Facebook Pixel Πρώην «πράσινος» αποθεώνει τον Φερέιρα: «Είναι ο κατάλληλος για τον ΠΑΟΚ»
| 2019-07-03 09:32:00

Πρώην «πράσινος» αποθεώνει τον Φερέιρα: «Είναι ο κατάλληλος για τον ΠΑΟΚ»

Sportdog Team
Πρώην «πράσινος» αποθεώνει τον Φερέιρα: «Είναι ο κατάλληλος για τον ΠΑΟΚ»

Ποιος αποθέωσε τον νέο τεχνικό του Δικεφάλου;

Δηλώσεις στην "Live Sport" για τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, έκανε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και "δάσκαλος" του Πορτογάλου, Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ:

Κύριε Φερέιρα, μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για τον μαθητή σας, Αμπέλ Φερέιρα, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟκ; Έχει δηλώσει ότι έμαθε πολλά από εσάς… 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ πήρε τον Αμπέλ για νέο προπονητή του. Είναι εξαιρετικός κόουτς και πολύ εξελίξιμος γιατί διαθέτει σπουδαίο ταλέντο. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ύστερα από 34 χρόνια και μπορώ να σας πω πως ο Αμπέλ είναι ο κατάλληλος προπονητής για να διατηρήσει ο ΠΑΟΚ τα σκήπτρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα επόμενα χρόνια». 



Πώς θα τον χαρακτηρίζατε; 

«Ο Αμπέλ διαθέτει σημαντική εμπειρία στην προπονητική. Μπορεί να είναι νέος στην ηλικία, μόλις 40 ετών, αλλά όχι και στην προπονητική. Δούλεψε αρχίζοντας από τις ακαδημίες σε δύο πολύ καλές ομάδες της Πορτογαλίας, στη Σπόρτινγκ και στην Μπράγκα, με εξαιρετικά αποτελέσματα, παράγοντας έργο. Του εύχομαι τα καλύτερα και κάθε επιτυχία στη νέα του καριέρα στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι στο τέλος της σεζόν θα έχει αποδείξει με τα αποτελέσματα της δουλειάς του τις προπονητικές του ικανότητες. Σας διαβεβαιώνω, επειδή τον ξέρω προσωπικά και τον έχω ζήσει, ότι ο Αμπέλ έχει την ηγετική φυσιογνωμία για να “κερδίσει” τα αποδυτήρια. Πάντα ήθελε να μαθαίνει. Είμαι πεπεισμένος ότι υπό την καθοδήγηση του ο ΠΑΟΚ μπορεί να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και τη νέα σεζόν». 



Φανταζόμαστε ότι μιλήσατε μαζί του και ξέρετε την ψυχολογία με την οποία έρχεται στην Ελλάδα. Θέλετε να του στείλετε και δημόσια ένα μήνυμα; 

«Είναι μεγάλη πρόκληση για εκείνον στην ηλικία των 40 ετών ο ΠΑΟΚ, αποτελεί τη μεγάλη του ευκαιρία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα ανταποκριθεί άριστα στις απαιτήσεις της θέσης. Θεωρώ ότι στο τέλος της σεζόν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι από την επιλογή τους να πάρουν προπονητή τον Αμπέλ. Εύχομαι τη νέα χρονιά με εκείνον στον πάγκο του ΠΑΟΚ να ξαναπάρει νταμπλ και να έχει καλή πορεία στην Ευρώπη. Εύχομαι καλή τύχη στον Αμπέλ, όχι γιατί είναι μαθητής μου, αλλά γιατί έχει τις ικανότητες και αξίζει να κάνει σπουδαία καριέρα στην προπονητική».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags