Facebook Pixel Τεριακής στο sportdog: "Είναι παικταράς και μπουκαδόρος ο Καρτάμπια"
| 2019-07-14 13:00:00

Με αυτόν θα "πέσει" το ΟΑΚΑ - "Είναι παικταράς και μπουκαδόρος" - "Θα γίνει ηγέτης στην ΑΕΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Με αυτόν θα "πέσει" το ΟΑΚΑ - "Είναι παικταράς και μπουκαδόρος" - "Θα γίνει ηγέτης στην ΑΕΚ"

"Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα".

Την ώρα που στην ΑΕΚ δεν έχουν παρατήσει οριστικά την υπόθεση του Ντανιέλε Βέρντε, προέκυψε από Ισπανία ότι προχωράει η περίπτωση του Φεντερίκο Καρτάμπια. 

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση Μέσου που ασχολείται με τη Λα Κορούνια έγινε λόγος μέσα στην εβδομάδα περί συμφωνίας της Ένωσης με τον Αργεντινό εξτρέμ που διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, ο οποίος είχε προκριθεί ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν προχωρήσει του Ιταλού. Μάλιστα, το ποστ ανέφερε ότι το μόνο που απομένει είναι να δώσουν τα χέρια οι δύο ομάδες.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο youtube με πρωταγωνιστή τον παίκτη είναι αρκετά για να προκαλέσουν ενθουσιασμό σε κάθε Ενωσίτη που παρακολουθεί τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας του.

Πρόκειται άλλωστε για ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από Πριμέρα, όπου μετρά 105 ματς, 9 γκολ, 10 ασίστ και έχει ευρωπαϊκή εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή του στο Europa League τη σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της Βαλένθια, με την οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη (έπαιξε 57' στο πρώτο ματς και 29' στο δεύτερο ως αλλαγή). 

Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Σεγούντα με τη Λα Κορούνια, στους τελικούς των μπαράζ για την άνοδο, σκόραρε στο πρώτο ματς (2-0), αλλά η Μαγιόρκα ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τη La Liga.

Πολύ καλή εικόνα για τον παίκτη έχει ο Γιώργος Τεριακής. Ο γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου μίλησε στο sportdog για τον 26χρονο, για τον οποίο μετέφερε πολύ θετικές πληροφορίες. "Είναι παικταράς. Ήταν από τα ανερχόμενα ταλέντα στη Βαλένθια. Δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Ωστόσο θεωρείται από τα καλά ονόματα της Ισπανίας", ήταν το πρώτο του σχόλιο πριν αναλύσει το προφίλ του.

"Είναι αριστεροπόδαρος. Διαθέτει πολύ καλή ντρίπλα, μακρινό σουτ και εκτελέσεις φάουλ. Είναι τεχνίτης. Ξέρει πως να βάζει φάλτσα στην μπάλα. Μπορεί να καλύψει την αριστερή και τη δεξιά πτέρυγα, αλλά και να παίξει ως δεκάρι. Είναι εξαιρετική περίπτωση", αναφέρει.

Έχει ταχύτητα; "Είναι ποδοσφαιριστής μπουκαδόρος. Δεν μπορείς να τον πεις και σφαίρα", απαντά και συμπληρώνει για θέματα αντοχής: "Είχε κάποιους τραυματισμούς φέτος. Έμεινε κάποιο διάστημα εκτός (σ.σ έχασε 7 παιχνίδια). Δεν ήταν όμως τόσο σημαντικοί".

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και πολυτέλεια για την Ελλάδα τέτοιος παίκτης; "Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Όπου και να αγωνιστεί θα κάνει τη διαφορά. Έχει αρχηγικές ικανότητες. Μπορεί να γίνει ηγέτης", καταλήγει ο Γιώργος Τεριακής μιλώντας στο Sportdog.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags