Facebook Pixel ΑΕΚ - Φίλιπ Κροβίνοβιτς: Είναι ο εκλεκτός του Καρντόσο για χαφ - Θα έρθει στην Ελλάδα;
| 2019-06-10 23:17:00

"Τρέμουν" τα χαφ της ΑΕΚ - Δεν είναι τυχαίος - Είχε σοβαρό τραυματισμό - Θα έρθει στην Ελλάδα;

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Τρέμουν" τα χαφ της ΑΕΚ - Δεν είναι τυχαίος - Είχε σοβαρό τραυματισμό - Θα έρθει στην Ελλάδα;

"Ακυρώνει" τον top στόχο; Μόνο έτσι γίνεται. Ξέρει ο Καρντοσο...

Φιλίπ Κροβίνοβιτς λοιπόν. Αυτός – φαίνεται πως – είναι ο εκλεκτός του Μιγκέλ Καρντόσο για τα χαφ της ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, ένας από τους εκλεκτούς, αφού όπως τονίζεται από πηγές της Ενωσης, η προσπάθεια για τον Κροάτη χαφ, δεν αναιρεί την αντίστοιχη για τον Φρανσίσκο Ζεράλδες, ο οποίος σταθερά παραμένει στο στόχαστρο της Ένωσης.

Και φυσικά πέραν των εύλογων αποριών που δημιουργούνται και έχουμε έγκαιρα καταγράψει στον sportdog αναφορικά με το μέγεθος του ρόστερ που θέλει ο Καρντόσο, αλλά και πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί στον άξονα της ΑΕΚ (αμφότεροι οκτάρια είναι, ο Ζεράλδες παίζει και δεκάρι, ποτέ όμως δεν έχει παίξει στη ζωή του ακραίος όπως έχει γραφτεί) και για ποιους προφανώς χτυπάει η «καμπάνα», ας δούμε λίγο τις προεκτάσεις του θέματος Κροβίνοβιτς.

Ο Κροάτης έφυγε από την Ρίο Αβε για την Μπενφίκα, το καλοκαίρι που ανέλαβε ο Καρντόσο. Δεν τον πρόλαβε δηλαδή εκεί, ωστόσο εννοείται πως έχει εξαιρετική γνώμη για τις δυνατότητες του.  Αλλωστε, οι Λουζιτανοί με το να δώσουν 3,5 εκατ. ευρώ για μεταγραφή εντός Πορτογαλίας (κάτι που δεν συνηθίζουν, ειδικά σε τέτοια ποσά), μιλάει από μόνο του.

Ωστόσο, πέραν του πολύ μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει στους «αετούς», ο Κροβίνοβιτς ήταν και άτυχος. Χτυπήθηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς (ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρός)  με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στο rotation, τόσο επί ημερών Ρουί Βιτόρια στον πάγκο όσο και επί ημερών του διαδόχου του, Μπρούνο Λάζε.

Ο 24χρονος μέσος δεσμεύεται με συμβόλαιο τριών ακόμη χρόνων, ωστόσο θεωρείται πιθανό πως η Μπενφίκα θα συζητούσε έναν δανεισμό του προκειμένου να τον «επαναφέρει» στην κανονικότητα.  Αγνωστο αν οι προτεραιότητες του ίδιου του Κροβίνοβιτς έχουν να κάνουν με ερχομό στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό που πάντως πρέπει να σημειωθεί  είναι η μεθοδολογία των Λουζιτανών, οι οποίοι σπάνια, σπανιότατα, αποφασίζουν για δανεισμούς ποδοσφαιριστών τους τέτοια χρονική περίοδο, τόσο δηλαδή νωρίς στο καλοκαίρι.

Η προετοιμασία της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας ξεκινάει στις 5 Ιουλίου, οπότε είναι λογικό να εκτιμήσει κανείς – βάσει τουλάχιστον του ιστορικού συμπεριφοράς του συλλόγου σε αντίστοιχες περιπτώσεις – πως δύσκολα θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε πρόταση ως τότε. Χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει το παραμικρό, ειδικά μάλιστα αν και ο ίδιος ο παίκτης βλέπει τον Δικέφαλο ως το καταλληλότερο εφαλτήριο για το come back του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-βόμβα: Αυτή είναι η ελληνική ομάδα που τα... έσκασε για Πόνσε - Τι απάντησε ο Αργεντινός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags