Facebook Pixel Αναβίωσε το έπος του 2004 με νικήτρια ξανά την Ελλάδα!
| 2019-07-04 23:27:00

Ντα Λουζ η Ριζούπολη – Αναβίωσε το έπος του 2004 με νικήτρια ξανά την Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ντα Λουζ η Ριζούπολη – Αναβίωσε το έπος του 2004 με νικήτρια ξανά την Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική μας επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας.

Όσα χρόνια και να περάσουν η μπάλα δεν ξεχνιέται. Ούτε η επιτυχία του Euro 2004, η αναβίωση του τελικού της οποίας πραγματοποίηθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, στο γήπεδο της Ριζούπολης, 15 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Πορτογαλίας,. Τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ, παλαίμαχοι πλέον, αναμετρήθηκαν με την Πορτογαλία, την οποία καθοδήγησε ο... δικός μας Φερνάντο Σάντος.

Βέβαια έλειπαν μεγάλοι αστέρες των αντιπάλων όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για τις διακοπές του και ο Λουίς Φίγκο, αλλά δεν πειράζει. Κακία δεν θα τους κρατήσουμε. Εξάλλου το ματς δεν προσφέρθηκε μόνο για να θυμηθούμε τα παλιά μεγαλεία. Γιατί τα έσοδα των εισιτηρίων που διατέθηκαν ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό, τον οποίο υπηρέτησαν στο 100% οι θρύλοι που έβγαλαν όλη τη χώρα στους δρόμους το 2004.

Όσον αφορά το τελικό σκορ; Οι Έλληνες επικράτησαν 2-1 των Πορτογάλων, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο το δεύτερο ημίχρονο είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με διάθεση να γίνει απειλητική. Η Εθνική του 2004 απείλησε στο 10' με εκτός περιοχής σουτ του Καραγκούνη. Ένα λεπτό αργότερα ο Χαριστέας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά σημάδεψε ψηλά. Στο 17' όμως τα παλικάρια του Ότο Ρεχάγκελ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ύστερα από σέντρα του Σεϊταρίδη από δεξιά, ο Κατσουράνης έκανε την κεφαλιά, ο Μπαΐα με φοβερή απόκρουση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ο Κατσούρ πήρε όμως την επαναφορά και με σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ, δίνοντας τον έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς, όποτε τότε στο Ντα Λουζ!

Στο δεύτερο μέρος η ελληνική ομάδα πέτυχε γρήγορα το δεύτερο γκολ. Στο 46' ο Τσιάρτας σούταρε από αριστερά, ο Πάουλο Σάντος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια και ο Χαριστέας από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι και πάλι! Το σκηνικό όμως δεν θύμιζε ποδοσφαιρικό ματς αλλά γιορτή. Αγκαλιές και φιλιά έδιναν και έπαιρναν μεταξύ τους οι διεθνείς, με τον κόσμο να τους αποθεώνει, όπως και τους Πορτογάλους!

Η Πορτογαλία που μέχρι σε εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί επιθετικά έκανε μία καλή ευκαιρία στο 50' με την κεφαλιά του Πόστιγκα να περνά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο παίκτης που είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην καριέρα του ήταν πιο εύστοχος και μείωσε σε 2-1 με εκπληκτική ενέργεια. Η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι, στο 54', με τον Χαριστέα αλλά ο Βασίλης Τσιάρτας ηττήθηκε από τον Πάουλο Σάντος από τα 11 βήματα. Στο 55' δε ο Ποστιγκα πήγε να ισοφαρίσει με σουτάρα από μακρυά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Καλές οι ευκαιρίες, αλλά την παράσταση έκλεψαν στιγμές όπως αυτή του 58', όταν ο Καραγκούνης γκρίνιαξε στον Γεωργιάδη, επειδή δεν του μοίρασε σωστά τη μπάλα και αναδείχτηκε οφσάιντ.

Οι προσπάθειες των δύο ομάδων συνεχίστηκαν, αμφότερες έφτιαξαν φάσεις, δεν κατάφεραν όμως να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ. Έτσι το παιχνίδι βρήκε νικήτρια την Ελλάδα, με τις δύο ομάδες να φεύγουν αγκαλιασμένες από τον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης, ο οποίος θύμισε κάτι από Ντα Λουζ στο τέλος, χάρη στο όλε - όλε που έκαναν οι παίκτες με την εξέδρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags