Facebook Pixel ΑΕΚ: Πρώτη ήττα στην Πολωνία
| 2019-07-12 20:52:00

Ήττα για την ΑΕΚ από Τρέντσιν – Θέλει δουλειά και παίκτη μπροστά, πίσω κάνει λάθη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ήττα για την ΑΕΚ από Τρέντσιν – Θέλει δουλειά και παίκτη μπροστά, πίσω κάνει λάθη

Η Ένωση έχασε με 2-1.

ΑΕΚ: Πρώτη ήττα στην Πολωνία

Την πρώτη της ήττα στα φιλικά προετοιμασίας στην Πολωνία σημείωσε η ΑΕΚ. Η Ένωση ηττήθηκε 2-1 από τη σλοβάκικη Τρέντσιν.

Το στήσιμο του Καρντόσο

Με αλλαγές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Γκόρνικ παρέταξε ο Μιγκέλ Καρντόσο την ενδεκάδα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με την Τρέντσιν στο δεύτερο παιχνίδι προετοιμασίας επί πολωνικού εδάφους. Ο Τσιντώτας αγωνίστηκε βασικός στην εστία, δεξί μπακ ήταν ο Παουλίνιο, αριστερό ο Χουλτ και στόπερ οι Τσιγκρίνσκι – Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή Σιμάο – Κρίστιτσιτς ήταν οι δύο κόφτες. Δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Ντέλετιτς, αριστερό ο Μάνταλος, ρόλο δεκαριού είχε ο Σαμπανάτζοβιτς και κορυφή μπροστά τοποθετήθηκε ο Λιβάγια.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε πολλές αλλαγές. Ο Μπάρκας υπεραπίστηκε το τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Παουλίνιο, αριστερό ο Χουλτ, στόπερ οι Βράνιες - Σβάρνας. Σιμόες - Γαλανόπουλος αποτέλεσαν τα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Μάνταλος, δεξί ο Κλωναρίδης, ο Σιμάο μετατοπίστηκε σε επιτελικός και ο Λιβάγια παρέμεινε στην αιχμή του δόρατος. Στη συνέχεια Χουλτ και Λιβάγια έδωσαν τις θέσεις του σε Λόπες-Γιακουμάκη. Με την είσοδο του Μπότου αντί του Σιμάο ο νεοεισελθείς έπαιξε στα δεξιά και ο Κλωναρίδης προωθήθηκε δίπλα στον Γιακουμάκη.

Σε κενό τέρμα ο Λιβάγια

Το κυρίαρχο στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου ήταν τα αβίαστα λάθη των παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη δυσκολία στο να βγάλουν μεθοδευμένα τη μπάλα από την περιοχή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Σλοβάκοι που είχαν περισσότερες ανάσες στα τρεξίματα να βγαίνουν πιο συχνά μπροστά και να πιέζουν ψηλά στα καρέ του Τσιντώτα. Σταδιακά οι κιτρινόμαυροι ισορρόπησαν και προσπάθησαν από τα άκρα να πατήσουν την περιοχή του Σέμρινετς, ο οποίος μέχρι το 24' δεν είχε απειληθεί. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή η ελληνική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία σε μία φάση που ξεκίνησε από το τέρμα, δείχνοντας μέρος της δουλειάς που κάνει στο buid up ο Καρντόσο.

Έχασε πέναλτι ο Μάνταλος

Ο Τσιντώτας με γέμισμα βρήκε τον Μάνταλο στο κέντρο, ο οποίος κατέβασε άψογα, άνοιξε για τον Ντέλετιτς δεξιά, ο Σέρβος μπήκε περιοχή, σούταρε, ο Σέμρινετς απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Λιβάγια που σημάδεψε άουτ σε σχεδόν κενή εστία. Η επόμενη καλή στιγμή άργησε να έρθει, καθότι το παιχνίδι κέντρου κυριάρχησε για μία ακόμα φορά. Στο 42'ο Σιμάο έκανε λάθος επιλογή, αντί να σουτάρει ύστερα από πάσα του Μάνταλου, προτίμησε να πασάρει στον Λιβάγια με τη σλοβάκικη άμυνα να διώχνει, ενώ στο 43' ο αρχηγός της ΑΕΚ σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές βοήθησαν την ΑΕΚ στην ανάπτυξη της κυκλοφορίας και στην ταχύτητα στην έξοδο προς την επίθεση. Οι κιτρινόμαυροι κράτησαν περισσότερο μπάλα και έδωσαν έμφαση στο passing game. Είχαν κάποιες καλές στιγμής όπως στο σουτ του Κλωναρίδη που εξουδετέρωσε ο Σέμρινετς, ο οποίος είχε άλλη μία θετική επέμβαση στο σουτ του Σιμάο στο 71'. Αν και έδειξαν κάποια πράγματα επιθετικά, έπασχαν δημιουργικά και στην τελική πάσα. Οι Σλοβάκοι  εκμεταλλεύτηκαν κάποιες καταστάσεις στα μετόπισθεν και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού πέτυχαν το γκολ.

Δύο γκολ από λάθη, μείωσε στις καθυστερήσεις

Αυτό προήλθε από δώρο της Ένωσης στο 79'. Ο Παουλίνιο γύρισε στον Σιμόες, ο οποίος έδωσε... πάσα στον Κορίν που μοίρασε στον αμαρκάριστο Ντεπέτριτς, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ βγήκε μπροστά για να κυνηγήσει την ισοφάριση, ανοίχτηκε, δεν είχε συγκέντρωση και το πλήρωσε για δεύτερη φορά. Δυο παίκτες των Σλοβάκων πίεσαν τον Μπότο δεξιά, του έκλεψαν τη μπάλα, η οποία μεταφέρθηκε στον Μπουκαρί που με πλασέ έκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει με τον Μπότο σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Φυσικά κανείς δεν περιμένει μία ομάδα να είναι έτοιμη στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας. Η ΑΕΚ έδειξε, ότι θέλει δουλειά πολλή. Ιδιαίτερα μπροστά, όπου χρειάζεται ενίσχυση με έναν γκολτζή. Πίσω έδωσε χώρους, έκανε πολλά λάθη από τα οποία προήλθαν τα γκολ του αντιπάλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags