Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ρίχνει "χυλόπιτα" στον Φερέιρα, ούτε αυτός στην Τούμπα
| 2019-07-11 11:51:00

Ρίχνει "χυλόπιτα" στον Φερέιρα - Ούτε αυτός στην Τούμπα - Θέλει "ταύρο" - Κάνει το... θαύμα ο Ιβάν;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ρίχνει "χυλόπιτα" στον Φερέιρα - Ούτε αυτός στην Τούμπα - Θέλει "ταύρο" - Κάνει το... θαύμα ο Ιβάν;

Χάφαρος που... σαρώνει, είναι πανάκριβος. Ρεπορτάζ-φωτιά. 

To έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ του sportdog και αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου σε κάθε τι που κυκλοφορεί αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που οι πρωταθλητές πήγαν και αγόρασαν τον προπονητή της Μπράγκα, προσφέροντας ένα συνολικό ποσό που ξεπερνάει τα 6,5 εκατ. ευρώ, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Και αυτό κολλάει και στην περίπτωση του Παλίνια, του Πορτογάλου μεσοαμυντικού, για τον οποίο από χθες, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Πορτογαλία, ο Δικέφαλος προσπαθεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη.

Το sportdog έψαξε το θέμα και η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ μοιάζουν ελάχιστες. Κυρίως λόγω της πολύ μπερδεμένης συμφωνίας που έχει κάνει η Σπόρτινγκ, η ομάδα στην οποία ανήκει ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, με την Μπράγκα στην οποία και τον παραχώρησε πέρυσι δανεικό για δύο χρόνια.

Συμφωνία που "σπάει" πολύ δύσκολα και -κυρίως- με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος, το οποίο και αυξάνεται από την εμπλοκή δύο (και όχι μιας…) ομάδων. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα πληροφορηθήκαμε από την Πορτογαλία, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται θετικός στο να έρθει στην Ελλάδα, παρά το... κάλεσμα του ανθρώπου που τον γνωρίζει από τα πρώτα του βήματα, τον Αμπέλ Φερέιρα δηλαδή.

Φυσικά, με βάση τα όσα έχει πετύχει στο φετινό παζάρι ο ΠΑΟΚ, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, απλώς επιβάλλεται να καταγραφούν οι πληροφορίες που έρχονται από την Πορτογαλία και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου θετικές αναφορικά με τις πιθανότητες του Δικεφάλου.

Αυτό που πρέπει όμως σίγουρα να καταγράψουμε είναι το αγωνιστικό προφίλ του Παλίνια προκειμένου να δούμε το τι ακριβώς ψάχνει πλέον ο Φερέιρα. Μιλάμε για έναν ψηλό, δυναμικό ποδοσφαιριστή, ύψους 1,90 με δυνατότητα να παίξει τόσο άμεσα μπροστά από τους δύο στόπερ (και αυτός είναι κυρίως ο ρόλος του), αλλά και, εναλλακτικά, στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Δεν διακρίνεται τόσο για τον δημιουργικό του ρόλο, αλλά για την ανασταλτική του επάρκεια.

Ας κρατήσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, αφού αν δεν είναι -όπως όλα δείχνουν μέχρι… αποδείξεως του εναντίου τουλάχιστον- ο Παλίνια, είναι προφανές πως ο Φερέιρα ψάχνει κάποιον σαν κι αυτόν. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags