Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "Δυνατός, γρήγορος, τρέχει πολύ ο Κατελάρης" - "Ας γκρινιάζουν οι ΑΕΚζήδες!"
| 2019-06-09 17:00:00

Γ. Σαββίδης για Κατελάρη: "Δυνατός, γρήγορος, τρέχει πολύ" - Ξέσπασμα: "Ας γκρινιάζουν οι ΑΕΚζήδες!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γ. Σαββίδης για Κατελάρη: "Δυνατός, γρήγορος, τρέχει πολύ" - Ξέσπασμα: "Ας γκρινιάζουν οι ΑΕΚζήδες!"

"Δεν είμαι μάγος, ξέρει ο Νταμπίζας". "Μακάρι να είχαμε Σεΐχήδες".

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ο Παναθηναϊκός αναζητεί να αναπληρώσει το κενό του Έργκους Κάτσε και ένα από τα ονόματα που προκύπτουν στο ρεπορτάζ προέρχεται από Κύπρο.

Η αναφορά γίνεται για τον Φάνο Κατελάρη, τον 23χρονο αμυντικό μέσο της Ομόνοιας, με τον οποίο ο Νίκος Νταμπίζας είχε συνεργαστεί τη σεζόν 2016-2017, όταν ήταν τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Λευκωσίας.

Ένας από τους ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή και έχουν άποψη για αυτόν ως σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων στην κυπριακή τηλεόραση είναι ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο βετεράνος μέσος της ΑΕΚ και της Ομόνοιας ανέλυσε στο sportdog τα στοιχεία του παίκτη και αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη, την Ένωση και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

"Τα φυσικά προσόντα του Κατελάρη είναι άριστα. Έχει καλή φυσική κατάσταση. Είναι δυνατός και διαθέτει γερό μυικό σύστημα. Τρέχει πολύ, είναι γρήγορος, αλτικός και δυνατός στον αέρα", ήταν η πρώτη του παρατήρηση για τον 23χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος τη φετινή σεζόν έκανε 11 συμμετοχές με το κυπριακό Τριφύλλι στο στήθος και σημείωσε ένα γκολ.

Πού θέλει βελτίωση; "Πρέπει να βελτιώσει την αντιληπτική του ικανότητα. Εννοώ ότι πρέπει να διαβάζει πιο βαθιά και πιο γρήγορα το παιχνίδι", απαντά και προσθέτει: "Αυτήν την έλλειψη την αποδίδω στην ηλικία του. Είναι νεαρός. Του χρειάζονται εμπειρίες. Έτσι μπορεί να διορθωθεί". Στη συνέχεια ο βετεράνος άσος της Ομόνοιας επεσήμανε: "Η τεχνική επίσης δεν είναι το δυνατό του κομμάτι. Αν όμως συνδυάσει τα θετικά στοιχεία που προανέφερα με βελτίωση τεχνικής τότε μπορεί να βγει ένας παίκτης υψηλότερων προδιαγραφών".

Ερωτηθείς αν ο Κατελάρης μπορεί να αναλάβει ρόλο αντί-Κάτσε ήταν ξεκάθαρος. "Δεν είμαι μάγος. Τώρα κάνουμε υποθέσεις. Τον ξέρει όμως ο Νταμπίζας. Έχει άποψη περί τίνος πρόκειται. Τον ξέρει από μέσα. Τον ξέρει καλύτερα από μένα", επισημαίνει και θεωρεί ότι η αλλαγή παραστάσεων στη χώρα μας θα λειτουργούσε ευεργετικά για τον ποδοσφαιριστή. "Όπως και να το κάνουμε έχει ομάδες η Ελλάδα, όπως ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο", αναφέρει.

Στη συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην μπει η ΑΕΚ της οποίας τη φανέλα φόρεσε μία πενταετία (1987-1992) και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1989, 1992). "Φέτος φάνηκε ότι ήθελε ενίσχυση για να παλέψει απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό", σχολιάζει και συμπληρώνει: "Μια ομάδα όμως για να μπει μέσα στο κλαμπ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων χρειάζεται γήπεδο. Η ΑΕΚ τα είχε όλα και της έλειπε το γήπεδο. Ο Μελισσανίδης ξέρει τι κάνει και καλά κάνει. Ας γκρινιάζει ο κόσμος. Δεν μπορεί να τα έχεις όλα. Δεν είναι εύκολα όλα. Κάποιος πρέπει να πληρώσει. Μακάρι να είχαμε Σεΐχηδες και να έσπρωχναν το χρήμα. Kαι αυτοί όμως έχουν προβλήματα με το Financial Fair Play της UEFA. Είδαμε και την Τότεναμ που έφτιαξε το γήπεδό της δεν έκανε μεταγραφές. Είχε προηγηθεί το παράδειγμα της Άρσεναλ".

Ο Κύπριος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει τρία χρόνια να έρθει στην Ελλάδα και δεν έχει προλάβει να δει από κοντά την εκκίνηση και την εξέλιξη των έργων της Αγιάς Σοφιάς. Περιμένει όμως πώς και πώς τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. "Παρακολουθώ καθημερινά βίντεο στο ίντερνετ. Θα είναι φανταστικό γήπεδο. Έτσι το εισπράττω όπως το βλέπω. Είναι μεγάλη υπόθεση να φτιάξει η ΑΕΚ το γήπεδο", αναφέρει και καταλήγει: "Θυμάμαι τα πάντα από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ότι θα είναι στο ίδιο σημείο το γήπεδό μας, σημαίνει ότι είναι η συνέχεια της ιστορίας της ΑΕΚ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags