Facebook Pixel Προβληματική ΑΕΚ, έμεινε στο 1-1 με την Σταλ
| 2019-07-16 12:30:00

Προβληματική ΑΕΚ, έμεινε στο 1-1 με ομάδα γ΄ Πολωνίας - Πολλές αλλαγές από Καρντόσο

Sportdog Team
Προβληματική ΑΕΚ, έμεινε στο 1-1 με ομάδα γ΄ Πολωνίας - Πολλές αλλαγές από Καρντόσο

Θέλει πολλή βελτίωση η Ένωση.

Η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε ούτε στο τελευταίο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους. Παίζοντας για μία ώρα με εντελώς πειραματική σύνθεση (μιας και χθες το απόγευμα οι «βασικοί» έπαιξαν με τη Μακάμπι Νετάνια) έμεινε στο 1-1 με την Σταλ, ομάδα τρίτης κατηγορίας. 

Προβληματική εικόνα για 65 λεπτά για τους «κιτρινόμαυρους», με πολλά λάθη, αδυναμίες στην άμυνα και προβλήματα στην ανάπτυξη. Βελτιωμένη η «Ένωση» στο τελευταίο ημίωρο, ισοφάρισε με τον Μάνταλο (70’) και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. 

Επιστροφή απόψε στην Αθήνα για την ΑΕΚ, που περιμένει τις προσθήκες των Ολιβέιρα και Βέρντε για να γίνει πιο ποιοτική επιθετικά. 

Πώς παρατάχθηκε 

Ο Μιγκέλ Καρντόσο επέλεξε μια εντελώς πειραματική σύνθεση, αφού άφησε εκτός τους «βασικούς» που έπαιξαν στο χθεσινό 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τον Αθανασιάδη για το τέρμα, τους Σταμούλη για το δεξί και Λόπες για το αριστερό άκρο της άμυνας, τους Σβάρνα και Οικονόμου στόπερ, τον Γαλανόπουλο που ήταν και αρχηγός μαζί με τον Σαμπανάτζοβιτς στον άξονα, μπροστά τους κινούνταν οι Μπότος, Ντέλετιτς και Σαρδέλης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γιακουμάκης. 

Το ματς 

Η έλλειψη ομοιογένειας ήταν πασιφανής από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να βγει σωστά στην επίθεση, αλλά ταυτόχρονα παρουσίαζε και πολλές ανασταλτικές αδυναμίες. Οι Πολωνοί απείλησαν δύο φορές στο πρώτο τρίλεπτο, με τον Γαλανόπουλο και το οριζόντιο δοκάρι να αποκρούουν τις προσπάθειες της Σταλ. Μόνο δύο σουτ από τον Γαλανόπουλο στο 10’ και τον Γιακουμάκη στο 32’ ανησύχησαν τον αντίπαλο, που λίγο πριν βγει το ημίχρονο προηγήθηκε με ευγενική χορηγία των «κιτρινόμαυρων». Στο 43’ ο Αθανασιάδης απομάκρυνε άσχημα την μπάλα, η οπισθοφυλακή της «Ένωσης» πιάστηκε στον ύπνο και ο Φιντζιφκίεβιτς προ κενής εστίας σκόραρε. 

Τα παιδικά λάθη και η κακή κυκλοφορία της μπάλας συνεχίστηκαν και στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ να απειλείται σε άλλες δύο περιπτώσεις με δεύτερο γκολ από λάθη του Αθανασιάδη. Ο Καρντόσο έριξε στη μάχη Βράνιες, Σιμάο και Μάνταλο, με τον τελευταίο να ισοφαρίζει στο 70’. Μετά από κούρσα του ορεξάτου Γαλανόπουλου και πάσα στον Μπότο, ο αρχηγός της «Ένωσης» επωφελήθηκε από τις κόντρες και έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-1. Ο Μάνταλος απείλησε και με δεύτερο γκολ για λογαριασμό της πιο «ζωηρής» ΑΕΚ, που έριξε στη μάχη και τους Ζεράλδες-Κλωναρίδη επιζητώντας τη νίκη. Ο τελευταίος, αλλά και ο Σιμάο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-1, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. 

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αθανασιάδης (61’ Τσιντώτας), Σταμούλης, Λόπες, Σβάρνας, Οικονόμου (66’ Βράνιες), Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος (74’ Ζεράλδες), Σαρδέλης (66’ Σιμάο), Ντέλετιτς (66’ Μάνταλος), Γιακουμάκης (74’ Κλωναρίδης).

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags