Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πράνιτς - Μαρινάκης για Σίλντενφελντ: "Θα γίνει ο καλύτερος - Εγώ είμαι 37, ε και;- Θα τους μάθει"
| 2019-06-08 17:23:00

Πράνιτς - Μαρινάκης για Σίλντενφελντ: "Θα γίνει ο καλύτερος - Εγώ είμαι 37, ε και; - Δάσκαλος"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πράνιτς - Μαρινάκης για Σίλντενφελντ: "Θα γίνει ο καλύτερος - Εγώ είμαι 37, ε και; - Δάσκαλος"

Δύο πρώην συμπαίκτες του Κροάτη τον "στέλνουν" στον ΠΑΟ.

Παναθηναϊκός: Το όνομα του Γκόρντον Σίλντενφελντ έχει έρθει τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο για την ενίσχυση στο κέντρο τη άμυνας του Παναθηναϊκού. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχουν επαφές με τον 34χρονο Κροάτη στόπερ, ο οποίος έχει εκδηλώσει επίσης ενδιαφέρον για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα.

Αρκεί βέβαια να μείνει ελεύθερος από την Ανόρθωση, με την οποία ανανέωσε το συμβόλαιό του τον περασμένο Μάρτιο με τη χρονική διάρκεια να επεκτείνεται μέχρι τον Μάιο του 2020. Την ίδια ώρα στον σύλλογο της Αμμοχώστου, σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, δεν έχουν πάρει (τουλάχιστον προς το παρόν) μηνύματα αποχώρησης από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ο Σίλντενφελντ παίζει στην Κύπρο με την κυανόλευκη φανέλα από το 2017. "Είχε γεμάτες χρονιές με την Ανόρθωση και πάντα ήταν πολύ σταθερός", λέει στο sportdog ο Κύπριος δημοσιογράφος Αντρέας Ψάλτης για τον πολύπειρο στόπερ, ο οποίος τις δύο χρονιές που παίζει στη Μεγαλόνησο μέτρησε 56 συμμετοχές και τρία γκολ.

Αυτές τις δύο σεζόν που αγωνίζεται στην Κύπρο ο Σίλντενφελντ είχε στην ομάδα έναν άλλο συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό (2013-2015), τον Ντάνιελ Πράνιτς, με τον οποίο επικοινώνησε το sportdog. "Ο Γκόρντον έχει μία γεμάτη καριέρα. Είναι καλός παίκτης. Αυτό και μόνο είναι αρκετό", αναφέρει ο συμπατριώτης του, του οποίου το συμβόλαιο με την Ανόρθωση έληξε και πλέον ψάχνεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η προπονητική παραμένει στα σχέδιά του.

Κληθείς να απαντήσει για τη φημολογία περί επιστροφής του Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκό, ο ίδιος δηλώνει άγνοια. "Κάτι άκουσα γι' αυτό, αλλά δεν ξέρω αν αληθεύει. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά οικονομικά προβλήματα. Λυπάμαι που το ακούω, αλλά εύχομαι να επιστρέψει το κλαμπ στην κανονικότητα. Σε κάθε περίπτωση στον Παναθηναϊκό, αν επιστρέψει, θα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες. Παρακολούθησα τον Παναθηναϊκό την περασμένη χρονιά και ξέρω ότι έπαιξε με πολλούς νεαρούς παίκτες. Οι νέοι παίκτες μπορούν να γίνουν καλύτεροι, αλλά τα αποτελέσματα τα φέρνει η εμπειρία. Ένας-δύο παίκτες όπως ο Γκόρντον, μπορούν να δώσουν επιπλέον στοιχεία στην ομάδα", υποστηρίζει.

Η ηλικία του Σίλντενφελντ σύμφωνα με τον πρώην συμπαίκτη του δεν παίζει μεγάλο ρόλο. "Εγώ είμαι 37 και την περασμένη σεζόν ήμουν στο καλύτερο επίπεδο στο κυπριακό πρωτάθλημα. Για μένα η ηλικία δεν σημαίνει τίποτα. Ο Γκόρντον είναι επαγγελματίας. Ξέρω να δουλεύει. Οπότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη Super League", επισημαίνει.

Η Ανόρθωση φέτος τερμάτισε στην 7η θέση και έμεινε εκτός Ευρώπης, κάτι που δείχνει πολλά για τις προθέσεις του Σίλντενφελντ όσον αφορά το μέλλον του. "Δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για μας. Χάσαμε πολλούς βαθμούς και δεν μπορέσαμε να δώσουμε μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι άνθρωποι του κλαμπ αφήνουν πολλά πράγματα πάνω στον προπονητή για να αποφασίσει. Αυτό δεν είναι πάντα καλό. Ένα άτομο στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, χρειάζεται συνδυασμός δυνάμεων. Ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλύτερα στην Ανόρθωση".

Στο τέλος ο Ντάνιελ Πράνιτς αναπόλησε την περίοδο που έπαιζε στη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό. "Ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου, όχι μόνο λόγω ποδοσφαίρου, αλλά και εξαιτίας της ζωής και του κόσμου στην Αθήνα. Έκανα πολλούς φίλους. Και πάντα μου αρέσει να επισκέπτομαι την Ελλάδα", κατέληξε ο Κροάτης.

Μαρινάκης: "Γεμίζει την άμυνα, μαθαίνεις από αυτόν"

Ένας άλλος παίκτης που υπήρξε συμπαίκτης του Γκόρντον Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκό και όπως δηλώνει στο sportdog έμαθε πράγματα από αυτόν, είναι ο Νίκος Μαρινάκης.

"Είναι ένας παίκτης που γεμίζει την άμυνα. Είναι ηγέτης, πολύ καλός χαρακτήρας και επαγγελματίας στο 100%. Ερχόταν έκανε την προπόνησή του και έφευγε. Δεν ανοιγόταν πολύ εύκολα. Μιλούσε βέβαια στα αποδυτήρια όποτε χρειαζόταν να πει κάτι, για να βοηθήσει ή να διορθώσουμε κάτι στην ομάδα", είναι το πρώτο σχόλιο του νυν ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού.

Πώς τον βοήθησε και ποια στοιχεία πήρε από τον Κροάτη αμυντικό; "Μου έδινε συμβουλές στον αμυντικό τομέα. Και μόνο που έβλεπες τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο μάθαινες από αυτόν. Έχω πάρει το καθαρό μυαλό μέσα στις φάσεις, την ψυχραιμία του", αναφέρει και απαντά σε ερώτηση αν μπορεί να συμμετέχει στο build up που θέλει ο Δώνης.

"Αυτό ακριβώς! Είναι ένας παίκτης που του αρέσει να ξεκινά από την άμυνα το χτίσιμο της επίθεσης. Βοηθά πολύ τη ομάδα σε αυτό", επισημαίνει.

Ο Νίκος Μαρινάκης αναφέρει ότι η ηλικία του Σίλντενφελντ δεν είναι απαγορευτική στο να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και συμφωνεί με τον Ντάνιελ Πράνιτς για το θέμα της εμπειρίας. "Και εγώ το πιστεύω αυτό. Χρειάζονται έμπειροι να στελεχώσουν την ομάδα. Ο Αναστασίου του είχε πάρα πολύ εμπιστοσύνη. Φαινόταν αυτό από τις συμμετοχές του", υποστηρίζει ο 25χρονος ακραίος οπισθοφύλακας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη είδηση: Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags