Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ενέα Μιχάι: Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση μίας μεταγραφής για το μέλλον
| 2019-06-22 13:59:00

Απίστευτη ατάκα Μαντζουράκη: "Θα γίνει ο νέος Βαρέλα του ΠΑΟΚ" - "Καθαρίζει στον αέρα - Δουλευταράς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτη ατάκα Μαντζουράκη: "Θα γίνει ο νέος Βαρέλα του ΠΑΟΚ" - "Καθαρίζει στον αέρα - Δουλευταράς"

Φουλ αποθέωση για την ταλεντάρα που πάει στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ - Ενέα Μιχάι: Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση μίας μεταγραφής για το μέλλον.

Ο Ενέα Μιχάι του Παναιτωλικού ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και να αποτελέσει μία επένδυση για τον ΠΑΟΚ. Ο γεννημένος στη Ρόδο 20χρονος στόπερ είναι δημιούργημα των Ακαδημιών της ομάδας του Αγρινίου. Τον Ιούλιο του 2016 όμως ο Γιάννης Μαντζουράκης τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία, είδε ότι του κάνει και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα.

Ποια ήταν τα πρώτα στοιχεία που διέκρινε ο 70χρονος κόουτς στον 16χρονο τότε ποδοσφαιριστή; «Είχε μία ωριμότητα για την ηλικία του. Έχει μεγάλη δύναμη στο παιχνίδι του. Έπαιζε πολύ ψύχραιμα και με ηρεμία, εκτός από τις τεχνικές ικανότητες που διέθετε. Αυτά τα στοιχεία είναι αλληλένδετα», απαντά στο Sportdog ο έμπειρος τεχνικός.

«Είναι πολύ πειθαρχημένο παιδί. Εκείνη την εποχή προωθήθηκαν και άλλοι παίκτες από τις Ακαδημίες. Είχαμε πάει προετοιμασία στην Ιταλία με 9 παιδιά από τις Ακαδημίες», θυμάται.

Ο Μιχάι την πρώτη χρονιά στο Αγρίνιο, τη σεζόν 2016-2017, δεν είχε συμμετοχές. Το 2017-2018 όμως έπαιξε σε 26 ματς στο πρωτάθλημα και φέτος σε 19. «Είναι δουλευταράς, γι'αυτό είχε και γρήγορη εξέλιξη. Άρπαξε την ευκαιρία του και συνέχισε να δουλεύει. Αυτό είναι το κυριότερο για μένα. Όταν πήρε την ευκαιρία, την εκμεταλλεύτηκε», τονίζει.

Πού θέλει βελτίωση ο 20χρονος; «Έχει καλό επίπεδο. Βεβαίως και θέλει βελτίωση ακόμα, ιδιαίτερα γύρω από τον άξονά του. Πρέπει να αυξήσει την ταχύτητα. Όλο το άλλο πακέτο, το έχει για να το δουλέψει», αποκαλύπτει.

Στον ΠΑΟΚ θα βρει μπροστά του Βαρέλα και Κρέσπο. Με τίνος εκ των δυο το στυλ μοιάζει; «Περισσότερο στο ρόλο του Βαρέλα μπορεί να μπει. Κάνει σωστές επεμβάσεις. Έχει μεγάλη δύναμη στον αέρα. Δεν κάνει μεγάλες μεταβιβάσεις. Προσπαθεί να παίξει σίγουρα. Τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν Βαρέλα. Θα είναι μία δύσκολη μάχη για τον Μιχάι για να μπει ανάμεσα στα δυο αυτά έμπειρα στόπερ», καταλήγει ο Γιάννης Μαντζουράκης για τον Ενέα Μιχάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα χαλάσει ο κόσμος! Κορυφαία ελληνική ομάδα θέλει τον Άλεφ - Τόσο πολύ τους ενθουσίασε στην ΑΕΚ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags