Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απίθανο όνομα για αντι-Φορτούνης - Έχει να αγωνιστεί μήνες
| 2019-07-16 13:26:00

Απίθανο όνομα για αντι-Φορτούνης - Έχει να παίξει μήνες, είναι τρελό ρίσκο - Αξίζει 10 εκατομμύρια;

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίθανο όνομα για αντι-Φορτούνης - Έχει να παίξει μήνες, είναι τρελό ρίσκο - Αξίζει 10 εκατομμύρια;

Δε βάζει γκολ με τίποτα, τον "τελείωσαν" από τον Φεβρουάριο!

Ολυμπιακός: Καιρό είχε, από τον Απρίλιο, να γραφτεί το όνομα του Γιασίν Μπενζιά. Η (συνήθως) αξιόπιστη Equipe  μας... θύμισε τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό, κάνοντας λόγο για ερώτηση του Ολυμπιακού στη Λιλ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος για να προχωρήσουν οι επαφές και να γίνει ο 25χρονος Αφρικανός ο... αντικαταστάτης του Φορτούνη.

Τα δεδομένα βέβαια, δεν είναι και τόσο... ενθαρρυντικά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Λυόν, προτού μετακομίσει, το 2015 στη Λιλ. Εκεί, κέρδιζε συνεχώς χρόνο και ρόλο στην ομάδα, για να γίνει αρχηγός της τη σεζόν 2017-18. Παρότι όμως με γεμάτες σεζόν, ο Μπενζιά είχε (και έχει σε όλη του την καριέρα) ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα: δεν βρίσκει δίχτυα! Ποτέ, δεν έχει τελειώσει χρονιά με περισσότερα από έξι γκολ σε πρωτάθλημα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πρόπερσι, στην πιο γεμάτη σεζόν του με τους "λιλουά"(31 συμμετοχές), πέτυχε μόλις ένα γκολ στο σαμπιονά.

Ισως και γι' αυτό, την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, η απόφαση του γαλλικού συλλόγου να τον παραχωρήσει δανεικό στη Φενερμπαχτσέ δεν φάνηκε αδικαιολόγητη, παρότι σίγουρα έκανε εντύπωση. Τα "καναρίνια" τον απέκτησαν δανεικό για έναν χρόνο, καλύπτοντας το 100% του συμβολαίου του, ήτοι 1,5 εκατ. ευρώ, έχοντας μάλιστα και option αγοράς οριοθετημένη στα 10 εκατ. ευρώ.

Η Κωνσταντινούπολη όμως και η Φενέρ αποδείχτηκε τελείως λανθασμένη επιλογή για τον Μπενζιά. Σποραδικές οι συμμετοχές του στην πρώτη ομάδα, κακές εμφανίσεις, κακή εξωγηπεδική ζωή, συχνά (μικρο)προβλήματα τραυματισμών και παραγκωνισμός. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που δεν μπόρεσε η Φενέρ να τερματίσει τον δανεισμό του Μπενζιά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τον άφησε τελείως εκτός πλάνων. Το τελευταίο του παιχνίδι άλλωστε, το έπαιξε την 1η Φεβρουαρίου! Έκτοτε, είναι ανενεργός…

Μοιραία τα "καναρίνια" δεν εξάσκησαν την option αγοράς του, αυτονόητο πως δεν υπολογίζεται από τους "λιλουά", οι οποίοι αναζητούν λύση αφού έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο. Κάτι που επιτρέπει να διαπραγματευτούν έναν δανεισμό με option αγοράς (όπως ανέφεραν τα γαλλικά media χτες), deal που βολεύει υπό τις δεδομένες συνθήκες και τον Ολυμπιακό (προσπερνώντας τις ενστάσεις της κάκιστης περυσινής σεζόν στην Κωνσταντινούπολη). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάει πώληση στο λιμάνι - Είναι Έλληνας και βασικός - Πάνω από 5 "μύρια" - Θα... τρελαθεί ο Μαρτίνς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags