Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το "έγκλημα" με τον Κολομβιανό Σαπάτα
| 2019-06-20 13:23:00

"Έγκλημα" από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - "Έφτυσαν" αυτόν που... σκότωσε τον Μέσι - Κάνει 40 "μύρια"!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Έγκλημα" από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - "Έφτυσαν" αυτόν που... σκότωσε τον Μέσι - Κάνει 40 "μύρια"!

Προτίμησαν Παπαδόπουλο και... Πουλίδο. Απίθανο παρασκήνιο. 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Σίγουρα, ο Ντουβάν Σαπάτα είναι από τους πλέον "καυτούς" επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Προέρχεται από μια φοβερή και τρομερή σεζόν με την Αταλάντα, όπου με τα 23 του γκολ την έφερε στην 3η θέση του καμπιονάτο και στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον ίδιο στη 2η θέση των σκόρερ της serie A πίσω μόνο από τον γερόλυκο Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Στο Κόπα Αμέρικα, όπου συμμετέχει με την εθνική Κολομβίας, συνεχίζει με την ίδια φόρα. Μπαίνοντας αλλαγή στο εναρκτήριο ματς των ομίλων, έδωσε -με την πρώτη του επαφή στο ματς- τη χαριστική βολή στην Αργεντινή διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, ενώ ξημερώματα απόψε, ξεκινώντας αντί του Ραδαμέλ Φαλκάο, ήταν αυτός που με γκολ στο 86' λύτρωσε την ομάδα του κόντρα στο Κατάρ (1-0), χαρίζοντας την πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Και όμως, ο 28χρονος φουνταριστός έχει πολύ έντονο ελληνικό παρελθόν. Καλοκαίρι κατ' αρχάς του 2014, με τον Ζήση Βρύζα τεχνικό διευθυντή στον ΠΑΟΚ, προτείνεται στον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του, ωστόσο παρά τη θετική εισήγηση του Βρύζα, δεν προχωράει στον δανεισμό του από τη Νάπολι. Για την ιστορία, εκείνο το καλοκαίρι, για την επίθεση αποκτήθηκε ο... Δημήτρης Παπαδόπουλος από τον Ατρόμητο και (στην πορεία παίζοντας ως δεύτερος επιθετικός), ο Ρόμπερτ Μακ.

Το όνομα όμως του Ντουβάν Σαπάτα επανέρχεται έναν χρόνο αργότερα, αυτή τη φορά για τον Ολυμπιακό. Στον πάγκο των "ερυθρόλευκων" έχει πρωτοκαθίσει ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος και ζητάει ένα "θωρηκτό" για την επίθεση.

Τέτοια εποχή, τέλη Ιουνίου, έγκυρα ιταλικά media εμφανίζουν τον Ολυμπιακό ως φαβορί για τον Κολομβιανό επιθετικό, ωστόσο για κάποιον λόγο οι "ερυθρόλευκοι" επιλέγουν να μην προχωρήσουν, αποκτώντας αρχικά τον Άλαν Πουλίδο και στο τέλος της τότε μεταγραφικής περιόδου, τον Μπράουν Ιντέγε.

Η Νάπολι, τελικά, παραχωρεί με διετή δανεισμό τον Σαπάτα στην Ουντινέζε. Στο "Φρίουλι" κάνει δύο καλές, αξιοπρεπείς σεζόν, που ακολουθείται από μια ακόμη στη Γένοβα, όπου παραχωρείται εκ νέου δανεικός στη Σαμπντόρια από τους "παρτεονοπέι".

Οι Γενοβέζοι τον αγοράζουν έναντι 17 εκατ. ευρώ και αμέσως τον παραχωρούν, δανεικό στην Αταλάντα για δύο χρόνια, με την πρώτη του σεζόν στο Μπέργκαμο να ολοκληρώνεται εντυπωσιακά έχοντας πλέον εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή του αξία στα 40 εκατ. ευρώ… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρελή" απόφαση στο λιμάνι - Φεύγει χωρίς ευκαιρίες top μεταγραφή του Γενάρη - Το ξέρει ο Μαρτίνς;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags