Facebook Pixel 2-0 την Αργεντινή η Βραζιλία - Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η "σελεσάο"
| 2019-07-03 08:05:00

Στον τελικό η... τυχερή Βραζιλία - Την «έσωσαν» τα δύο δοκάρια της Αργεντινής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Στον τελικό η... τυχερή Βραζιλία - Την «έσωσαν» τα δύο δοκάρια της Αργεντινής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η "σελεσάο" νίκησε με 2-0 και πέρασε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Σε έναν αρκετά ισορροπημένο ημιτελικό η Βραζιλία αποδείχτηκε πιο τυχερή και αποτελεσματική, νίκησε την Αργεντινή με 2-0 και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Αμέρικα για 20η φορά στην ιστορία της.

Η "σελεσάο" κατάφερε να "ξορκίσει" την κατάρα του "Μινεϊράο", καθώς στο εν λόγω γήπεδο είχε ηττηθεί με 7-1 από την Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας την τύχη μαζί της και στα δύο 45λεπτα.

Μόλις στο 19' άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ του Γκάμπριελ Ζεσούς, ύστερα από πάσα του Φιρμίνο, αλλά και τρομερή ενέργεια του Ντάνι Άλβες, όμως γλίτωσε την ισοφάριση στο 30' όταν ο Αγκουέρο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, ύστερα από φάουλ του Μέσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή έγινε πιο πιεστική και είχε δυο καλές φάσεις με τους Μαρτίνεζ και Ντε Πάουλ, ενώ στο 57' είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Μέσι.

Στο 71' η γηπεδούχος "κλείδωσε" τη νίκη-πρόκριση με κοντινό πλασέ του Φιρμίνο, ύστερα από πάσα του Γκάμπριελ Ζεσούς, που έφυγε εξαιρετικά στην αντεπίθεση. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι η "σελεσάο" πήρε την πρόκριση για τον τελικό όπου περιμένει μία εκ των Χιλής ή Περού.

Οι συνθέσεις 

Βραζιλία (Τιτέ): Αλισον, Μαρκίνιος (61’ Μιράντα), Τιάγκο Σίλβα, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Κουτίνιο, Εβέρτον (46’ Γουίλιαν), Φιρμίνο, Γκαμπιέλ Ζέσους (80’ Αλαν) 

Αργετινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Πετσέλα, Οταμέντι, Φόιτ, Ταλιαφίκο (86’ Ντιμπάλα), Παρέδες, Ντε Πάουλ (67’ Λο Σέλσο), Ακούνια (59’ Ντι Μαρία), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Αγουέρο. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags