Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Κόλπο Νταμπίζα με Ζαχίντ - Τι ισχύει για Ροντέν
| 2019-07-09 20:02:00

Τρελό "κόλπο" Νταμπίζα - Τους "στριμώχνει" για παικταρά - Άκυρο όνομα - Δεν το έχει γράψει κανείς

του Νίκου Στεργίου
Τρελό "κόλπο" Νταμπίζα - Τους "στριμώχνει" για παικταρά - Άκυρο όνομα - Δεν το έχει γράψει κανείς

Φοβερή "μπλόφα" στον ΠΑΟ. Τι δεν... κολλάει; Μόνο εδώ!

Επισήμως λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόσυρση του από τη διεκδίκηση του Γκαγιάς Ζαχίντ, ενημερώνοντας μάλιστα πως στρέφεται ως εναλλακτική λύση στον Μάρκους Ροντέν. Αιτιολογία; Το γεγονός πως παρότι οι «πράσινοι»  είχαν καταθέσει πρόταση δανεισμού του Νορβηγού στον ΑΠΟΕΛ, οι πρωταθλητές Κύπρου δεν απάντησαν με αποτέλεσμα το χτεσινό deadline που είχε οριστεί από τον Νίκο Νταμπίζα να ξεπεραστεί και έτσι, να φτάσουμε στη σημερινή διαρροή.

Διαρροή που φυσικά «φωνάζει» από μακριά πως πρόκειται για κίνηση τακτικής εκ μέρους του Παναθηναϊκού, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να πιέσει τον ΑΠΟΕΛ, στερώντας του μια εναλλακτική λύση για ένα ακριβό πρόβλημα, όπως είναι ο Ζαχίντ, από την στιγμή που αυτός δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια άκρη προκειμένου οι «γαλαζοκίτρινοι» να γλυτώσουν από το (μεγάλο είναι η αλήθεια) συμβόλαιο του.

Πέραν της προφανούς σκοπιμότητας λοιπόν, τίθεται εν αμφιβόλω και η σκοπιμότητα της εν λόγω κίνησης, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς αυτό που προ ημερών είχαμε καταθέσει στον sportdog, πως δηλαδή στον ΑΠΟΕΛ δεν βιάζονται να πάρουν απόφαση για το μέλλον του Ζαχίντ. Και ο λόγος είναι γιατί κυρίως περιμένουν την έκβαση των καλοκαιρινών ευρωπαϊκών προκριματικών και που αυτά θα φέρουν το φθινόπωρο τον κυπριακό σύλλογο.

Συνήθως μάλιστα, αυτές οι αναμετρήσεις αποτελούν και το πρώτο πρόκριμα αξιολόγησης του εκάστοτε προπονητή του ΑΠΟΕΛ, οπότε μοιραία, υπάρχει η πρόθεση να περιμένουν – ειδικά από την στιγμή που η πρόταση έτσι κι αλλιώς δεν τους ικανοποιεί – αφού αν, για παράδειγμα, ο ΑΠΟΕΛ δεν συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε πιθανότατα, θα αλλάξει και ο προπονητής, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή δεν υπολογίζει στον Ζαχίντ. Ο επόμενος όμως;

Πέραν αυτού, προκύπτει και ένα άλλο ερωτηματικό. Ο Ζαχίντ είναι ένα καθαρό «δεκάρι», όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, ένας παίκτης, ο οποίος σε όλη του την καριέρα έχει συνηθίσει, έχει μάθει να παίζε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Υπό προϋποθέσεις και μόνο, και κυρίως στη θητεία του στη Νορβηγία, αγωνίστηκε και στα άκρα, σε ορισμένα όμως μόνο παιχνίδια.

Αυτός τώρα που βάσει της διαρροής του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται ως ο επόμενος… επιλαχών, ο Σουηδός Ροντέν είναι ένας κλασικός κεντρικός χαφ, που στην καλύτερη μπορεί να θεωρηθεί και ως box-to-box, ένα δηλαδή περισσότερο «οκτάρι». Εύλογη συνεπώς η απορία για το πώς από ένα «δεκάρι» (Ζαχίντ), ο Παναθηναϊκός διαρρέει πως πηγαίνει (χωρίς να εξετάσουμε τις πιθανότητες που έχει για την συγκεκριμένη περίπτωση) στην επόμενη αμέσως επιλογή του, που είναι όμως «οκτάρι» (Ροντέν). Προφανώς, Δώνης και Νταμπίζας γνωρίζουν καλύτερα…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags