12/06/19 - 15:50

Ατάκα για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια: «Αυτό το στοιχείο σε κάνει πρωταθλητή»!

Sportdog Team
Ατάκα για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια: «Αυτό το στοιχείο σε κάνει πρωταθλητή»!
1.046views

Πότε επιστρέφει στη δράση ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ;

Δηλώσεις στον Metropolis 95,5 έκανε ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας, και αναφέρθηκε στην αποθεραπεία των τραυματιών, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, τονίζοντας ότι και οι τρεις έχουν την ψυχική και πνευματική ικανότητα να βγουν δυνατότεροι από τέτοιους τραυματισμούς, κάτι που χαρακτηρίζει τους πρωταθλητές!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ιατρικό συνέδριο στην Θεσσαλονίκη:

«Για τη Θεσσαλονίκη και για μια ομάδα επαγγελματικού επιπέδου, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα τέτοιο συνέδριο. Ως ΠΑΟΚ κάναμε κάτι πέρυσι για τα προεόρτια , φτάσαμε πλέον στον καιρό που μπορούμε να μεταφέρουμε τις δικές μας εμπειρίες και να συλλέξουμε γνώση από άλλους ειδικούς. Το συνέδριο έχει να κάνει με το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, που είναι ένα από τα γνωστότερα προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, πάρα πολλοί αθλητές το αντιμετωπίζουν και δύσκολα βρίσκουν τη λύση. Οπότε επιλέξαμε να ασχοληθούμε με αυτό, να καλέσουμε ανθρώπους, να μάθουμε, αλλά και να δείξουμε τα δικά μας πρωτόκολλα και να κάνουμε πιο γνωστό στο χώρο μας το πώς μπορεί να προσεγγίσει κανείς το θέμα και διαγνωστικά, αλλά κυρίως θεραπευτικά».

Για το πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα, αλλά και το ποιοι θα μιλήσουν:

«Είναι κάτι που το συζητάμε από καιρό. Είναι η ώρα να δείξει η ομάδα και σε αυτό τον τομέα, όπως έχει κάνει και σε άλλους, μια εξωστρέφεια και να δείξουμε πράγματα που γίνονται. Υπάρχουν οι ιδέες και αφού το υποστηρίζει η ομάδα και έχουμε όφελος από αυτό, αξίζει. Το τάιμινγκ ήταν λίγο ιδιαίτερο αλλά ήταν η μόνη περίοδος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Πολλοί ειδικοί θα ήθελαν να έρθουν αλλά δεν ήταν πολύ εύκολο, θα είναι ο γιατρός της Αντερλεχτ, που είναι και παλιός Βέλγος ποδοσφαιριστής, ο διευθυντής των αντίστοιχων προβλημάτων στο καλύτερο αθλητικό νοσοκομείο που είναι στην Ντόχα στο Κατάρ. Θα έρθει και ένας από τους φυσιοθεραπευτές που είναι στο Aspetar. Επίσης συνάδελφοι από το εξωτερικό, την Κύπρο, την Τουρκία, την Αίγυπτο. Επίσης συμμετέχουν και παρουσιάζουν πολλά στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και πολλοί Έλληνες επιστήμονες της Βόρειας Ελλάδας κυρίως. Επίσης πρέπει να αναφέρω τον πολύ σημαντικό Ελληνα καθηγητή Νίκο Στεργίου, που είναι στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα χρόνια τώρα».

Για τους τραυματισμούς των Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ:

«Βάσει πρωτοκόλλου ο Αντρέ πηγαίνει πολύ καλά, είναι στη Θεσσαλονίκη, ακολουθεί το πρόγραμμα με την απόλυτη επίβλεψη και συμπαράσταση του επιτελείου. Πηγαίνει πάρα πολύ καλά και είναι λίγο πιο μπροστά από αυτό που θα μπορούσε να είναι. Θα πάρει μερικές μέρες διακοπών μέχρι να ξαναμπεί στο πρόγραμμα. Ο Μαουρίσιο έχει ξεκινήσει να κάνει πιο πολλά πράγματα, είναι βάσει χρονοδιαγράμματος πιο καλά, δε θα ξεφύγουμε από την φυσιολογική πορεία και θα σεβαστούμε τη βιολογία. Στην τελική φάση της επανόδου είναι αι ο Βέρνμπλουμ που ξεκινάει κανονικά στην προετοιμασία μαζί μας, ελπίζοντας πως δε θα έχουμε προβλήματα».

Για τον χρόνο επιστροφής του Βιεϊρίνια:

«Θα προτιμούσα να μην εκφραστώ βάσει χρόνου, γιατί όταν λες τότε όλοι περιμένουν τότε, μπορεί να είναι λίγο νωρίτερα. Όταν είναι έτοιμος, είναι η σωστή απάντηση. Ισχύει η βασική βιολογική πορεία, όλοι σκέφτονται γύρω στο εξάμηνο. Αν πηγαίνει καλά, δε θα τον κρατήσουμε κιόλας! Καλύτερα να μιλάμε με παραμέτρους κριτηρίων και όχι με παραμέτρους χρόνου. Το ίδιο θέλει διακαώς και ο ίδιος, να επιστρέψει».

Για το πώς βίωσε ο Βιεϊρίνια την περιπέτεια του τραυματισμού:

«Η αίσθηση που αποκόμισα κι εγώ αλλά και όσοι είναι δίπλα στην ομάδα και από τους τρεις παίκτες που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς είναι ότι έχουν την ψυχική ικανότητα και το πνευματικό επίπεδο να διαχειριστούν τέτοιου είδους τραυματισμούς και να βγουν καλύτεροι. Αυτό σε κάνει πρωταθλητή. Αν δεν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό δεν μπορείς να είσαι πρωταθλητής. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει και ο Βιεϊρίνια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ