Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Νίκος Μαχλάς: Μίλησε για το παιχνίδι με τον Άγιαξ που πλησιάζει
| 2019-07-31 15:02:00

Απίθανες ατάκες από τον Μαχλά - Τι είπε για το ΠΑΟΚ-Άγιαξ και τον νέο προπονητή της Εθνικής

Sportdog Team
Απίθανες ατάκες από τον Μαχλά - Τι είπε για το ΠΑΟΚ-Άγιαξ και τον νέο προπονητή της Εθνικής

Το κοπέλι στο προσκήνιο.

ΠΑΟΚ - Νίκος Μαχλάς: Μίλησε για το παιχνίδι με τον Άγιαξ που πλησιάζει.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM

Για το πέρασμα του από τον Άγιαξ:

«Είναι κάποιες ωραίες στιγμές που τις θυμάσαι, τις θυμούνται όλοι στην Ολλανδία. Νομίζω ότι ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές που υπάρχουν στις αναμνήσεις μου και πολλών ακόμη, που ήταν εκεί σε εκείνο το διάστημα».



Για το ποδόσφαιρο που εκπροσωπεί ο Αίαντας:

«Ο Άγιαξ αυτό που έχει ξεκινήσει επί εποχή Κρόιφ, όταν αγωνιζόταν, και μετέπειτα ήταν και προπονητής, έχει περάσει τον τρόπο αυτό σε όλο τον κόσμο και σε όλη την Ευρώπη. Στις περισσότερες χώρες ακολουθείται το μοντέλο αυτό, όπως βλέπουμε και από την Μπαρτσελόνα. Το μοντέλο των ακραίων, το μοντέλο του γρήγορου ποδοσφαίρου, το πρεσάρισμα σε όλο το γήπεδο. Νομίζω σε αυτό ανταποκρίνεται και το είδαμε και πέρυσι, να το κάνει πάρα πολύ καλά ο Άγιαξ στο Champions League».

Για το κενό των παικτών που αποχώρησαν:

«Είναι δύσκολο να απαντήσεις σε αυτό, γιατί έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, ότι μπορεί να αναπληρώσει πολύ καλά ποδοσφαιριστές. Και το 2016 που είχε κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ, πάλι είχαν αποχωρήσει πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά έδειξε ότι ήταν ανταγωνιστικός και πάλι. Θεωρώ ότι ο Ντε Γιονγκ και ο Ντε Λιχτ, έκαναν την διαφορά πέρυσι στον Άγιαξ, όμως νομίζω ότι η ομάδα -επειδή το έχω ζήσει από κοντά- ξέρει την επόμενη ημέρα ποιους θα βγάλει. Ήδη υπάρχουν αυτοί που θα αναπληρώσουν, όχι μόνο τον Ντε Γιονγκ και τον Ντε Λιχτ, αλλά και τα χαφ, τους ακραίους και όλους τους υπόλοιπους. Έρχονται όλοι από τις ακαδημίες, καινούργια ταλέντα, που είτε είναι Ολλανδοί, είτε από κάποιες άλλες χώρες και έχουν ξεκινήσει από μικρή ηλικία την ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια και δίνουν μεγάλη έμφαση. Για αυτό και βλέπουμε να παίρνουν μεταγραφές σε μεγάλες ομάδες. Και στον Άγιαξ, αυτό το κάνουν καλά, το κάνουν πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία. Και στην εποχή μου, ήταν ο Φαν Ντε Φαρτ, ο Ζλάταν, ο Σνάιντερ. Τεράστιοι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει μεγάλη καριέρα. Η ιστορία συνεχίζεται και πιστεύω ότι οι δύο παίκτες θα καλυφθούν στο έπακρο».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε και δείχνει καλά δείγματα στην προετοιμασία, αλλά νομίζω όλα αυτά θα φανούν στα επίσημα παιχνίδια. Δουλεύει σωστά, τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο. Έχει αλλάξει πολύ ο ΠΑΟΚ. Έγινε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Νομίζω δεν θα είναι εύκολο αυτό το παιχνίδι για τον Άγιαξ. O ΠΑΟΚ δεν έχει αυτό τον φόβο που είχε τα προηγούμενα χρόνια, αν και είχε επιτυχίες. Απέκλεισε την Άρσεναλ και άλλες. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, έχει εμπειρίες.

Τα περυσινά παιχνίδια του έκαναν καλό, και με εξαίρεση την Μπενφίκα, που ήταν λίγο άτυχος, θα μπορούσε να είχε περάσει στους ομίλους. Τα δύο αυτά παιχνίδια, δεν μπορείς να τα κρίνεις, γιατί είναι οι ομάδες σε στάδιο προετοιμασίας. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι καλό που ο ΠΑΟΚ δεν είναι φαβορί και έτυχε με μια ομάδα όπως ο Άγιαξ. Για μένα θα γίνουν δύο παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Αν ο ΠΑΟΚ με το νέο προπονητή, τους παίκτες, έχει καταφέρει να δέσει όσο πιστεύουν οι ίδιοι, νομίζω θα είναι ευχάριστη έκπληξη. Ποδόσφαιρο είναι και όλα συμβαίνουν».

Για τον αν ήθελε να πάει στην Τούμπα:

«Πάρα πολύ. Θα προσπαθήσω να έρθω γιατί είναι παιχνίδια που τα χαίρεσαι».

Για την Εθνική Ελλάδας και τον Φαν Σιπ:

«Τον γνωρίζω πολύ καλά, είναι φίλος μου. Ο Φαν Σιπ ήταν στο επιτελείο του Άγιαξ που ήμουν και εγώ. Τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι εξαίρετος άνθρωπος και προπονητής. Θα δώσει πολλά. Είναι σίγουρο ότι θα δώσει πολλά στην Εθνική ομάδα. Θεωρώ ότι μπορεί να συμβεί κάτι καλό. Στο αποτέλεσμα δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Αλλά επειδή τον γνωρίζω, είναι άνθρωπος, γνώστης του ποδοσφαίρου, πανέξυπνος και μπορεί να κάνει καλά πράγματα στην Εθνική. Ο Φαν Σιπ, έχει περάσει πολλά χρόνια στην Αυστραλία, έχει αλλάξει η κουλτούρα. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να χειριστεί πράγματα και εκτός Ολλανδίας. Δεν μπορείς να παρουσιάσεις το Ολλανδικό μοντέλο στην Ελλάδα, έτσι απλά. Θα έχει χρόνο. Νομίζω ότι επειδή είναι έξυπνος άνθρωποι, είμαι αισιόδοξος για την Εθνική ομάδα, μπορούν να κάνουν όμορφα πράγματα».

Για την μη απασχόληση του με τα κοινά του ποδοσφαίρου:

«Επιλογή μου ήταν τα τελευταία χρόνια, επειδή είχα ένα προσωπικό θέμα με τη οικογένεια μου. Ήταν επιλογή μου τα τελευταία χρόνια να μην συμμετέχω σε αυτό το πράγμα, αλλά ξεπερνιέται και σιγά-σιγά θα ξαναμπώ στον χώρο που ανήκω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags