Facebook Pixel Δηλώσεις φωτιά για τις μεταγραφές της ΑΕΚ
| 2019-06-24 21:28:00

Δηλώσεις φωτιά για τις μεταγραφές της ΑΕΚ: «Δεν θα ερχόταν χωρίς Καρντόσο το υπογράφω»

Sportdog Team
Δηλώσεις φωτιά για τις μεταγραφές της ΑΕΚ: «Δεν θα ερχόταν χωρίς Καρντόσο το υπογράφω»

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ ισχυρίζεται ότι του κλείνουν το στόμα!

Τις μεταγραφές των Ζεράλδες-Σιμάο στην ΑΕΚ σχολίασε ο Φρανσίσκο Ζουέλα,ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει πολύ καλά τα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, είναι ο Φραν Ζουέλα.

CEO & Founder της «Stars Of The Future» και υπεύθυνος ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σε Ελλάδα και Κύπρο, πρώην παίκτης των Ακράτητου, Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Ατρόμητου μίλησε στο aek365.com όπου ανέλυσε τόσο τις μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΚ από την Πορτογαλία όσο και την φιλοσοφία του Μιγκέλ Καρντόσο.

Αρχικά, ρωτήσαμε τον Ζουέλα για τον δανεισμό (χωρίς οψίον) του Ζεράλδες στην ΑΕΚ, όπου εξήγησε: «Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας γνωρίζει πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Γι’ αυτό και δεν του βάζει και οψιόν αγοράς. Γνωρίζει ότι θα παίξει στην ΑΕΚ και μετά θα έχει τη δυνατότητα ενδεχομένως να τον πουλήσει στην Ισπανία ή την Ιταλία. Πρόκειται άλλωστε για μια πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Δούλεψε με τον Μιγκέλ Καρντόσο εξαιρετικά στην Ρίο Άβε και είχαν μια πολύ καλή πορεία...» και πρόσθεσε για όσα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι όπου τελευταία στιγμή ο Ζεράλδες δόθηκε δανεικός στην Άιντραχτ: «Όταν επέστρεψε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας από την Ρίο Άβε υπολογιζόταν, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν με τον Μπρούνο Καρβάλιο, οι διοικητικές αλλαγές και όλη αυτή η κατάσταση του έφεραν τα πράγματα έτσι που έπρεπε να δοθεί δανεικός ξανά. Τώρα, γιατί δεν έπαιξε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης; Όταν ξεκινάς προετοιμασία σε μια ομάδα (στην Σπόρτινγκ στην προκειμένη περίπτωση), ξαφνικά αλλάζουν τα πράγματα και πας δανεικός την τελευταία στιγμή και σου τυχαίνει και ένας τραυματισμός, δεν είναι εύκολο να παίξεις και να προσαρμοστείς. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση. Εκεί που είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του με την Σπόρτινγκ, ξαφνικά του είπαν να φύγει δανεικός. Ήταν δύσκολο για τον ίδιο» και καταλήγει: «Αυτό που θέλει ο Ζεράλδες είναι να παίζει. Στο υπογράφω, ότι αν δεν ήταν ο Μιγκέλ Καρντόσο προπονητής στην ΑΕΚ δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα».

Όσο για την αγωνιστική ταυτότητα του Ζεράλδες, ο Ζουέλα εξηγεί: «Θα μπορούσα να τον παρομοιάσω με τον Μουτίνιο. Είναι έξυπνος μέσα στο γήπεδο. Δεν θα τον δεις να κάνει τάκλιν, αλλά θα τον δεις να έχει μεγάλη ακρίβεια στις πάσες του. Θα καλύψει χώρους έξυπνα, θα κάνει άριστα το passing game. Είναι πολύ δημιουργικός παίκτης. Έχει τον ποδοσφαιρικό εγκέφαλο που ψάχνει ο Καρντόσο».

Η άποψη του για τον Καρντόσο; Εξηγεί...«Είναι ένας καλός προπονητής, που έκανε πολύ καλά πράγματα με την Ρίο Άβε. Γνωρίζω ανθρώπους που ήταν στο πλάι του και μου έλεγαν αυτό ακριβώς το πράγμα για τη δουλειά του. Έχει τις δικές του ιδέες πάνω στο ποδόσφαιρο, έχει τη δική του φιλοσοφία που με αυτήν πορεύεται. Σίγουρα στην καριέρα κάποιου προπονητή μπορεί και να μην πάνε καλά τα πράγματα. Όπως έγινε με τον Καρντόσο σε Θέλτα και Ναντ. Ωστόσο στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα μπορεί να του βγει και να πετύχει».

Τέλος ρωτήσαμε τον Ζουέλα για τους Παουλίνιο και Νταβίντ Σιμάο. Για τον πρώτο δεν έχει ξεκάθαρη άποψη όπως μας τόνισε αφού δεν είχε παρακολουθήσει αρκετά την Τσάβες αλλά τον δεύτερον, τον γνωρίζει άριστα. «Ο Νταβίντ Σιμάο είναι ένας παίκτης τον οποίο τον γνωρίζω απ’ όταν έπαιζε στην Αρούκα. Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Σίγουρα δεν έχει την ίδια ταχύτητα που’ χε στα 23 ή στα 25 του, αλλά έχει άριστη τεχνική. Έχει πολύ καλή πάσα και παίζει ως 8άρι. Με την μεταγραφή του Ζεράλδες και του Σιμάο, φαίνεται τι θέλει να χτίσει ο Καρντόσο. Είναι παίκτες που κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους, έχουν την κατοχή. Αυτά τα παιδιά δεν χάνουν την μπάλα εύκολα, δεν την πουλάνε. Είναι βασικό αυτό γιατί πάνω εκεί στηρίζεται μεγάλο κομμάτι της φιλοσοφίας του Καρντόσο, είναι κομμένοι και ραμμένοι γι αυτό το στυλ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags