Facebook Pixel Sportdog.gr | Πως ο Σάρι έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στη Νάπολι!
| 2019-06-18 16:19:00

Πως ο Σάρι έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στη Νάπολι!

Sportdog Team
Πως ο Σάρι έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στη Νάπολι!

Η άφιξη του στο Τορίνο δεν είναι μία απλή υπόθεση.

Ο 60χρονος Ναπολιτάνος προπονητής επιστρέφει στην Ιταλία μετά από μία μόλις χρονιά στο Λονδίνο και την Τσέλσι, αναλαμβάνοντας τον πάγκο της Γιουβέντους - κάτι που αυτομάτως τον καθιστά προδότη στη Νάπολη και όλο τον ιταλικό Νότο γενικότερα.

Από την πλευρά της, η Γηραία Κυρία, έπειτα από 5 χρόνια υπό τον Massimiliano Allegri, μοιάζει να αλλάζει εντελώς φιλοσοφία και ποδοσφαιρικές προοπτικές, επενδύοντας σε ένα "καπετάνιο" που θέτει στην κορυφή των απαιτήσεών του η εκάστοτε ομάδα του να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.

Η άφιξη του Sarri στο Τορίνο δεν είναι μία απλή υπόθεση. Ο πρώην προπονητής της Νάπολι είναι ο μόνος που είχε καταφέρει να κοντράρει την Γιουβέντους στα χρόνια της κυριαρχίας της, έπειτα από την επάνοδό της στη Serie A. Εκείνος ο τύπος που μονίμως προσπαθούσε να τη ρίξει από την κορυφή, κάνοντάς το με το δικό του προσωπικό τρόπο, ασχέτως αν τελικά δεν τα κατάφερε ποτέ. Η εικόνα της Νάπολι του Sarri όμως ήταν τέτοια που έκανε άπαντες να πιστεύουν ότι της άξιζε τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα. Ο Sarri δεν αναλώθηκε σε άσκοπες δηλώσεις και αδιάκοπη αντιπαράθεση: Η Νάπολι έπαιζε ανέκαθεν σπουδαίο ποδόσφαιρο με αυτόν στο τιμόνι.

Η Γιουβέντους διαχρονικά προτιμά να υπογράφει εκείνους που αμφισβητούν την κυριαρχία της, με τρόπο σχεδόν σαδιστικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το έκανε στα 90s κλέβοντας από την Φιορεντίνα τον Roberto Baggio, το επανέλαβε με την πρόσληψη του Fabio Capello, το 2004.

Ο 73χρονος πλέον προπονητής μάλιστα ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που κατά το παρελθόν είχαν δηλώσει ότι δεν θα πήγαιναν ποτέ στη Γιουβέντους. Το σημείο-αναφοράς του ιταλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια έχει όπως φαίνεται τον τρόπο να προσελκύει και τελικά να πείθει ακόμη και τους μεγαλύτερους πολέμιούς του.

Η απόφαση ζωής του Maurizio Sarri

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Γιουβέντους μπορεί να κάνει οτιδήποτε θέλει, οποτεδήποτε το επιθυμεί. Η πολιτική της περικλείεται άψογα και περιεκτικά σε μία φράση του Angelo Ogbonna. Ο πρώην αρχηγός της Τορίνο είχε αφήσει την ομάδα του το 2013 έπειτα από 8 χρόνια σε αυτήν προκειμένου να ενταχθεί στην Γιούβε.

"Προδότης; Όχι, δεν το νομίζω. Είμαι απλά φιλόδοξος. Ποιος δεν θα ήθελε να πάρει μεταγραφή στην πιο ισχυρή και πλούσια ομάδα της χώρας;" είχε αναφέρει τότε ο διεθνής Ιταλός αμυντικός που πλέον αγωνίζεται στην Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Στη Νάπολη πάντως δεν πήραν και πολύ ελαφρά την επιλογή του Sarri. Στην Via Silio Italico είχε τοποθετηθεί μία τιμητική πλακέτα προς τιμήν του, η οποία ξηλώθηκε ενώ το δημοφιλές γκρουπ του Facebook Sarrismo - Gioia e Rivoluzione, που αριθμεί πάνω από 95.000 μέλη, σταμάτησε τη λειτουργία του.

Όπως και ο Gonzalo Higuain, πίσω στο 2016, έτσι και ο Maurizio Sarri είναι πλέον προδότης για τους Ναπολιτάνους, ασχέτως εάν ο ίδιος δεν θα πάψει ποτέ να αγαπά παθολογικά τόσο την ομάδα όσο και την πόλη. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στον ιταλικό Νότο.

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags