Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωση από Ουγγαρία για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Είναι μεγαθήρια»
| 2019-06-07 18:20:00

Αποθέωση από Ουγγαρία για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Είναι μεγαθήρια»

Sportdog Team
Αποθέωση από Ουγγαρία για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Είναι μεγαθήρια»

Αποθέωση για τις δύο ελληνικές ομάδες.

Ως μεγαθήρια χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ο Θοδωρής Μπέριος, που αγωνίζεται πλέον στην ουγγρική Κισβάρντα.

Ο Μπέριος μας μίλησε για την εμπειρία του στην Ουγγαρία, τις διαφορές με την Ελλάδα, την ελληνική παροικία με Ιλιτς και Τσουκαλά, αναφέρθηκε στην ζωή στην μικρή πόλη που ζει, αποκάλυψε τι του λείπει από την Ελλάδα, σχολίασε τη φετινή Σούπερ Λιγκ, μίλησε για τη στεναχώρια που ένιωσε με τον υποβιβασμό του ΠΑΣ ενώ αναφέρθηκε και στην διαφορά επιπέδων μεταξύ του ελληνικού πρωταθλήματος και του ουγγρικού.

Αναλυτικά:

-Πως ήταν η χρονιά στην Κισβάρντα; Την κρίνεις επιτυχημένη αφού καταφέρατε να σωθείτε;

«Η ομάδα ήταν νεοφώτιστη, στόχο είχαμε να σωθούμε και το πετύχαμε, κάναμε ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο, είχαμε τρελά πανηγύρια μετά το τέλος του αγώνα. Ο πρόεδρος μας έταξε πριμ, είναι υπουργός ανάπτυξης ο πρόεδρος, έχει καταγωγή από εκεί και ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του».

-Είσαι ο δεύτερος από την ελληνική παροικία που έχετε στήσει εκεί που πήγε το περασμένο καλοκαίρι. Τι σου είπε ο Ιλιτς και σε έπεισε να πας εκεί;

«Μου είπε τα καλύτερα, ότι η ομάδα έκανε δύο ανόδους, ο πρόεδρος είχε στόχους, να ανέβει η ομάδα, της έφτιαξε καινούριο γήπεδο. Η ομάδα έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, το πρώτο που με ενδιέφερε είναι οι συνθήκες, έχει εξαιρετικά γήπεδα, εγκαταστάσεις για αποκατάσταση, έχει τα πάντα, μας προσφέρουν τα πάντα. Για μένα ήταν μια καλή ευκαιρία για να πάω σε μια νέα αγορά».

-Πως αποφάσισες να αποχωρήσεις από τον ΠΑΣ μετά από έξι χρόνια το περασμένο καλοκαίρι;

«Ηρθε η πρόταση από την Κισβάρντα και συζήτησα με τον πρόεδρο (σ.σ. Χριστοβασίλης) και δεν μου στάθηκε εμπόδιο, του είπα ότι θέλω να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Στην Κισβάρντα έψαχναν αμυντικό και μου έκαναν πρόταση, έψαχναν έμπειρο στόπερ, ο Ιλιτς είπε στον πρόεδρο κοίταξε αυτόν και με είδε ο πρόεδρος και είπε τον θέλω. Είχα άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΣ».

-Σε βοηθούν οι Ιλιτς και Τσουκαλάς που παίζετε μαζί και γνωριζόσασταν από τον ΠΑΣ;

«Μετά που ήρθε ο Τσουκαλάς ήμουν ακόμη καλύτερα, είναι πολύ σημαντικό να έχεις άτομα από την πατρίδα σου, για την προπόνηση και για όλα. Με βοήθησαν τα παιδιά παρά πολύ να προσαρμοστώ».

-Τι σου έκανε εντύπωση όταν πήγες εκεί; Τι διαφορετικό έχει μια ομάδα μικρή όπως η Κισβάρντα σε σχέση με μία αντίστοιχη στην Ελλάδα;

«Οι εγκαταστάσεις μου έκαναν εντύπωση, ήταν όλα πολύ προσεγμένα, μηχανήματα αποκατάστασης εξελιγμένα, εξοπλισμός καινούριος, είναι μια μικρή ομάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις. Σημασία έχει το προπονητικό κέντρο για έναν ποδοσφαιριστή, όχι το γήπεδο, καθώς εκεί περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του».

-Πως είναι στην Ουγγαρία το πρωτάθλημα; Τι διαφορετικό έχει σε σχέση με το ελληνικό;

«Εχει πολύ καλό ρυθμό, δεν κάθεται κανείς πίσω εκεί, υπάρχει πίεση μπροστά, όμως είναι τακτικά πίσω σε σχέση με την Ελλάδα. Ολες οι ομάδες προσπαθούν να χτίσουν από πίσω το παιχνίδι. Πολλές ομάδες παίζουν από τα πλάγια».

-Είναι διαφορετικό το στυλ ποδοσφαίρου; Το επίπεδο πως είναι σε σχέση με την Ελλάδα;

«Δεν έχει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό το ουγγρικό πρωτάθλημα, δεν έχει τόσο μεγαθήρια, δεν έχει τόσο μεγάλο μέγεθος. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν καλό επίπεδο, προσπαθούν να παίξουν καλό και σωστό ποδόσφαιρο».

-Η Βίντι φέτος έπαιξε με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μάλιστα κέρδισε δύο φορές τον νταμπλούχο Ελλάδας. Θεωρείς πως είναι καλύτερη ομάδα;

«Δεν διάβασε σωστά το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ η Βίντι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έκανε διαχείριση για το πρωτάθλημα».

-Εχεις συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Θα ήθελες να παραμείνεις στην Ουγγαρία ή γενικότερα στο εξωτερικό;

«Θέλω να μείνω έξω όσο μπορώ και είμαι σε καλή κατάσταση, θα έχω την οικογένεια μου παντού μαζί μου».

-Η ζωή στην πόλη πως είναι;

«Δεν έχει ζωή, ο κόσμος είναι σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι, δεν είναι Βουδαπέστη, είναι όλα κοντά όμως γιατί είσαι στην Κεντρική Ευρώπη και μπορείς να πας παντού. Στα ρεπό πάω με την οικογένειά μου σε διάφορες πόλεις και περνάμε όμορφα. Για την οικογένεια είναι καλύτερα, είναι ήρεμα, δεν είναι σαν την Ελλάδα».

-Θεωρείς ότι είναι δύσκολο να ζεις και να αγωνίζεσαι μακριά από την χώρα σου;

«Δεν θα το έλεγα, αν είσαι συνειδητοποιημένος με αυτό που κάνεις δεν είναι καθόλου δύσκολο, να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Πρέπει να υπάρχουν οι συνθήκες για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Μου λείπει ο καφές στην Ουγγαρία, είναι το μοναδικό που μου λείπει από την Ελλάδα».

-Πριν από επτά χρόνια είχες αφήσει την Ελλάδα και τον Εθνικό Αστέρα για να πας στην τσεχική Τσάσλαβ. Τι σε έκανε να πας εκεί; Τι κατηγορία έπαιζε η ομάδα; Γιατί έμεινες τόσο λίγο;

«Ηταν δεύτερη κατηγορία, τον Δεκέμβρη είχα πάει στον Εθνικό Αστέρα, δεν βγήκε το δελτίο γιατί η ομάδα δεν είχε πληρώσει την εφορία. Στην Τσεχία πήγα για δέκα παιχνίδια, να μην χάσω τη χρονιά. Με πήραν να πάω εκεί, μου βγήκε σε καλό. Πήγα για να σώσω τη χρονιά, και μετά ήρθε η πρόταση του ΠΑΣ. Είχα συζητήσει με κάποιες ομάδες από Τσεχία, Χράντετς Κράλοβε, Μποέμιανς, Μπάνικ Οστράβα, αλλά τελικά πήγα στα Γιάννενα».

-Παρακολουθούσες καθόλου τη φετινή Σούπερ Λιγκ;

«Εβλεπα περισσότερο από όσο ήμουν στην Ελλάδα. Μου έκανε εντύπωση ο ΠΑΟΚ, έλεγαν όλοι δεν θα χάσει πουθενά και δεν θα έχανε, πήρε αήττητο Πρωτάθλημα, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, έβλεπες ότι θα νικήσει. Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοια ομάδα στην Ελλάδα, μου άρεσε το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός, όμως του στοίχισε η απειρία. Ηταν ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα φέτος και στην κορυφή και στον υποβιβασμό».

-Πως ένιωσες φέτος που είδες να υποβιβάζεται ο ΠΑΣ που έχεις δηλώσει πως είναι η δεύτερη οικογένειά σου; Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

«Μέσα στη χρονιά που έβλεπα την ομάδα να χάνει με στεναχωρούσε για την ομάδα, την πόλη, τον κόσμο, τους πρώην συμπαίκτες μου. Το πάλεψαν τα παιδιά, δεν μπορώ να ξέρω τι έφταιξε. Η ομάδα έζησε μεγάλες στιγμές αλλά ήρθε ο υποβιβασμός και στεναχωρέθηκα πολύ, μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζα πως θα σωθεί, είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΣ και έχει ιστορία. Ελπίζω και εύχομαι να είναι προσωρινό».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags