Facebook Pixel Κραϊόβα - ΑΕΚ: 0-2
| 2019-08-08 21:11:00

ΑΕΚ για πλέι οφ - "Καθάρισε" με Μάνταλο και Λιβάγια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ για πλέι οφ - "Καθάρισε" με Μάνταλο και Λιβάγια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Κραϊόβα.

Κραϊόβα - ΑΕΚ: 0-2

Με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Europa League είναι η ΑΕΚ. Η Ένωση πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Κραϊόβα, στη Ρουμανία και στην ουσία καθάρισε την πρόκριση.

Με την έναρξη του παιχνιδιού οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να τρέξουν και να πιέσουν από τα άκρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν στα καρέ του Μπάρκα. Η ΑΕΚ σταδιακά επέβαλλε τον ρυθμό της, ωστόσο τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου δεν τη βοήθησαν να βγάλει αιφνιδιασμούς στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έδειχναν αρκετά καλά διαβασμένοι και κάλυπταν έγκαιρα τους χώρους.

Φοβερή στιγμή με Μάνταλο

Η Ένωση δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, παρ'όλα αυτά έβγαλε φάσεις και από άσχημα τελειώματα δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 7' όταν το σουτ του Ζεράλντες μέσα στην περιοχή κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Η μεγάλη ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους χάθηκε στο 20'. Ο Παουλίνιο με ωραία προσπάθεια εισήλθε στην περιοχή από δεξιά σέντραρε για τον επερχόμενο Μάνταλο που από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια. Στο 40' ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σιμάο αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο εκτός γηπέδου.

Καθάρισε ο Λιβάγια

Στο δεύτερο μέρος οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν για πρώτη φορά, στο 54', με τον Ρομάν. Έξι λεπτά αργότερα όμως η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με καταπληκτική εναέρια συνεργασία του Λιβάγια με τον Μάνταλο. Ο Κροάτης έβγαλε καταπληκτική σέντρα στον αρχηγό της ΑΕΚ, ο οποίος ξεχάστηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πιλιατσέλι.

Η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία στο 75'. Ο Ολιβέιρα δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία με προβολή ύστερα από πάσα του Παουλίνιο από δεξιά, ο οποίος θα μπορούσε να τελειώσει και μόνος του τη φάση, αλλά προτίμησε να μοιράσει στον συμπατριώτη του. Στο 85' όμως οι κιτρινόμαυροι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα, καθαρίζοντας νίκη και πρόκριση, με τον Λιβάγια να διαμορφώνει το τελικό 0-2.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάνταλος χρίστηκε σκόρερ με σούπερ ασίστ του Λιβάγια, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή καθάρισε με δικό του γκολ τη νίκη στο 85'. Οπότε στον Κροάτη ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τον Παουλίνιο στα δεξιά της άμυνας και τον Χουλτ στα αριστερά, με τον Σβάρνα να παίρνει θέση δίπλα στον Βράνιες στα στόπερ. Στο κέντρο Σιμόες και Σιμάο ήταν ανασταλτικά χαφ. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Μάνταλος, στη δεξιά ο Βέρντε, ο Ζεράλντες έπαιξε δεκάρι και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κλωναρίδης στο 4-2-3-1 του Μιγκέλ Καρντόσο.

Το πρόβλημα του Κλωναρίδη (αντιμετώπισε σφίξιμο κοιλιακών-προσαγωγών) οδήγησε στην είσοδο του Μάρκο Λιβάγια στο 39'. Με την είσοδο του Ολιβέιρα στο 63' αντί του Βέρντε ο Κροάτης οπισθοχώρησε, ώστε ο Πορτογάλος να παίξει κορυφή, ο Ζεράλντες πήγε στα αριστερά και ο Μάνταλος στα δεξιά.

Η σύνθεση της Κραϊόβα αποτελείτο από τον Πιλιατσέλι στο τέρμα, Μπρίτσεαγκ, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάνκου στην τετράδα της άμυνας. Ο Ματέιου είχε ρόλο κόφτη. Εσωτερικά χαφ έπαιξαν ο Κιτσαλντάου με τον Ιάνοφ. Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Βατατζέλου, δεξί ο Μπαρμπούτ και επιθετικός ο Ρόμαν.

Kραϊόβα: Πιλιατσέλι, Μπριτσεάγκ, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάνκου, Ματέιου, Κιτσαλντάου, Ιβάνοφ (66' Κάκα), Βατατζέλου, Μπάρμπουτ (73' Ιονίτα), Ρομάν (73' Φόρτες)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Σιμάο (81' Κρίστισιτς), Ζεράλντες, Μάνταλος, Βέρντε (63' Ολιβέιρα), Κλωναρίδης (39' Λιβάγια)

Η ΦΑΣΗ Η χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου στο 20'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ ήταν ολόσωστος στις υποδείξεις του. Δεν είχε και δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι, το οποίον ήταν αρκετά ήρεμο. Η πρώτη κάρτα μάλιστα βγήκε στο 81' και την είδε ο Βατατζέλου.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ μόνο με αυτοκτονία θα χάσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League. Το 0-2 στην Κραϊόβα δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, τον Δεκαπενταύγουστο.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags