Facebook Pixel Ήττα-σοκ για την Εθνική από την Αρμενία με 3-2 στο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-06-11 23:43:00

Εθνική ξεφτίλα! Σοκαριστική ήττα με τρία γκολ από την Αρμενία - Δύσκολη πλέον η δεύτερη θέση (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Εθνική ξεφτίλα! Σοκαριστική ήττα με τρία γκολ από την Αρμενία - Δύσκολη πλέον η δεύτερη θέση (vid)

Τραγωδία στο ΟΑΚΑ για την Ελλάδα και ήττα με 3-2.

Αυτό δεν ήταν Εθνική Ελλάδας... Η "γαλανόλευκη" με κάκιστη εμφάνιση υπέστη ήττα σοκ με 3-2 από την Αρμενία και πλέον η δεύτερη θέση μοιάζει πολύ δύσκολη.

Οι Αρμένιοι παρουσιάστηκαν ψυχωμένοι και προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Καραπετιάν (8') και Γκαζαριάν (33'), με την Εθνική να μειώνει με τον Ζέκα στο 54', αλλά να δέχεται και τρίτο γκολ στο 74' με τον Μπαρσεγιάν. Το τελικό 2-3 έγραψε ο Φορτούνης με απίστευτο προσωπικό γκολ στο 87'.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Τραγικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για την Εθνική μας στο ΟΑΚΑ. Οι Έλληνες παίκτες επιδόθηκαν σε μια... πανδαισία λαθών σε κέντρο και άμυνα και κατάφεραν να δεχτούν δύο γκολ από τους ψυχωμένους Αρμένιους. Μόλις στο 8' ο Καραπετιάν άνοιξε το σκορ για την Αρμενία, ύστερα από ασυνεννοησία του Σιόβα με τον Βλαχοδήμο και την αργή έξοδο του τελευταίου.

Το γκολ γέμισε με ακόμα μεγαλύτερο άγχος τους διεθνείς μας, που πριν μείνουν πίσω στο σκορ είχαν καλή φάση με τον Φορτούνη στο 6', η οποία και ήταν η καλύτερη στιγμή της "γαλανόλευκης" σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Η πίεση της Ελλάδας αυξήθηκε μετά το 0-1, όμως έδειχνε ασύνδετη, χωρίς φαντασία και πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το 2-0 στο 33' από την Αρμενία για να κάνει τα πράγματα και την ατμόσφαιρα στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, ακόμα χειρότερα... Ο Γκαζαριάν, λοιπόν, πρώην του Ολυμπιακού, μπήκε στην περιοχή μετά από λάθος του Φορτούνη στην μεσαία γραμμή και αφού "άδειασε" τον Παπασταθόπουλο, πλάσαρε σωστά και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην εθνική του ομάδα.

Μεγάλη πίεση άσκησε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα και αυτή απέφερε το γκολ με το οποίο ξαναμπήκε η Εθνική μας στην διεκδίκηση του ματς. Στο 54' ο Φορτούνης πήρε την μπάλα στην γραμμή του άουτ, πέρασε δύο παίκτες της Αρμενίας και έβγαλε στο ύψος της περιοχής στον Ζέκα, που με όμορφο πλασέ νίκησε τον Αϊραπετιάν για να μειώσει σε 2-1. 

Οι διεθνείς μας έδειξαν να το πιστεύουν και βγήκαν κατά κύματα μπροστά για να καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Στο 64' ο Κουλούρης απείλησε από μακριά με ένα σουτ, όμως η βραδιά δεν ήταν... γραφτό να εξελιχτεί καλά για την Εθνική. Κι αυτό γιατί στο 74' οι Αρμένιοι έκαναν το 3-1 με τον Μπαρσεγιάν, ο οποίος έστειλε πρώτα την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια πλάσαρε ξανά για να βάλει "ταφόπλακα" στις ελπίδες της Ελλάδας για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό.

Το πανέμορφο γκολ του Φορτούνη στο 87', που πέρασε όλη την άμυνα των Αρμένιων, δεν κατάφερε παρά να μετριάσει την άσχημη βραδιά της Εθνικής, που ηττήθηκε τελικά με 3-2 και πλέον είδε την δεύτερη θέση να απομακρύνεται (στο +5 η Φινλανδία).

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ: Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Φορτούνη, που χρεώνεται βέβαια και το λάθος στο δεύτερο γκολ που δέχτηκε η Εθνική, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας παρουσίασαν αποκαρδιωτική εικόνα και παρότι στο δεύτερο μέρος πάλεψαν, υπέστησαν μια τραγική ήττα από έναν υποδεέστερο αντίπαλο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Ιταλία παρέταξε την Εθνική Ελλάδας ο Άγγελος Αναστασιάδης. Στο τέρμα τη θέση του Μπάρκα πήρε ο Βλαχοδήμος, ενώ από το κέντρο της άμυνας απουσίαζε ο Κώστας Μανωλάς για αγωνιστικούς λόγους.

Δεξί μπακ έπαιξε ο Χάρης Μαυρίας, στο αριστερό ο Κούτρης, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σιόβας και Παπασταθόπουλος. Στα χαφ πήραν θέση οι Ζέκα και Σάμαρης, τριάδα μπροστά οι Πέλκας, Φορτούνης, Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης, σε σύστημα 4-2-3-1.

Από πλευράς Αρμενίας ξεκίνησαν οι Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μκρτσιάν, Μπαρζεγκιάν, Χοβνανισιάν, Μκιταριάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν και Ισκχαγιάν.

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Μαυρίας (17' Κώτσιρας), Ζέκα, Σάμαρης (75' Σιώπης), Μασούρας, Πέλκας (68' Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

ΑΡΜΕΝΙΑ (Γκιουλμπουνταχιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγοριάν Α., Μκρτσιάν (55' Χοφπεσιάν), Γκαζαριάν (83' Αβετισιάν), Μπαρσεγκιάν, Χοφνανισιάν Α., Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70' Μπαμπαγιάν), Ισκανιάν.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Φορτούνη στο 87' είναι το highlight της αναμέτρησης, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε όλη την άμυνα της Αρμενίας και άλλαξε πόδι πριν πλασάρει για το 2-3.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Τοχβέρ, που ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, όπως και οι βοηθοί του στις υποδείξεις τους.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Εθνική μας ήταν κακή για δεύτερο σερί παιχνίδι και δέχτηκε μεγάλη "κατραπακιά", μένοντας πια πολύ πίσω στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags