Facebook Pixel Πρόκριση μετά από θρίλερ΄για Ατρόμητο - Παίζει με Λέγκια! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-01 21:55:00

Τρόμαξε, αλλά τα κατάφερε ο Ατρόμητος - Πρόκριση μετά από θρίλερ - Παίζει με Λέγκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Τρόμαξε, αλλά τα κατάφερε ο Ατρόμητος - Πρόκριση μετά από θρίλερ - Παίζει με Λέγκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε δύσκολα με 3-2 την Ντουνάισκα Στρέντα.

Παρότι πήγε να βγάλει μόνος του τα μάτια του ο Ατρόμητος κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Ντουνάισκα Στρέντα στο Περιστέρι και με δύο νίκες απέναντι στους Σλοβάκους (2-1 το πρώτο ματς) πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με γκολ του Κατράνη στο 22' και του Μανούσου με πέναλτι στο 28'. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένα ήρεμο απόγευμα για τον Ατρόμητο οι Σλοβάκοι πήγαν να φέρουν τα πάνω-κάτω στην επανάληψη.

Αφού μείωσαν αρχικά στο 54' με τον Ραμίρες, έφεραν το ματς στα ίσα στο 72' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάλμαρ. Παρόλα αυτά, μια κεφαλιά του Ρισβάνη στο 77' έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και διαμόρφωσε το τελικό 3-2, που έδωσε την πρόκριση στους Περιστεριώτες για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν τελικά την Λέγκια Βαρσοβίας.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Με φόρα από την Σλοβακία ο Ατρόμητος μπήκε φορτσάτος και στην ρεβάνς στο Περιστέρι και επιχείρησε να "καθαρίσει" από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση. Οι Περιστεριώτες χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα και χωρίς να ανεβάσουν ταχύτητα κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να απλουστεύσουν προσωρινά την κατάσταση απέναντι στην Ντουνάισκα.

Στο 22' ο Κατράνης που είχε προωθηθεί, έκανε όμορφη προσωπική ενέργεια και αφού πέρασε δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο. Το γκολ αυτό δεν "φρέναρε" τους γηπεδούχους, που στο 27' κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Όραβετς στον Μανούσο και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο τελευταίος στο 28' για το 2-0. Μάλιστα, στο 29΄ ο Βέλλιος απώλεσε τεράστιο τετ-α-τετ για να γράψει το 3-0, με τον Ατρόμητο να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο εξελίχτηκε σε... θρίλερ. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου εμφανίστηκαν υπέρ του δέοντος χαλαροί και λίγο έλειψε να... αυτοκτονήσουν. Στο 54' ήρθε η μείωση του σκορ από την Ντουνάισκα, όταν η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά και ο Ραμίρες με ωραίο πλασέ έδωσε... ζωή στην Ντουνάισκα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό οι Σλοβάκοι μετέτρεψαν τον αγώνα σε... ροντέο όταν κέρδισαν πέναλτι και το μετουσίωσαν σε γκολ στο 72' με εκτελεστή τον Κάλμαρ. Το 2-2 είχε κάνει το ματς τρελό ντέρμπι, καθώς οι φιλοξενούμενοι έψαχναν ένα γκολ για να πάρουν την πρόκριση. Παρόλα αυτά, ο Ρισβάνης έβαλε τις καρδιές στη θέση τους, αφού με κεφαλιά του μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες στο 77' έγραψε το 3-2 για τον Ατρόμητο.

Ο ρυθμός μέχρι την λήξη της αναμέτρησης ήταν φρενήρης, με τους Περιστεριώτες να φτάνουν κοντά στο τέταρτο γκολ με τον Μανούσο, αλλά και την Ντουνάισκα να χάνει τρομερές ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι στο 97'. Το 3-2 πάντως έμεινε κι έτσι ο Ατρόμητος πήρε την πρόκριση και πάει να παίξει στον γ΄προκριματικό με την Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία απέκλεισε την Κουόπιο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Σπύρος Ρισβάνης που πέτυχε το 3-2 ήταν ο λυτρωτής του Ατρομήτου, που μέχρι εκείνο το σημείο ένιωθε καυτή την ανάσα της Ντουνάισκα, που τον απειλούσε με αποκλεισμό. Παρόλα αυτά, η κεφαλιά του Έλληνα στόπερ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Μέγιερι στην εστία, δεξιά στην άμυνα τον Κιβρακίδη, τον Ρισβάνη με τον Γούτα στο κέντρο της και τον Κατράνη αριστερά. Χαρίσης και Μάντσον αποτέλεσαν το «δίδυμο» του άξονα, Ενσικουκλού, Ούμπιδες και Μανούσος ήταν η τριάδα μπροστά από τα χαφ και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Βέλλιος.

Από την πλευρά της η Ντουνάισκα παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τους Γέντλιτσκα, Όραβετς, Κρούζλιακ, Βίντα, Μπλάκμαν, Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν, Τσμέλικ, Ταϊβό και Ραμίρεζ.

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον, Ούμπιδες (88' Νάτσος), Ενσικουλού (70' Φάρλεϊ), Μανούσος, Βέλλιος (60’ Καχίλα) 

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Όραβετς (62’ Βεσελόβσκι), Κρούζλιακ, Βίντα, Μπλάκμαν (76' Ντίβκοβιτς), Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν, Τσμέλικ (46’ Κρίστοφερ Βίντα), Ταϊβό, Ραμίρεζ 

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ρισβάνη στο 77' ήταν η φάση που έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση και την πρόκριση για τον Ατρόμητο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Αρκετές οι δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή, που πάντως έπραξε ορθά, δίνοντας από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Οι Περιστεριώτες ήταν ανώτεροι συνολικά και στα δύο ματς και πήραν δίκαια την πρόκριση, ωστόσο απόψε απειλήθηκαν σοβαρά από την Ντουνάισκα, που εκμεταλλεύθηκε τα πολλά λάθη στην άμυνα του Ατρομήτου για να μετατρέψει το ματς σε θρίλερ.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags