Facebook Pixel Τζον Φαν Σιπ - Εθνική Ελλάδας: Ο κρυφός όρος για να διώξουν... αύριο τον Φαν Σιπ από την Εθνική – Ανεπανάληπτο αυτό που έγινε!
| 2019-07-29 23:23:00

Ο κρυφός όρος για να διώξουν... αύριο τον Φαν Σιπ από την Εθνική – Ανεπανάληπτο αυτό που έγινε!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο κρυφός όρος για να διώξουν... αύριο τον Φαν Σιπ από την Εθνική – Ανεπανάληπτο αυτό που έγινε!

Απόφαση χωρίς προηγούμενο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Τζον Φαν Σιπ - Εθνική Ελλάδας: Με την επικείμενη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, πλέον να είναι… ante portas αφού θα διεξαχθεί μεθαύριο, Τετάρτη, αναμενόμενα άρχισαν να διαρρέουν από το Πάρκο Γουδί οι πρώτες αποφάσεις που αναμένεται να κυρωθούν από τους αρμόδιους σε αυτήν τη σύσκεψη.

Πρώτη και κύρια, η συμφωνία με τον Τζον φαν’τ Σιπ. Ο Ολλανδός θα υπογράψει συμβόλαιο που θα τον δεσμεύει για 2,5 χρόνια (ως δηλαδή και το τέλος της προκριματικής διαδικασίας για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο), ωστόσο η Ομοσπονδία θα έχει τη δυνατότητα επαναδιαπράγματευσης και αποπομπής του ενδεχομένως μετά το τέλος της τρέχουσας προκριματικής φάσης για το Euro 2020. 

Βοηθούς του, όπως διέρρευσε άλλωστε νωρίτερα, θα έχει τον επί χρόνια assistant του σε όλες τις ομάδες που θήτευσε, τον Ελληνα, Μιχάλη Βαλκάνη, αλλά και εκτός θεαματικού απροόπτου, τον παλαίμαχο Ολλανδό διεθνή Αρον Βίντερ. «Πακέτο» που θα κοστίσει στην ΕΠΟ, κάτι λιγότερο (συνολικά) από 400.000 ευρώ.

Οσο τώρα για την ομολογουμένως καινοφανή πρωτοτυπία να προσληφθούν δύο (!) τεχνικοί διευθυντές, ο Τάκης Φύσσας και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, πέραν της προφανής αιτιολογίας του… συγκερασμού όλων των αντιμαχόμενων τάσεων εντός της ομοσπονδίας, η επίσημη δικαιολογία που προβάλλεται γι’ αυτήν την ενέργεια είναι πως ο ένας θα αναλάβει αποκλειστικά την Εθνική ομάδα και ο άλλος θα έχει συνολικό, συντονιστικό έργο.

Αυτό προφανώς θα έχει επιρροή όμως στον Θοδωρή Ελευθεριάδη,  ο οποίος πριν μερικούς μήνες υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας (ο μοναδικός με συμβόλαιο τέτοιας διάρκειας που εργάζεται στην ομοσπονδία) και όπως έλεγε το επίσημο ανακοινωθέν της πρόσληψης του ανέλαβε «την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας Κ15 και συντονιστής του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ».

Δηλαδή, η ΕΠΟ θα έχει στο οργανόγραμμα της δύο τεχνικούς διευθυντές, με αρμοδιότητες όχι και τόσο ξεκάθαρα προσδιορισμένες και έναν «συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης», κάτι που μεταφράζεται σε ευθύνη για τις φυτωριακές εθνικές ομάδες. Αν η πρόσληψη και Φύσσα (ο οποίος προορίζεται αποκλειστικά για τη «γαλανόλευκη») και Κωνσταντινίδη (ο οποίος θα έχει το γενικότερο, συνολικό πρόσταγμα), δεν επηρεάζει και τον Ελευθεριάδη (αν δηλαδή δεν τερματιστεί η συνεργασία του με την ΕΠΟ), τότε μιλάμε για κάτι ανεπανάληπτο στη δομή και στη λειτουργία οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του πλανήτη…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι' αυτόν τον παικταρά τα... σκάει ο Σαββίδης - Τον "κλέβει" από ΑΕΚ - Είναι... θηρίο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags