Facebook Pixel Άρης: Έχασε μεγάλες ευκαιρίες κι έμεινε στο 0-0 με ΑΕ Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-07-25 23:27:00

Δεν τον ήθελε... με τίποτα - Απίστευτα άτυχος ο Άρης - Μπορεί την πρόκριση στην Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν τον ήθελε... με τίποτα - Απίστευτα άτυχος ο Άρης - Μπορεί την πρόκριση στην Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΛ με δύο δοκάρια, φωνάζει για πέναλτι!

Παρά το γεγονός ότι κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Άρης "κόλλησε" στο 0-0 με την ΑΕ Λεμεσού και φιλοδοξεί να πάρει την πρόκριση για τον γ' προκριματικό του Europa League στη ρεβάνς της Κύπρου.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια με Φετφατζίδη (39') και Ματίγια (87'), ενώ είδαν τον διαιτητή να μην τους δίνει πέναλτι σε μια οριακή φάση στο 39'.

Το ματς

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί εάν ήταν πιο αποτελεσματικός, αλλά και πιο τυχερός σε ορισμένες φάσεις.

Μόλις στο 5’ οι Θεσσαλονικείς έχασαν τεράστια ευκαιρία, με τον Ιντέγε να σουτάρει ψηλά άουτ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ντιγκινί. Στο 19’ ο Ιντέγε έστειλε την μπάλα άουτ σε δύσκολη κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Σούντγκρεν, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Τόνσο επέλεξε να τελειώσει τη φάση από μακριά αντί να ψάξει συμπαίκτη του στην κόντρα και ο Βοζίνια μπλόκαρε εύκολα το σουτ του.

Στο 39’ έλαβε χώρα μια φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες. Ο Κόρχουτ πρόλαβε την μπάλα πριν βγει άουτ και σέντραρε για τον Ιντέγε. Αυτός έκανε το γύρισμα από θέση πλάγια δεξιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζούνιορ. Ο διαιτητής υπέδειξε αρχικά πέναλτι, όμως στη συνέχεια πήρε πίσω την απόφασή του επειδή ο βοηθός υπέδειξε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ πριν το γύρισμα του Νιγηριανού. Πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολη φάση, που δεν ξεκαθαρίζει εύκολα ούτε με ριπλέι.

Στο 40’ ο Άρης έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Βοζίνια έδιωξε δύσκολα το σουτ του Μπάσα και στη συνέχεια της φάσης ο Φετφατζίδης στάθηκε άτυχος, αφού το δυνατό σουτ που έπιασε κατέληξε στο δοκάρι!

Ο Άρης δεν έπιασε τα ίδια στάνταρ απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο, αφού άρχισε να εμφανίζει έλλειμμα ενέργειας. ΟΙ Κύπριοι οχυρώθηκαν στην άμυνά τους και οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την απαραίτητη φαντασία στο παιχνίδι τους για να τη διασπάσουν.

Μάλιστα, η είσοδος του Γκαζαριάν για τη ΑΕΛ δημιούργησε προβλήματα στην ελληνική ομάδα. Ο Αρμένιος χαφ είχε ένα πολύ καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 66’ και ένα ακόμα καλύτερο, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα στο 70’!

Αφού η ομάδα του Σάββα Παντελίδη γλίτωσε από τις δύο προαναφερθείσες επικίνδυνες φάσεις, είχε τις δικές της μεγάλες στιγμές να πάρει τη νίκη. Στο 73’ ο Βοζίνια απέκρουσε το ωραίο σουτ του Τόνσο και στο 76’ ο Ντιγκινί έκανε όμορφη ενέργεια, όμως πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ατυχία για τον Άρη χτύπησε… κόκκινο με νέα διπλή ευκαιρία στο  87’. Ο Ματίγια έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι της ΑΕΛμε τρομερό σουτ και στη συνέχεια της φάσης ο Ντιγκινί σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν κινητικός και τα έδωσε όλα στην κορυφή της επίθεσης για τον Άρη, όμως υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Η ευκαιρία που έχασε στο 5’ δεν αρμόζει στην κλάση και θα μπορούσε να έχει γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Κιτρινόμαυρων από νωρίς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ και Κόρχουτ να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Ματίγια και Μπάσα, με τους Ντιγκινί, Φετφατζίδη να κινούνται δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τον Τόνσο να παίρνει θέση πίσω από τον Ιντέγε.

Με 3-5-2 κατέβασε την ΑΕΛ ο Ντούσαν Κέρκεζ. Τερματοφύλακας ο Βοζίνιο με τριάδα στόπερ τους Αντρέ Τεϊσέιρα, Τζούνιορ και Γκοντάλ, αριστερό μπακ-χαφ τον Γουίλερ και δεξί τον Τεϊσέιρα. Η τριάδα του κέντρου αποτελούταν από Γκαζντανιάγκα, Αντάμοβιτς και Ζντραφκόφσκι, ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν οι Αγκάνοβιτς και Χουράδο.

Η ΦΑΣΗ: Η τεράστια διπλή ευκαιρία του Άρη με Ματίγια και Ντιγκινί στο 87’

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Άγγλος διαιτητής, Στιούαρτ Άντγουελ, συμβουλεύτηκε τον βοηθό του και πήρε πίσω το πέναλτι που κατελόγισε στο 39’, σε μια φάση που διχάζει.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης «κλώτσησε» την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης, αφού δεν αξιοποίησε τις μεγάλες φάσεις. Πάντως, έδειξε ότι είναι πιο ποιοτική ομάδα από την ΑΕΛ και μπορεί να σκοράρει στην Κύπρο.

Οι συνθέσεις:
 
ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα (74’ Σάσα Λούκας), Τόνσο (84’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (65’ Λάρσον), Ιντέγε.
 
ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα Α., Τζούνιορ (79’ Κοέλιο), Γκοντάλ, Γουίλερ (88’ Αβραάμ), Τεσέιρα, Γκαστανάγκα, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς (62’ Γκαζαριάν)(, Αγκάνοβιτς, Χουράδο.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags