Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Αλλάζουν όλα στην Εθνική – Ποιοι ακολουθούν τον Άγγελο, άκυρο στον... κλεισμένο – Πρώτο φαβορί ο...
| 2019-07-25 22:10:00

Αλλάζουν όλα στην Εθνική – Ποιοι ακολουθούν τον Άγγελο, άκυρο στον... κλεισμένο – Πρώτο φαβορί ο...

του Νίκου Στεργίου
Αλλάζουν όλα στην Εθνική – Ποιοι ακολουθούν τον Άγγελο, άκυρο στον... κλεισμένο – Πρώτο φαβορί ο...

Πέρασε η πρόταση του Σάντος, τρέχουν οι εξελίξεις!

Εθνική Ελλάδας: Παρά την τραγική και εν πολλοίς άσκοπη καθυστέρηση, αφού χρειάστηκε να περάσει 1,5 (και πλέον) μήνας μετά τα όσα έγιναν στα παιχνίδια της Εθνικής με Ιταλία και Αρμενία, φαίνεται πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία της αναδιοργάνωσης, ριζικής και εκ βάθρων, του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το ραντεβού Γραμμένου – Αναστασιάδη, επισημοποίησε αυτό που γνώριζε ο εκλέκτορας,  αλλά άτυπα, από τις πρώτες μέρες μετά το τέλος των προηγούμενων παιχνιδιών, ότι δηλαδή δεν συνεχίζει στον πάγκο. Σήμερα, ενημερώθηκαν σχετικά και οι επιλογές του για το πόστο του τεχνικού διευθυντή,  Αγγελος Μπασινάς και για τον βοηθό του στον πάγκο, Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Αμφότεροι αποχωρούν από το τιμ της Εθνικής, εξέλιξη που παρότι επίσης προδιαγεγραμμένη (ο Μπασινάς, από τα μέσα Ιουνίου είχε ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της ΕΠΟ πως δεν πρόκειται να συνεχίσει αν έφευγε ο Αναστασιάδης), εν τούτοις δείχνει πως σιγά σιγά φτάνουμε στην οριστικοποίηση του σχήματος για την επόμενη μέρα στην Εθνική ομάδα.

Φαβορί για το πόστο του τεχνικού διευθυντή, πλέον, εμφανίζεται ο Τάκης Φύσσας. Συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα που είχε από την πρότερη θητεία του, είναι «ουδέτερος» (προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό δεν εντάσσεται στον «πόλεμο» επιρροής συμφερόντων στην Ομοσπονδία), ενώ έχει και την – έστω παρασκηνιακή – στήριξη του νέου υφυπουργού αθλητισμού και της νέας κυβέρνησης.

Η υποψηφιότητα Φύσσα ακόμη δεν είναι «κλειδωμένη» ως προς την ενεργοποίηση της, ωστόσο αν ο νυν διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αποδεχτεί την πρόταση, τότε θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αποδέσμευση του από τους «πράσινους», κάτι που παρά την στήριξη Αλαφούζου προς το πρόσωπο του, θα… χαροποιούσε και τον Νίκο Νταμπίζα.

O Φύσσας, ο οποίος μαζί με τον αλλοτινό του συνεργάτη τόσο στην Εθνική όσο και στον Παναθηναϊκό, Λεωνίδα Βόκολο, αποτέλεσαν εισηγήσεις του Φερνάντο Σάντος, όταν αυτός ήρθε στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις των 15 χρόνων από την κατάκτηση του Euro. Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα της «γαλανόλευκης» και φυσικά, υπόδειξε ολόθερμα τους συνεργάτες του όταν ήταν εκλέκτορας της Εθνικής.

Γνώμη βαρύνουσα για την Ομοσπονδία, οι άνθρωποι της οποίας έχουν κάνει αρκετές επαφές με υποψήφιους εκλέκτορες το τελευταίο διάστημα, έχουν αποσπάσει το «ναι» του Τζον φαν’τ Σιπ,  του Ολλανδού τεχνικού,  για να αναλάβει, ωστόσο όπως διαρρέουν σήμερα (ύστερα και από τις εντονότατες αντιδράσεις που υπάρχουν ως προς την ορθότητα της εν λόγω επιλογής), η απόφαση για την ταυτότητα του νέου εκλέκτορα θα ληφθεί από τον νέο τεχνικό διευθυντή της Εθνικής.

Και παρότι είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς πως όποιος και αν τελικά αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο δεν θα βρεθεί προ τετελεσμένων, εν τούτοις είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει… άμεσα, αφού η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ,  η οποία αρχικά θα επικυρώσει το τέλος της συνεργασίας με τον Αναστασιάδη και το τιμ του και εν συνεχεία θα προκρίνει τόσο τον νέο εκλέκτορα όσο και τον τεχνικό διευθυντή,  αλλά και επιπρόσθετα την στελέχωση όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη. 

Και, πέραν του ξεκάθαρου προβαδίσματος που φαίνεται πως έχει ο Φύσσας, αλλά χωρίς – επαναλαμβάνουμε – τίποτα να είναι οριστικό ακόμη, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως υπάρχει αυτήν την στιγμή κάτι σαφές, δεδομένο και ξεκάθαρο αναφορικά με την επόμενη μέρα στην Εθνική. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές άλλωστε, στο συνεχές παιχνίδι δύναμης στην ΕΠΟ (από το οποίο δυστυχώς δεν έχει ξεφύγει η Εθνική – ίσα ίσα…), είναι δυστυχώς το μόνο σίγουρο…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε "βόμβα" στο ελληνικό μπάσκετ - Δεν μαζεύεται - Σε απόγνωση με Ολυμπιακό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags