Facebook Pixel Οι λεπτομέρειες του deal της Εθνικής με Φαν Σιπ
| 2019-07-31 18:00:00

Νέο «έγκλημα» στην Εθνική – Θα πληρώνουν τρεις προπονητές – Τόσα θα πάρει ο Φαν Σιπ!

Sportdog Team
Νέο «έγκλημα» στην Εθνική – Θα πληρώνουν τρεις προπονητές – Τόσα θα πάρει ο Φαν Σιπ!

Το συμβόλαιο του Ολλανδού και ο κρυφός όρος!

Από χτες το βράδυ έφτασε στην Αθήνα ο Τζον Φαν Σιπ, προκειμένου να ανακοινωθεί η πρόσληψη του στον πάγκο της Εθνικής. Μαζί του ο Αρον Βίντερ, ο οποίος προαλείφεται για βοηθός του και ο Ρομπ Βίτσκε,  ο παλαίμαχος  Ολλανδός διεθνής, ο οποίος και εκπροσωπεί τον (κατά πάσα πιθανότητα) νέο εκλέκτορα.

Εύλογα, οι λεπτομέρειες του deal είναι αυτές που ενδιαφέρουν. Το sportdog έχει γράψει προ ημερών πως η προφορική συμφωνία προέβλεπε συμβόλαιο αρχικά ως το τέλος της τρέχουσας προκριματικής διαδικασίας για το Euro2020 συν άλλα δύο χρόνια, που θα περιλαμβάνει τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ. Το πώς θα «δομηθεί» το συγκεκριμένο φορμάτ σε συμβόλαιο, μένει να το διαπιστώσουμε (αν δηλαδή θα είναι κλειστό 2,5 ετών, ή θα «σπάει» με αυτόματες ή βάσει στόχων, option ανανέωσης). 

Ως προς τις απολαβές του Ολλανδού, αυτό που έχει πληροφορηθεί ο «σκύλος» είναι πως δεν θα ξεπεράσουν τις 400.000 ευρώ. Το πολύ. Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει πως αυτές θα φτάσουν τις 750.000 ευρώ και μάλιστα είναι ποσό που προέκυψε  από…σκόντο του Φαν Σιπ,  ο οποίος  εξ αρχής ζητούσε 1 εκατ. ευρώ! Απίθανο να ισχύει αφού αυτό  σημαίνει πως ο Ολλανδός θα εισέπραττε περισσότερα από τον Μίχαελ  Σκίμπε,  που οι δικές του απολαβές αποτέλεσαν και το ταβάνι – και θα το αποτελούν για πολλά χρόνια – των οικονομικών διαθεσίμων της Εθνικής. 

Παράλληλα όμως, θα ήταν και τελείως… εγκληματικό, να  προσφέρει η ΕΠΟ σε έναν προπονητή ποσό διπλάσιο (και βάλε) σε σχέση με τα χρήματα που εισέπραττε στην Αυστραλία,  όπου και στη Μελβούρνη αμείβονταν με 350.000 ευρώ ετησίως και σχεδόν τριπλάσιο από την τελευταία του δουλειά, στην Τσβόλε, όπου και εργάστηκε με ακόμη λιγότερα, ολοκληρώνοντας μάλιστα την συνεργασία του εκεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Και όσο και αν στην ομοσπονδία είναι (όντως) ικανοί για όλα,  ακριβώς λόγω των οικονομικών περιορισμών που υπάρχουν στα ταμεία της, είναι τουλάχιστον απίθανο – ενώ δίνεται ήδη η αποζημίωση στον Σκίμπε και εκκρεμεί αυτή του Αναστασιάδη – να εκτιμάει κανείς πως βρέθηκαν και πως δίνονται τόσα χρήματα για τον νέο εκλέκτορα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags