Facebook Pixel ΠΑΟΚτσής για Έλληνα άσο: "Μην πας στον Ολυμπιακό - Δε θα παίζεις - Μείνε εκεί που είσαι!"
| 2019-06-17 21:42:00

ΠΑΟΚτσής για Έλληνα άσο: "Μην πας στον Ολυμπιακό - Δε θα παίζεις - Μείνε εκεί που είσαι!"

του Γιώργου Κτενά
ΠΑΟΚτσής για Έλληνα άσο: "Μην πας στον Ολυμπιακό - Δε θα παίζεις - Μείνε εκεί που είσαι!"

"Ψηλός, ταχύς, με φοβερή προοπτική - Είναι στόπερ, ξέρει μπάλα".

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Βασίλη Παυλίδη ο Παναγιώτης Κερμανίδης, ο άνθρωπος που τον ανέδειξε στην ακαδημία "Μπέμπηδες 2000" από την ηλικία των 5 ετών μέχρι τη στιγμή της μεταγραφής του στη Σάλκε.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις αγωνιστικές αρετές του Έλληνα άσου και σε όλα εκείνα που τον κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά και στο ενδιαφέρον που υπάρχει από τον Ολυμπιακό για την απόκτησή του.

Σε μια άκρως ριζοσπαστική άποψη, μάλιστα, θεωρεί ότι το σωστό είναι να συνεχίσει στην Κ19 της Σάλκε, που υπολογίζεται ως βασικός, παρά να έρθει στην Ελλάδα που δεν θα μπορεί να έχει εξασφαλισμένη θέση και, κατ' επέκταση, μπορεί να μείνει πίσω η πρόοδός του. 

"Ψηλός, ταχύς, με προοπτική - Ξέρει μπάλα"

"Το είχα αυτό το παιδί από 5 ετών στην ακαδημία, όπως και τον Βαγγέλη τον αδερφό του. Ουσιαστικά ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά σε εμάς. Ο Βασίλης πέρσι πήρε μεταγραφή στη Σάλκε μετά από δοκιμαστικά που έκανε και κατευθείαν έπαιξε βασικός στην Κ17 ως αριστερός στόπερ. Είναι ψηλός, ταχύς, με φοβερή προοπτική. Παίζει και στην Εθνική Παίδων. Είναι εξαιρετικό ταλέντο και έχει φοβερή προοπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με σοβαρό και εργατικότητα", ήταν το αρχικό σχόλιο του Π. Κερμανίδη στο sportdog.

Τι είχατε ξεχωρίσει όταν τον είχατε στην ακαδημία σας;

"Είχα ξεχωρίσει το πάθος και τη θέλησή του για μπάλα. Δεν έλειψε από προπονήσεις, ήταν υπάκουος, πειθαρχημένος και με δίψα για να παίξει μπάλα. Με την πάροδο του χρόνου αναπτύχθηκε, ψήλωσε, δυνάμωσε, τον καθιερώσαμε στη θέση του στόπερ. Έπαιζε στα άκρα ψηλά, έπαιξε και αριστερό μπακ αλλά τον ανεβάσαμε πιο ψηλά γιατί σκόραρε. Αλλά λόγω ύψους τον σταθεροποιήσαμε, τελικά, ως στόπερ. Αυτό σημαίνει ότι ξέρει μπάλα, έχει πολύ καλό αριστερό, έχει ταχύτητα, δύναμη".

Έφυγε από την ακαδημία σας στα 17 του χρόνια, πώς έφτασε σε μια σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα όπως η Σάλκε;

"Είχε έρθει πρόσκληση μέσω του σκάουτιγνκ που κάνει η Σάλκε. Τον κάλεσαν για δοκιμαστικά και με τις πρώτες εντυπώσεις τούς κέρδισε αμέσως. Δώσαμε τη συγκατάθεσή μας και πήγε στο εξωτερικό. Πριν πάει στη Γερμανία τον ήθελαν μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά πρωταρχικός στόχος ήταν να πάει στο εξωτερικό. Το ίδιο είχε συμβεί με τον αδερφό του νωρίτερα, τον Βαγγέλη, που είχε πάει στην Μπόχουμ".



"Καλύτερα να μείνει στη Σάλκε"

Διατηρείτε επαφή μαζί του;

"Έχουμε επαφή, τον συμβουλεύω όσο μπορώ και μιλάμε για την παρουσία του στα γήπεδα. Όποτε έρχεται στην Ελλάδα επισκέπτεται την ακαδημία μας. Το σπίτι του είναι οι Μπέμπηδες".

Το ρεπορτάζ τον στέλνει στον Ολυμπιακό. Θεωρείτε ότι έχει θέση στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων;

"Λίγο καθυστερημένο το ενδιαφέρον, γιατί θα πρέπει τέτοιους παίκτες να τους εντοπίζουν πιο γρήγορα και να τους εμπιστεύονται. Από την ακαδημία μας φεύγουν και πηγαίνουν στο εξωτερικό, γιατί έξω υπάρχει αξιοκρατία και θα παίξουν ποδόσφαιρο. Το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει, να έρθει στον Ολυμπιακό δηλαδή, γιατί είναι νωρίς γι' αυτό το παιδί, γιατί να διακόψει την εξέλιξή του και να μην έχει παιχνίδια στα πόδια του; Ήδη τον έχουν ενημερώσει ότι την επόμενη σεζόν τον υπολογίζουν κανονικά στην Κ19 της Σάλκε".

Θα πρέπει να σκεφτεί, δηλαδή, αν θα έρθει στην Ελλάδα; Είναι προτιμότερο να μείνει εκεί που είναι;

"Στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούν τέτοιας ηλικίας παιδιά. Και να αποκτηθεί δε νομίζω ότι θα πάρει την ευκαιρία που πρέπει. Πιο καλό γι' αυτόν είναι η εξέλιξή του να είναι φυσιολογική, να μην μείνει χωρίς αγώνες, σε αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να προσανατολιστεί".

Πιστεύετε δηλαδή σε εκείνον πολύ;

"Είναι παιδί που έχει φοβερή προοπτική να κάνει μεγάλη καριέρα. Πρόκειται για ταλαντούχο νέο παιδί, που πρέπει να αποκτήσει εμπειρίες για να ολοκληρωθεί. Και μέσα από την Εθνική Παίδων να τον παρακολουθούν και να δουν πότε είναι σε ετοιμότητα για να τον αποκτήσουν οι μεγάλες ομάδες".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags