Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αντώνης Γαϊτανίδης: Ποιος είναι το next big thing του Δικέφαλου
| 2019-07-07 11:53:00

Αυτός είναι ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ που αποθέωσε ο Φερέιρα - Ποιος τον ανέδειξε - Συμβόλαιο μέχρι...

Sportdog Team
Αυτός είναι ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ που αποθέωσε ο Φερέιρα - Ποιος τον ανέδειξε - Συμβόλαιο μέχρι...

Μετά το χθεσινό φιλικό του Δικεφαλού, τον μάθαμε καλά!

ΠΑΟΚ - Αντώνης Γαϊτανίδης: Στο χθεσινό φιλικό συστήθηκε στην ποδοσφαιρική Ελλάδα με την εμφάνισή του και το γκολ του, αλλά και τις δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα, που κατέστησε σαφές ότι τον υπολογίζει για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Διαβάστε ένα αφιέρωμα της Forza για το ποιος είναι όμως ο νεαρός, που ήταν πρώτος σκόρερ της Κ19 την προηγούμενη σεζόν με 18 γκολ; Η πορεία του διεθνή μεσοεπιθετικού από τον ΑΟ Γιάννινα μέχρι τους τίτλους με την Κ-19...

Εσπασε τα κοντέρ με τους νέους του Δικεφάλου ο Αντώνης Γαϊτανίδης, που ολοκλήρωσε τη σεζόν με συνολικά 18 γκολ και άλλες τόσες ασίστ. 

Ο 19χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός (καλύπτει την αριστερή πλευρά, αν και έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται και στην αντίστοιχη δεξιά) ήταν από τους παίκτες, που ξεχώρισαν περισσότερο από το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Γεννημένος στις 18 Μαρτίου 2000, και με καταγωγή από την Κόνιτσα Ιωαννίνων, έμαθε τα πρώτα μυστικά του ποδοσφαίρου στον ΑΟ Γιάννινα. Οι επιδόσεις του στη συγκεκριμένη ακαδημία και η διάκριση του σε φιλικό παιχνίδι στη Βαρκελώνη κόντρα σε ομάδα νέων της Μπαρτσελόνα έκαναν πολλές ομάδες να στρέψουν πάνω του της προσοχή τους. Φυσικά, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ο μικρός μπήκε στο μικροσκόπιο των ανθρώπων του Δικεφάλου, ωστόσο ο Βασίλης Μήττας δεν άργησε πολύ να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του. Ετσι, μόλις στα δεκατέσσερα του χρόνια, ο Γαϊτανίδης άφησε τα Γιάννενα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια του παρέμεινε στην πόλη της Ηπείρου και ο ίδιος εγκαταστάθηκε στο σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. 

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο ίδιος δεν ξεχνά ότι την πρώτη του εμφάνιση με την Κ-19 την είχε κάνει στις 21 Ιανουαρίου 2017, όταν ακόμη δεν είχε κλείσει τα 17 του χρόνια. Και έτυχε να την κάνει κοντά στον τόπο καταγωγής του, αφού ο Πάμπλο Γκαρσία τον είχε χρησιμοποιήσει στο εκτός έδρας παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα (0-1).

Στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ-15 με 13 γκολ και πέντε ασίστ σε 18 παιχνίδια. Στη δεύτερη του σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Κ-17 με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, ενώ ιδιαίτερα παραγωγικός με την Κ-17 ήταν την περίοδο 2016-17, όταν στο τέλος της μέτρησε 16 γκολ και δέκα ασίστ μετά από 25 συμμετοχές.

Την τελευταία διετία πανηγύρισε ισάριθμους τίτλους με την Κ-19. Τη σεζόν 2017-18 δεν ήταν βασικός (είχε τρία γκολ και δύο ασίστ σε 13 εμφανίσεις), αλλά στην περίοδο που έληξε, ήταν από τα βασικά στελέχη. Έπαιξε σε 27 ματς πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 15 τέρματα.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε θα ήταν απόλυτα επιτυχημένη για τον Γαϊτανίδη (και τους συμπαίκτες του), αν προκρίνονταν σε βάρος της Τότεναμ και προχωρούσαν ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη. Και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός ήταν από τους παίκτες, που είχαν πλησιάσει πολύ στο γκολ κόντρα στην αγγλική ομάδα, που αποκλείστηκε στον αμέσως επόμενο γύρο από τη μετέπειτα τροπαιούχο ομάδα της Πόρτο.

Τα πιο σημαντικά, βέβαια, βρίσκονται μπροστά του. Και τι πιο σπουδαίο από το να χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ και να αγωνιστεί σ' αυτήν, έστω και σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Δεμένος» μέχρι το 2022 

Τον περασμένο Ιανουάριο έβαλε την υπογραφή του, παρουσία των Μάριο Μπράνκο, Μαρίας Γκοντσαρόβα και Γιώργου Γεωργιάδη στο νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, που προβλέπει συνεργασία των δύο πλευρών μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Εκείνο ήταν το δεύτερο συμβόλαιο με το Δικέφαλο, αφού είχε προηγηθεί το Σεπτέμβριο του 2017 το αντίστοιχο πρώτο.

Ο Γαϊτανίδης, φυσικά, είναι και διεθνής με την εθνική νέων. Τον περασμένο Νοέμβριο έκανε αίσθηση το επίτευγμα του να πετύχει και τα τρία γκολ της νίκης επί της Βουλγαρίας και, μάλιστα, σε διάστημα 18 λεπτών (ο Γιάννης Γκούμας τον είχε χρησιμοποιήσει ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο).

Να σημειωθεί ότι τρεις παίκτες, που φέτος αγωνίστηκαν με την Κ-17 του ΠΑΟΚ, προέρχονται επίσης από την ακαδημία του ΑΟ Γιάννινα. Αυτοί είναι οι Δημοσθένης Μακρής (τερματοφύλακας), Βασίλης Κιτσάκης (αμυντικός) και Παναγιώτης Παναγιώτου (μέσος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags