Facebook Pixel Διπλό πρόκρισης (2-1) για τον Ατρόμητο επί της Ντουνάισκα Στρέντα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-07-25 23:25:00

Ευρωπαίος Ατρόμητος! Διπλό πρόκρισης στην Σλοβακία με «βιονικό» Ούμπιδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Ευρωπαίος Ατρόμητος! Διπλό πρόκρισης στην Σλοβακία με «βιονικό» Ούμπιδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 2-1 και μεγάλο προβάδισμα για τους Περιστεριώτες.

Με το δεξί ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια ο Ατρόμητος, αφού κατάφερε να φύγει με σπουδαίο διπλό (2-1) από την έδρα της Ντουνάισκα Στρέντα και φυσικά να αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την τρίτη προκριματική φάση του Europa League.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δεν έθελξαν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους, όμως ήταν πολύ αποτελεσματικοί έχοντας σε τρομερή ημέρα τον 37χρονο Ούμπιδες, που κυριολεκτικά έκανε τα πάντα. 

Ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 20' με απίστευτο βολέ και ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ για το δεύτερο του Μανούσου στο 43', το οποίο και έδωσε τη νίκη στους Περιστεριώτες, που είχαν ισοφαριστεί προσωρινά στο 35' με εντυπωσιακό γκολ του Βίντα. Γενικά, ο βραχύσωμος άσος ήταν παντού στο γήπεδο, έτρεχε, μάρκαρε, δημιουργούσε... απλά εντυπωσιακός!

ΤΟ ΜΑΤΣ: Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση εκμεταλλευόμενοι και την επιλογή του Ατρόμητου να περιμένει στην άμυνα και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 10' οι Σλοβάκοι απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, αλλά ο Μέγιερι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, ενώ στο 16' ο Ούγγρος τερματοφύλακας έκανε εξαιρετική απόκρουση σε δυνατό σουτ του Κάλμαρ. 

Οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους, όμως κατάφεραν να σκοράρουν κόντρα στην ροή του αγώνα με ένα φοβερό σουτ του Ούμπιδες στο 20'. Η φάση εξελίχθηκε ως εξής: Ο Βέλλιος έκλεψε και έδωσε στα δεξιά στον Ούμπιδες, που μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε. Στη συνέχεια αυτή έφτασε ξανά στον 37χρονο άσο του Ατρομήτου, ο οποίος έπιασε ένα απίθανο βολέ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Αυτό το γκολ "ξύπνησε" τους παίκτες του Αναστασίου, που απείλησαν στο 27' με μια κεφαλιά του Μανούσου, αλλά παρόλα αυτά η Ντουνάισκα έφερε το ματς στα ίσια με τον Βίντα στο 35' με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ των Σλοβάκων είχε μπει ως αλλαγή στο 30' για λόγους τακτικής. 

Η ισοφάριση δεν πτόησε τον Ατρόμητο που κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 43' όταν ο Ούμπιδες έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Βέλλιος άφησε την μπάλα να περάσει, αυτή έφτασε στην καρδιά της περιοχής στον Μανούσο, που με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-2, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Ντουνάισκα πίεσε αρκετά στο δεύτερο μέρος για την ισοφάριση, όμως ο Ατρόμητος αμύνθηκε σωστά και εκτός από μια φάση με τον Ντίβκοβιτς στο 67', δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από την σλοβακική ομάδα. 

Αντιθέτως, θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 89', όταν ο Φάρλεϊ έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και αφού απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακόμα κι έτσι ο Ατρόμητος έφτασε στη νίκη με 2-1, η οποία τον φέρνει με το ενάμιση πόδι στην επόμενη προκριματική φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χαβιέ Ούμπιδες ήταν το Α και το Ω του Ατρομήτου. Ο Αργεντινός ήταν... πανταχού παρών στο γήπεδο παρά τα 37 του χρόνια και εκτός από το φοβερό γκολ που πέτυχε, έβγαλε και την ασίστ για το δεύτερο, που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-4-2, και τον Μέγιερι στην εστία, δεξιά στην άμυνα τον Κιβρακίδη, τον Ρισβάνη με τον Γούτα στο κέντρο της και τον Κατράνη αριστερά. Χαρίσης και Μάντσον αποτέλεσαν το «δίδυμο» του άξονα, ο Ενσικουλού και ο Ούμπιδες έπαιξαν στις πτέρυγες και οι Μανούσος και Βέλλιος ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά της η Ντουνάισκα παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τους Γέντλιτσκα, Ρόναν, Βίντα Μ., Ραμίρεζ, Καλμάρ, Όραβετς, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Ντίβκοβιτς, Ντέιβις και Τσμέλικ.

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Ντέιβις (73' Μπλάκμαν), Κόστρμα, Κρούζλιακ, Όραβετς, Κάλμαρ, Βίντα Μ., Τσμέλικ (60' Βεσελόφσκι), Ρόναν (30' Βίντα Κ.), Ραμίρεθ, Ντίβκοβιτς.

Ατρόμητος (Αναστασίου):  Μέγκερι, Κιβρακίδης (38' Νάτσος), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες, Μανούσος, Ενσικουλού (61' Φάρλεϊ), Βέλλιος (74' Κάχιλα).

Η ΦΑΣΗ: Το εκπληκτικό γκολ του Ούμπιδες στο 20'. Ο Αργεντινός είδε την μπάλα να κοντράρει στην πρώτη του προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια έπιασε ένα εντυπωσιακό βολέ στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του αντίπαλου γκλοκίπερ. Άπιαστο!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο ρέφερι, καθώς τον βοήθησε σε αυτό και η ροή του αγώνα, που δεν είχε δύσκολες φάσεις. Πάντως, όπου χρειάστηκε ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ατρόμητος πέτυχε μια επαγγελματική νίκη, χωρίς να εντυπωσιάσει και μάλιστα δεν απειλήθηκε από την αντίπαλό του. Φυσικά αυτό που μετράει αυτή την εποχή είναι τα αποτελέσματα που θα φέρουν την πρόκριση και σε αυτό τον τομέα οι παίκτες του Αναστασίου πήραν... άριστα.

ΠΑΤΑ ΤΟ: 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags