Πρέμιερσιπ (Άρσεναλ), Καμπιονάτο (Ρόμα) και Μπαρτσελόνα, από την οποία μένει ελεύθερος στο τέλος Ιουνίου, ο 33χρονος Βέλγος παρουσιάστηκε από την AS ως ένα βήμα από την υπογραφή του και τη συνέχεια της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

Η πραγματικότητα βέβαια δεν είναι τέτοια. Οι "ερυθρόλευκοι" όντως έχουν τον Τόμας Βερμάλεν στη λίστα τους, μεταξύ των υποψηφίων για να καλύψουν τη μία θέση, αυτή του έμπειρου, στόπερ στην καρδιά της άμυνας τους. Δύο θα αποκτηθούν και το sportdog το έχει καταγράψει μήνες τώρα…

Αυτοί όμως που γνωρίζουν λένε πως αυτό το deal δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρωτίστως, δεν είναι τόσο προχωρημένο όσο τουλάχιστον οι Ισπανοί ισχυρίζονταν. Ο ίδιος ο παίκτης ρωτήθηκε χθες από συμπατριώτες του και δεν επιβεβαίωσε το παραμικρό. Δεδομένα δεν συνεχίζει στην Μπάρτσα, ψάχνει τη συνέχεια της καριέρας του σε ανάλογο επίπεδο, αλλά η αλήθεια είναι πως τα πολλά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια, έχουν φρενάρει σημαντικά το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει.

Και αυτό ακριβώς το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό είναι ο κύριος λόγος που στον Πειραιά το σκέφτονται πολύ. Πόσο μάλλον όταν μια συμφωνία με τον Βέλγο διεθνή απαιτεί μια σημαντικότατη οικονομική υπέρβαση εκ μέρους των "ερυθρολεύκων". Πόση; Αρκεί να πούμε πως το συμβόλαιο του παίκτη στην Μπαρτσελόνα προέβλεπε ετήσια αμοιβή 2,65 εκατ. ευρώ. Αυτό και μόνο αρκεί για να αναδείξει τις δυσκολίες του deal, αφού για να έρθει ο Βέλγος σε επίπεδα... Ολυμπιακού (και ελληνικού πρωταθλήματος γενικότερα) θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις του τουλάχιστον στο μισό.

Και ακόμη, παρότι δεν έχει προτάσεις στα χέρια του, δεν δείχνει διάθεση να το κάνει θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες του να βρει κάτι σε κορυφαία πρωταθλήματα και όχι στο ελληνικό. Τα καλά λόγια που φέρεται να έχει ακούσει από τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ολυμπιακό, αλλά και οι επαφές που φέρεται να έχει κάνει με τον Κριστιάν Καρεμπέ, σαφώς και ενισχύουν τη θέση των "ερυθρόλευκων", ακόμη όμως είναι νωρίς για να προδικάσει κανείς happy end στη συγκεκριμένη υπόθεση. Και αυτό εξαρτάται από προθέσεις και των δύο πλευρών, όχι μόνο του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο ρεπορτάζ-βόμβα για Μπεργκ - "Αυτή είναι η απόφασή του" - Θα τρελαθούν στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags