Facebook Pixel Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: το «7άρι» «κουβαλάει» μία...«κατάρα»
| 2019-06-18 02:31:00

Τα «καταραμένα» 7άρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Sportdog Team
Τα «καταραμένα» 7άρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από το 2009 αυτό το νούμερο έχει επισκιάσει όποιον το φορά

Στο παρελθόν το νούμερο «7» στην φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούσε «τιμή» για όποιον το φορούσε. Αυτό γιατί μεγάλες προσωπικότητες της ομάδας «έγραψαν» ιστορία φορώντας το συγκεκριμένο νούμερο. Πλέον όμως, το «7άρι» όπως φαίνεται από 2009 «κουβαλάει» μία...«κατάρα» πάνω του, επισκιάζοντας κάθε παίκτη που θα το επιλέξει.

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το νούμερο «7» αποτελούσε τον...«θρύλο» της ομάδας. Τζόρτζ Μπεστ, Μπράιν Ρόμπσον, Έρικ Καντονά και Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν μερικοί απ'τους οποίους τίμησαν εις το έπακρον την φανέλα με το συγκεκριμένο νούμερο, αλλά η παράδοση σταμάτησε στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν έως το 2009 ο τελευταίος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» ο οποίος κράτησε ψηλά τον «θρύλο» του «7», σημειώνοντας σε 196 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ 84 γκολ, αλλά με την φυγή του δημιούργησε μία...«κατάρα». Από το 2009 πέντε συνολικά παίκτες επέλεξαν μετά την φυγή του Πορτογάλου να αγωνιστούν με το «7άρι» στην πλάτη, αλλά όχι απλά δεν έφτασαν στο ύψος των περιστάσεων αλλά σε 10 χρόνια κατάφεραν να σημειώσουν συνολικά μόλις 13 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όσα κρατάει ο Σάρι κι όσα θέλει να ξεχάσει αμέσως...

Μάικλ Όουεν (2009 – 2012)

Ο πρώτος «διάδοχος» του Κριστιάνο Ρονάλντο για το νούμερο «7» ήταν ο Μάικλ Όουεν. Ο Άγγλος επιθετικός μετά από τέσσερα χρόνια στην Νιουκάστλ, το 2009 πήρε μεταγραφή στην τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απ'την πρώτη χρονιά του στο «Ολντ Τράφορντ» επέλεξε να αγωνιστεί με το «7» στην πλάτη. Όμως τότε ξεκίνησε και η...«κατάρα». Ο Όουεν αν και έκατσε στο Μάντσεστερ τρία χρόνια, δεν κατάφερε ποτέ να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας και ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Τον Μάιο του 2012 απομακρύνθηκε με επόμενο «σταθμό», την Στόουκ, στην οποία και ολοκλήρωσε την καριέρα του. Βέβαια, σε αυτά τα τρία χρόνια παρουσίας ο πρώην επιθετικός των Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Νιούκαστλ κατάφερε να σημειώσει την χειρότερη σεζόν της καριέρας του, αγωνιζόμενος σε 31 αναμετρήσεις και πετυχαίνοντας μόλις πέντε γκολ. Απολογισμός, ο οποίος μπορεί να φαίνεται κάκιστος για έναν επιθετικό, αλλά στους...«καταραμένους» ποδοσφαιριστές με το «7άρι» της Γιουνάιτεντ ήταν ο καλύτερος.

Αντόνιο Βαλένσια (2012 – 2013)

Μετά τον Μάικλ Όουεν ο αριθμός «7» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε για πρώτη φορά, μετά την φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, σε έναν φουλ - μπακ, με τον Αντόνιο Βαλένσια να επιλέγει το συγκεκριμένο νούμερο και να σηκώνει το...«βάρος» του για έναν μόλις χρόνο. Ο άσος από το Εκουαδόρ πέρασε το «κατώφλι» του «Ολντ Τράφορντ» το 2009, αφού πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την Γουίγκαν για τρία χρόνια κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και πήγε στην Γιουνάιτεντ. Ο πρώτος του αριθμός στην φανέλα ήταν το «25», αλλά το 2012 επέλεξε το «7» αναζητώντας «ηγετικό» ρόλο στην ομάδα. Όμως, από...«ηγέτης» κατέληξε «θύμα», εφόσον ήταν ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην σειρά ο οποίος «χτυπήθηκε» από την κατάρα του «7». Εκείνη την χρονιά, ο Αντόνιο Βαλένσια αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια πρωταθλήματος και κατάφερε να σημειώσει μόλις ένα γκολ, με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να επιστρέψει στο αρχικό του νούμερο, δίνοντας «πάσα» στην κακή παράδοση με το «7άρι». Με τον Βαλένσια λοιπόν, οι παίκτες που φόρεσαν το «7» αυξήθηκαν στους δύο, ενώ τα τέρματα τους μόλις στα επτά, με την κατάρα να «μετατρέπεται» σε παράδοση.

Άνχελ Ντι Μαρία (2014 – 2015)

Το τρίτο «θύμα» της κατάρας με το νούμερο «7» ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος ύστερα από τέσσερα χρόνια στην Ισπανία και την Ρεάλ Μαδρίτης, το 2014 έφτασε στην Αγγλία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Μάντσεστερ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κατάφερε να μείνει μόλις έναν χρόνο, τον οποίο και πέρασε φορώντας το «θρυλικό» 7άρι στην πλάτη. Όμως, ο ένας αυτός χρόνος φάνηκε...«Γολγοθάς» για τον Ντι Μαρία, με τον παίκτη να αγωνίζεται 27 φορές με τους «κόκκινους διαβόλους» και να σκοράρει μόλις τρία τέρματα. Χρονιά η οποία αποτέλεσε την χειρότερη για τον Αργεντινό, ο οποίος το 2015 κατέληξε στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία όντας πλέον ανανεωμένος βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Βέβαια, ο Άνχελ Ντι Μαρία μπορεί να μην κατάφερε να προσφέρει πολλά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον έναν χρόνο θητείας του, αλλά κατάφερε να προστεθεί στην λίστα των...«καμμένων» από την φανέλα με το «7» και παράλληλα να συνεχίσει την κάκιστη παράδοση των συγκεκριμένων παικτών.

Μέμφις Ντεπάι (2015 – 2017)

Επόμενος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα με το «7» και είδε την καριέρα του να καταστρέφεται ήταν ο Μέμφις Ντεπάι. Ο Ολλανδός επιθετικός έφτασε στο Μάντσεστερ το 2015 από την Αϊντχόφεν, στην οποία για τέσσερα χρόνια αποτελούσε το «κανόνι» της ομάδας μετρώντας σε 90 συμμετοχές πρωταθλήματος 39 τέρματα, πράγμα που ώθησε την διοίκηση της Γιουνάιτεντ να τον επιλέξει για την επιθετική γραμμή. Όμως, ο 21χρονος τότε παίκτης έκανε το λάθος να επιλέξει την φανέλα με το νούμερο «7» και έτσι η διετία που πέρασε στο «Ολντ Τράφορντ» αποτέλεσε την χειρότερη στην καριέρα του. Ο Ντεπάι από το 2015 έως τις αρχές του 2017 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα 33 φορές, στις οποίες κατάφερε μόλις δύο φορές να «τρυπήσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Έτσι, η κάκιστη αγωνιστική του πορεία στην Αγγλία είχε ως αποτέλεσμα στις 20 Ιανουαρίου 2017 να φύγει για την Γαλλία και την Λυών, στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα και όπως φαίνεται έχει βρει ήδη τον παλιό καλό του εαυτό. Ωστόσο, η κατάρα δεν σταμάτησε ούτε στον Ολλανδό και συνέχισε και τον επόμενο χρόνο κρατώντας έως και σήμερα.

Αλέξις Σάντσεζ (2018 - ...)

Από την φυγή του Μέμφις Ντεπάι έως και σήμερα, εκείνος που επιλέχθηκε να αλλάξει την παράδοση αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφερε, είναι ο μέχρι τώρα επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αλέξις Σάντσεζ. Ο Σάντσεζ ολοκλήρωσε την μεταγραφή του απ'την Άρσεναλ στην Γιουνάιτεντ στις 22 Ιανουαρίου 2018, όντας ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας. Όμως, κι εκείνος υπέπεσε στο λάθος που υπέπεσαν οι τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές, αφού στην επιλογή του για το νούμερο με το οποίο θα αγωνιστεί διάλεξε το «7». Ο Χιλιανός επιθετικός, αν και ξεκίνησε δυναμικά τις υποχρεώσεις του με την τότε ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, στην συνέχεια ακολούθησε κι εκείνος τον δρόμο που χάραξαν οι Μάικλ Όουεν, Αντόνιο Βαλένσια, Άνχελ Ντι Μαρία και Μέμφις Ντεπάι. Μέχρι στιγμής, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί μόλις 32 φορές με τους «κόκκινους διαβόλους» και έχει καταφέρει να πετύχει μόλις τρία τέρματα, προσθέτοντας έτσι το όνομα του στους «χτυπημένους» από το κόκκινο «7άρι» και δίνοντας συνέχεια στην...κατάρα, η οποία όπως φαίνεται θα αργήσει να σπάσει.

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags