Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει στο sportdog!
| 2019-07-07 14:25:00

"Αυτοί θα βάλουν τα 20 - Χρήματα από Μπουζούκη - Έκπληξη με φορ - Ποιους διώχνει ο Δώνης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτοί θα βάλουν τα 20 - Χρήματα από Μπουζούκη - Έκπληξη με φορ - Ποιους διώχνει ο Δώνης"

"Τι θα γίνει με Χατζηγιοβάνη". Αποκαλύψεις Δεσύλλα στο sportdog.

Παναθηναϊκός: Την επικαιρότητα των Πράσινων σχολίασε ο Διονύσης Δεσύλλας. Ο διευθυντής του panathinaikos24.gr μίλησε στο sportdog για τα σημαντικά θέματα του συλλόγου με νούμερο ένα το "μπάσιμο" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Βοτανικό.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε για τις υποθέσεις που τρέχει ο Νίκος Νταμπίζας στο αγωνιστικό τμήμα και έδωσε ρεπορτάζ για τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν.

Ποιο είναι το σημαντικότερο ζήτημα αυτήν τη στιγμή στον Παναθηναϊκό;

"Το πιο σημαντικό θέμα συνολικά που αφορά και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό που ταλαιπωρείται αφάνταστα δεν είναι ούτε ο Μπουζούκης, ούτε οι μεταγραφές, ούτε τα υπόλοιπα. Το πιο σημαντικό για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον είναι ο Βοτανικός και η προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Διότι αν προχωρήσει αυτό, γιατί φαίνεται, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στον ορίζοντα, σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει σε δικό του γήπεδο. Μέσω του γηπέδου ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ξανά ο Παναθηναϊκός που ξέραμε".

Είναι εύκολη η συμμετοχή του κόσμου στο νέο εγχείρημα που θέλει να προτείνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

"Βάσει του ρεπορτάζ περιμένουμε ότι θα βάλει ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χρήματα, θα προσπαθήσει να βρει συμπαίκτες και από κάτω να δημιουργηθεί μία λαϊκή βάση. Το μοντέλο λαϊκής βάσης που έχει δοκιμαστεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπς, είναι το μέλλον γενικότερα. Στην Ελλάδα όμως επειδή δεν το έχει στην κουλτούρα του ο κόσμος δεν είναι εύκολο. Για να πετύχει χρειάζονται δύο πράγματα. Νούμερο ένα είναι το όραμα. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι ο Βοτανικός. Νούμερο δύο είναι η οργάνωση. Πρέπει να πάει παντού το τιμ Γιαννακόπουλου και ο Παναθηναϊκός, από τη μεγαλύτερη πόλη στο μικρότερο χωριό για να προσελκυστεί κόσμος. Να τονίσουμε όμως και κάτι σημαντικό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Ο στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι να μαζέψει το μεγαλύτερο κομμάτι του ποσού που έχει θέσει (σ.σ. 20 εκατ. ευρώ) από τους έχοντες, είτε λέγεται Βαρδινογιάννης, Νίκας, Πολέμης, Θεοδωρόπουλος και το μικρότερο ποσό από τον κόσμο".

Πώς επετεύχθη η παραμονή του Μπουζούκη;

"Υπήρχε μία διαφορά (σ.σ 35.000 ευρώ), η οποία γεφυρώθηκε. Ο παίκτης ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια την Παρασκευή με ολονύχτιες επαφές. Το Σάββατο 08:30 το πρωί φτάσαμε στη συμφωνία. Ήταν μία πολύ σημαντική υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, η οποία είχε γίνει σίριαλ. Μιλάμε για έναν παίκτη που ήταν κρίμα να χαθεί. Προέρχεται από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού. Δείχνει ότι μπορεί να έχει εξέλιξη. Στο μέλλον εκτός ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση της ομάδας, μπορεί να φέρει και χρήματα στα ταμεία".

Στα μεταγραφικά τι περιμένουμε;

"Νομίζω ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει γίνει τουλάχιστον μία μεταγραφή. Υπάρχει το θέμα του Ζαχίντ που ο Παναθηναϊκός θέλει να τον αποκτήσει ως δανεικό από το ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα έχουμε και την υπόθεση του Ανίτα, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος από τη Λιντς. Το θέμα είναι ο παίκτης να ρίξει αισθητά τις απαιτήσεις του. Μην αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει έκπληξη στη θέση του φορ".

Η υπόθεση Χατζηγιοβάνη σε ποιο σημείο βρίσκεται;

"Δεν το έχει προχωρήσει ο Παναθηναϊκός όσο του Μπουζούκη. Εγώ νομίζω ότι είναι πιθανό ο Χατζηγιοβάνης να φέρει πρόταση. Δεν το λέω με σιγουριά. Μπορεί και να ανανεώσει. Θέλει και ο Παναθηναϊκός να τον ανανεώσει. Αλλά είναι πολύ πιθανό το σενάριο πώλησης. Υπάρχει κινητικότητα από την πλευρά του παίκτη".

Τι συμβαίνει με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται;

"Ο Στάικος δεν υπολογίζεται. Θα δοθεί δανεικός. Είναι ένα παιδί από τις ακαδημίες που αντιμετώπισε πολλά θέματα. Τώρα είναι καλά. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Στάικος δεν έχει πείσει. Δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Δεν μπορούν όλοι οι παίκτες από την ακαδημία να παίξουν στην ομάδα. Αυτό που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός είναι υπέρβαση. Δεν λέω ότι δεν μπορούν να γίνουν επαγγελματίες. Απλά μπορούν να προσφέρουν σε άλλη ομάδα, σε άλλο επίπεδο. Υπάρχουν οι υποθέσεις που δεν υπολογίζονται, όπως ο Αρμενάκας, ο Τζανδάρης, ο Παντελάκης και ο Οικονόμου. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να καθαρίσει με αυτά τα μέτωπα. Περιμένουμε επίσης τι θα γίνει με Μουνιέ και Άλτμαν. Ο τελευταίος μάλλον πηγαίνει στο Ισραήλ. Ο Γάλλος έχει κάνει επί της ουσίας στον Παναθηναϊκό μόνο ένα καλό εξάμηνο. Όμως για άλλους λόγους, όπως οι τραυματισμοί έμεινε πίσω. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Έχει το υψηλότερο συμβόλαιο. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός σε κατάσταση να είναι 420.000 ευρώ σε έναν παίκτη που δεν παίζει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στην ΑΕΚ με απόφαση Τίγρη - Αργεντινός παιχταράς στο προσκήνιο - Θα τον αγοράσει;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags